Minecraft 1.15 Hakkında Bilgiler

Pluginsel

★ #NerdeOEskiGünler ★
Emekli
Mesajlar
1,120
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,460
Puanları
3,180
Ruh hali
138674


Minecraft 1.15 Hakkında Bilgiler

Siz güncellemeleri takip eden oyuncular, bildiğiniz üzere geçen hafta Minecraft'ın bir sonraki büyük güncellemesi Cehennem'e yönelik olacağı duyurulmuştu ve bizde bunun hakkında bir konu açıp sizleri bilgilendirmiştik. Ancak ortada bir sorun var; Minecon'da duyurulan bir sonraki büyük güncelleme yani "The Nether Update" Minecraft'ın 1.15 sürümü olarak duyurulması gerekiyordu ama bunu 1.16 olarak duyurdular. Oysa Minecraft 1.15 sürümü halen yayınlanmadı. Peki neden böyle oldu? Şimdi bu konuya bir açıklık getirelim...

Mojang, Minecraft 1.15 sürümünü küçük bir güncelleme olarak yayınlamak istiyor. Sebebi ise; yeni sürümlerde oynayan oyuncular, 1.13 sürümünden beri oyunun performansı bayağı bir düştüğünü fark etmiş bulunmaktasınız. Bu yüzden oyunun geliştiricileri bu sürüm ile birlikte hata ve performans çözümlerine yönelmek istediler. Anlaşılan bu önümüzdeki "1.15" güncellemesi bayağı stabil bir sürüm olacak gibi görülüyor. (Yani, İnşallah.)

Geliştiriciler, bu sürümde hata ve performans sorunlarını çözerler iken ayrı zamanda uzun bir süredir üzerinde çalıştıkları Blaze3D (New Rendering Engine/Yeni Grafik Motoru) bu sürüm ile birlikte yayınlanacaktır ve bu sayede çok daha iyi bir Client-Side performansı elde etmiş olacağız. Buda demek oluyor ki, Minecraft 1.15 sürümünden itibaren oyunu oynayabilmeniz için OpenGL 2.0 kullanıyor olmanız zorunlu hale gelecektir.

Tabii bu gelecek güncelleme sadece hata ve performans çözümlerini içermiyor, yenilik olarak Arılar ve onlara yönelik bir sürü yeni eşya ve bloklar getirecek. Onun dışında, Minecraft'ın Bedrock sürümünde mevcut olan ama Java sürümüne henüz eklenmeyen yenilikleri eklemekle uğraşıyorlar. Ah tabii, birde birçok teknik değişiklikler, yeni oyun kuralları ve birkaç ufak şeylerde içerecektir...

Minecraft 1.15 sürümü henüz resmi bir tema ismi içermiyor ancak topluluk bu güncellemeye "Bees & Bugs" (Arılar & Hatalar) olarak adlandırıyor. Mojang, bu sürümü bir yılbaşı hediyesi olarak bu yıl sonuna doğru yayınlamayı planlamaktadır. Ah bu arada, Bedrock versiyonunda oynayan oyuncular, merak etmeyin. Arılar ve onlara yönelik içerikler Java 1.15 sürümü ile birlikte aynı tarihte sizlere'de gelecektir.

Bu sürüm hakkında güncellemeleri yayınlamaya devam edeceğiz. Unutmayın, bu küçük bir güncelleme olacaktır. Asıl büyük güncelleme önümüzdeki yıl yayınlanacak olan "The Nether Update" olarak bilinmektedir. Biraz daha sabredin ve güncellemeleri takip edin!
 


Pluginsel

★ #NerdeOEskiGünler ★
Emekli
Mesajlar
1,120
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,460
Puanları
3,180
Ruh hali
Minecraft'a ilk defa bir hata çözümleri güncellemesi geliyor. İnşallah bu güncelleme ile birlikte 1.12 sürümündeki gibi bir performans alabiliriz.
 

Emristy

Kızıltaş Madencisi
Mesajlar
456
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
448
Puanları
820
Ruh hali
Bakalım nasıl ve neler gelecek tam olarak..
 

LordOfTürk

Bööö!
Site İK Yöneticisi
Mesajlar
1,214
En iyi cevaplar
83
Beğeniler
973
Puanları
4,290
Ruh hali
Minecraft 2.0 çıktığında nasıl bir şey olacak acaba :hmm1:.
 

Üst