Minecraft sunucularını bir para kazanma yöntemi olarak görüp, vip, admin satışı falan dolduran kişiler yüzünden olabileceği teorisini ortaya koymak istiyorum.
Düşünün, bir insan neden sunucu açar? Zamanında bu sorunun cevabı "arkadaşlarımla oynamak", veya "bir ortam oluşturmak" olabilirdi belki, ki o zamanlar sunucular öyleydi. Şimdiye bakalım isterseniz.
Örnek bir kategori olarak, "Skyblock Sunucuları"ndan başlayalım, ne dersiniz? Rastgele bir sunucu seçtim, ve sitelerine girdim. Hiç olmaması gereken "Market" linkine tıkladım, ve etrafta biraz gezindim. Bir de ne göreyim? 4 tane vip "yetkisi", spawner (ne alaka ise),
WorldEdit yetkisi (neden)
Başka bir sunucuya bakalım, belki sadece bu sunucuda vardır bu olay.
5 vip yetkisi, WorldEdit (neden????),
Ban Açtırma? Bu sunucuya hile ile girip, ban yedikten sonra banımı açıyorlar mı, hemen geliyorum! (!)
Bunlar sabitlenmiş sunucu konularıydı. "İlk mesajda en çok beğeni" olarak sıralıyorum ve çıkan sunuculara bakıyorum şimdi de...
Bunlarda market ya yoktu, ya da ulaşabilmem için bir hesabımın olması gerekiyordu (aynı script olma ihtimalleri var).
Skyblock belki böyle olan tek oyun modudur, gelin Survival sunuculara bakalım. Survival dediğin, ağaç keser, ev yaparsın. Olayı beraber eğlenmektir. (Bana göre, en azından)
Rastgele bir sunucu seçtim, ve en baştan crack indirme linki vardı. Bravo!
Forum kurallarına aykırı değil miydi bu en son?
Marketi var, ki Survival dediğinin vanilla (belki üzerine authmedir,
gerekirse claimdir eklenebilir) olması lazım. Bu markette sadece para yüklenildiğinden sunucuda olan "olayları" bilemiyorum, ama marketli bir survival asla iyi olamaz.
Başka bir sunucudayız; bunda site marketi falan yok, fakat konuya bize gerekenleri yazmışlar. Ne verdiğini bilmediğimiz 3 "vip", golem spawneri (survival'da ne işine yarayacaksa) ve...
Uçmak... Survival'da... Neden?
Bu kadar bize yeter herhalde. Unutmayın, bunlar sadece sunucuya girilmeden görülen paralı eşyalar. Sunuculara girip sorsanız daha neler bulursunuz bilmem.
Bunların hepsinin Mojang EULAsına aykırı olduğunu da bildirmek isterim. Böyle bir sunucu görürseniz.
Lütfen Mojang'a bildiriniz. Belki bir kaç sunucu engellendikten sonra hatalar anlaşılır, ve Türkiye'deki sunucular düzelmeye başlar. Tabii ki olmayacak ama denemekten zarar gelmez