Minecraft Plugin Rehberi - ChestCommands

ByFaziiTR

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
37
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
2
Puanları
40
Ruh hali
Eveeeeet. Bugün ki konumuz ChestCommands plugini.
Arkadaşlar ChestCommands plugini birden fazla menü oluşturmamızı sağlayan bir plugin.
Şimdi Gelelim Konumuza.
ChestCommands plugini ile yaptığımız menüleri skript ilede yapabilirsiniz. Ama skript plugini sunucuyu yorduğu için çoğu kişi ChestCommands plugininden memnun.
Hadi O zaman gelelim loglara!
Bu arada bukkit için buradan indirebilirsiniz. Spigot için ise buradan indirebilirsiniz.
Şimdi gelelim konumuza.

Girdik ChestCommands dosyasına, girelim menu dosyasına. İçeride example.yml diye bir dosya olacak. Onun yerine kendinizde bir dosya oluşturabilirsiniz. Yada example.yml dosyasının içini boşaltabilirsiniz. Ben genellikle yeni dosya kuruyorum. Hadi o zaman gelelim.
Şimdi yeni dosyamızın içi bomboooş. Şimdi verdiğim kodu yapıştırın.


menu-settings:
name: ' '
rows: 1
command: ''

Bunu yapıştırın. Ardından name: ' ' kısmı var ya hani sandıkların en üstünde Sandık yada Chest yazarya. Odur. Onu istediğinizi yapabilirsiniz.
rows: 1 yazıyorya. Orası sandığın satır sayısı. Onu yine istediğinizi yapabilirsiniz. Ama 7'den fazla yapmanızı tercih etmem. command: '' yazıyorya. Orasıda mesela /menü komutu ile erişmek istiyorsunuz o menüye. command: 'menü' yazabilirsiniz.
Şimdi ise gelelim menünün içindeki eşyalara. Şimdi ilk olarak spawna ışınlamayı göstereceğim size. Şimdi vereceğim kodu hemen onun altına yapıştırın.


spawn:
NAME: '&6[++] &7Merkeze Git &6[++]'
LORE:
- '&7Spawna gitmek için tıklayın.'
ID: 345
KEEP-OPEN: true
POSITION-X: 2
POSITION-Y: 1
COMMAND: 'spawn'

Şimdi size birşeyler öğreteceğim. NAME: ' ' kısmına eşyanın ismini yazın. Kendinizde belirleyebilirsiniz. Başka yere gelelim.
LORE:
- ' '
Kısmı eşyanın altındaki açıklaması.
ID: 345 kısmında 345 id'si pusulaya ait. Siz istediğiniz eşyanın id'sini yazabilirsiniz.

Şimdi gelelim POSITION-X ve POSITION-Y kısmına.
POSITION-X:2 benim yaptığım örnekde. Ama siz 9'a kadar yapabilirsiniz. Biliyorsunuz sandığın 1 satırında 9 tane yer var.
POSITION-Y:1 benim örneğimde. POSITION-Y eşyanın hangi satırda olacağı. Kaç tane rows yaptıysanız o kadar yapabilirsiniz.
Gelelim son yazıya. COMMAND: ' ' yazısı.
COMMAND çoğumuzun anladığı kadarıyla komut anlamına geliyor. Mesela ben menüdeki eşyaya tıkladığında beni spawn'a götürmesini istiyorum. Aynen şunu yazıyoruz: COMMAND: 'spawn'

Bu plugin rehberide bu kadardı. Yorumlara başka hangi plugini anlatmamı istiyorsanız o pluginin ismini yazın. Size elimden geldiği kadarıyla yardım etmeye çalışacağım.

iConomy plugini ile ChestCommands plugininde satış yapmamızı isteyen arkadaşlarımız var. Elbette birgün paylaşacağım. Sabırlı olun :D
Not: Biraz karışık anlatmış olabilirim. Ama en ince detayına kadar anlattım.
Herkese iyi forumlar!
 



Üst