Minecraft Steam'de Niye Yok ?

Hachiro-sama

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Minecraft'ın kendisi kadar ünlü yapımcısı Markus "Notch" Persson, oyununu Steam dâhil hiçbir dijital dağıtım platformuna vermeyeceğini açıkladı: "Steam'de olmak, oyunla yapabileceklerimizi ve kullanıcılarımızla nasıl ilişkileneceğimizi çok fazla sınırlar."

"Steam müşterilerini de kapsayacak şekilde minecraft.net üzerinde harita alışverişi yapılan bir pazar yerimiz olamaz ya da kendi başlıklarımızı satamayız. Minecraft topluluğu ikiye bölünür ve sadece bir kısmı bizim geliştirmeyi planladığımız uçuk içeriklere erişebilir."

Electronic Arts'ın bazı büyük oyunlarını Steam'den çekmesine (ya da Steam'e hiç vermemesine) neden olan Steam'e özel güncelleme politikası Notch'a göre de temel sorunlardan biri. Minecraft, Steam'de satışa çıkarsa, oyun içinden ulaşılamayacak güncellemeleri Steam'den indirmek gerekecek. "Bu konuyu Valve ile konuşuyoruz ve platformlarını denetim altında tutma nedenlerini de kesinlikle anlıyorum. Mesele şu ki, bizim yapmak istediklerimizle, onların yapmak istedikleri arasında net bir uyuşmazlık söz konusu."

Notch, Steam'i "bir müşteri" olarak sevdiğini ve ortalıktaki "en iyi dijital dağıtım ağı"na "inanılmaz miktarda para döktüğü"nü eklemeden edemedi – ama iş yayıncılığa gelince oyunu üzerinde denetim hakkını korumak istediğini söyledi.

Helter

Pattes
En iyi cevaplar
0
Splash'lar Doğru Söylüyor! :D Zaten Başlangıçtakı Sarı Yazılardan Biri de "Not on steam!" :D

Hachiro-sama

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Steamda olsaydı gerçekten zor olacaktı nickname belirleme işi çok zorlaşcaktı,ama pozitif yanı ise dolar olarak belki ucuz düşmesi :)

LordOfRavens

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Zaten oyunu değil premium hesabı satıyorlar bilgisayar gitse de orijinal oyun kalacağı için sorun olmuyor bence. Hem gerçekten de steam olsaydı zorluklar çoğalırdı.