Minecraft'a ilk Başladığınızda...Neler Yaptınız

Rapido_Hombre

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
1.3.1'deyken anlamsız anlamsız kazmaya başlamıştım başarılardan çalışma masası yap yazıyordu bende salak salak 4 odunu yanyana getirmeye çalışmıştım...

alp75

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Creativede bütün itemleri denemiştim :D ne işe yarıyor,kaç dkde kırılıyor,yumurataysa içinden ne çıkıyor,(O zamanlar ingilizce oynardım nasıl türkçe yapıyoruz bilmezdim :D)

qlawing

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ah ozamanlar ne guzeldi ilk girer girmez kar biomun sa baslamustim ve ilk fordugum sey bir tavukdu inu kestikten sonra tuy cikmisti ve yumrukta daha guclu zannediyordum akilsiz bir sekilde kimdan kale yapicam diyip catiyi kapiyamamidtim ardindan creativee oynamistim tabi ucmayi bilmiyordum yanlislikla ucardim hep ozaman ne guzeldi fazla block yoktu tugla duvarlar yerler ahsap ortaya da buyu masasi yqbi ne oldugunu bilmezdim zaten ilk xombi hordugumde cok korkmustum

Iphone 5c cihazımdan tapatalk ile gönderildi

M

MUHDE

Ziyaretçi
0.30 da ölme veya mob gibi bir şey yoktu sizin güzel anılarınız var tabi :( oyuna ilk girdiğinizde ''wüt'' diye bir tepkiniz oluyor nasıl block koyuyorum diye soruyorsunuz aldığınız cevap yok neden minecrafttın oricinal sitesinde browser tabanlı oynandığı için oyunun alttaki ''Java penceresinin altındaki'' kısımda information how to play v.s v.s anlatıyor guccuk guccuk yazılar ile oradan öğrendiğiniz şeyler press enter to set spawn point press r spawn v miydi b miydi block seçme penceresini açıyordu o zamanlar bukkitmidir spigotmudur yerine mcforge adında güzel bir sunucu türü var herkes kendi pcsünden sunucu açabiliyordu falan bayağı eğlenceliydi türk sunucusu 3 4 taneydi o zamanlar adamlar minigames kodlayıp satıyordu falan ''yüksek fiyata'' o devirde bi tane heküd clüent vardı şu an yok öyle bir şey o yüzden sansürlemeden yazayüm zaten tam olarak heküd clüent deüldü WOM açılımı world of minecraft olması lazım oyunu o şekilde indirip açabiliyordunuz tabii ki daha az kasma olduğu ve izin verilen sunucularda build yaparak uçabilmek daha güzel bir şey normalde /fly diye bir komut var mcforge de tabi sunucu türkiyede olması lazım yoksa zıplayıp geri düşene kadar sunucu sizi algılayamıyor siz aşağı düşüyorsunuz cam yukarı çıkıyor falan o açıdan dert o /fly in amacı siz zıpladığınızda camda zıpladığınız anda yukarı çıkıyordu o şekilde sınırsız zıplayabiliyordunuz double jump gibi bi tane komut vardı hiç unutmam bi tane su koyuyorduk yere o su bütün dünyayı kaplıyordu mcforge bilerek eklemiş sanırsam koyduğun gibi bütün sunucu çöküyordu (xd xd) her neyse sunuculara giripte direk yetki isterseniz cevap falan gelmiyor bir komut vardı komutu yazmadan önce pixel art mıdır ev midir mediavel midir (o zamanda mediavel yoktu kare evler en iyi builderler olarak tanılıyordu) yapıpta o komutu yazıpta admin açıksa yanınıza gelipte evinize bakar rütbe atlamak için yeterli ise rütbe verip sizi tebrik edip işine geri döner belirli bir rütbeye gelince ayrı dünya açabilirdiniz (çoğu sunucuda) rütbe atlamanın sınırı yok co-host luğa kadar gidiliyor tabi bayağı zor orası bende WOM java saolsun açılmadığı için belirli bir rütbeden sonrada kare ev ile rütbe alamadığınız için pixel art veya 255 kata kadar (max kat sayısı f3 de falan gözükmüyordu f3 diye bir tuş şeyi yoktu o zamanlar kat şeyini salladım) komut kullanmadan yapmanız lazımki emek olsun her neyse sonra türk sunucuları 8 9 a falan yükseldi tabii ki en oyuncu sayısı bizim sunucudaydı max 13 kişi gördüm (fakirlik) sonra yavaş yavaş türk sunucuları kapandı sonra tamamen kapandı minigamesler falan geldi ardından capture flag / zombie bilmem ne falan güzel şeylerdi vip falanda yoktu 5 6 tane silah vardı yere block koyduğunuzda o block yönüne doğru lav çıkıyordu ateş etmiş gibi lava deyen spawnpoint e ışınlanıyırdı enter ile spawnpoint belirleme engelliydi yani tuşa bassanda otomatik geri atıyordu sunucu seni o devirde başka bir clüent kullansan herşeyi yapabilirdin çünkü herhangi bir anti cheat yoktu ister uç ister uçmaktan başka bir şey yapmak ne fayda sağlayacaksa :( bir blocka tıkladığın gibi kırılıyordu yerin dibine kadar çok güzel yardırabiliyordun maden blockları vardı ama onada tek atıyordun entitiy falan yoktu zombie oyunu falan dediğim şey altında obsidian olan üstünde koyu yeşil wool olan 2 blocktan oluşan zombi dokununda spawna ışınlıyordu vura vurada ölmüyordu /tnt /small_tnt /big_tnt falan öyle komutlar vardı komutlara göre etkisi çoğalıyordu yok etmenin tek yolu tnt idi sanırsam üstüne //set çekince yok oluyormuydu hatırlamıyorum o zamanlar //set yerine /z vardı /b komutu ile bir blocku kim kırmış kim koymuş görebiliyordun o şekilde greif önleniyordu bir komut vardı bir kişinin yaptığı şeyleri block komut v.s zamanı yazıpta ger alabiliyordun örnek ben 1 dakika önce odun koydum 3 saniye önce tahta koydum o komutu yazıpta 30 saniye geri der ise kişi benim koyduğum tahta gidiyordu ne güzel komuttu :( oyunda redstone falanda yoktu //dorr mudur /door mudur öyle bir şey yazıpta onun gibi sistem yapılıyordu tnt sistemi yerine bir komut vardı door akımı o firework (komutun adı fireworklü birşeydi) a deyince firework ateşleniyordu vurduğu yeri renkli renkli woollar ile geçici olarak kaplıyordu physics 0 ise o olmuyordu her şey ortada kalıyordu çok iğrenç bir görünüm :( /physics diye br komut vardı 0 1 2 3 4 5 e kadar gidiyordu 6 7 varmı unuttum 0 a alınca ne koyarsanız zombie spawnlasanız her şey kabak gibi ortada dikiliyordu sayılara göre fizik değişiyor kısacası /blue_bird ile peşinize takılan twitter kuşu (düz bildiğimiz tek block blue woll kuş falan nerde :(*) yok edilmesi aşırı zordu peşinizden geldiği için tnt falanda atamıyordunuz kendinin ışınlanıp o kuşunda spawna geldiği için bayağı iğrenç birşeydi 30 tane falan spawnlayıp bütün hepsinin önünüzü kaplayıpta bir şey görememek gibi bir durumunuz vardı tepenizden aşağı kum dökersiniz bir şey görünmez aynı durum türk sunucuların zamanla bitmesinin sebebi minecrafttın ilk survival sürümlerinin çıkma sebebiydi sanırsam her neyse böyle güzel bir oyun vardı 2009 veya 2010 olması lazım

Biraz fazla yazmışım hepsini okuyun heüheüheüheü (bu heü yü biri kullandı hep o yüzden herkes kullanıyor o biri ben değilim çaktırmayün.)

Leolutanis

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Korkudan altima ediyodum zombiler gelcek diye kapıdan dışarı bakamazdım

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ege.

Altın Madencisi
Ressam
En iyi cevaplar
0
Etrafın güzelliğine baktım ve ev için blok üretmeden küçük bir mağara aradım. Fakat torch'un varlığını bilmediğimden Creeper spawnlanıp mağarayı patlattı.

McRada

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
ben 1.2.5 de başladım valla 2 yıl olması lazım 2 yıldır oynuyom yani 1.2.5 ten beri 1.2.5 zamanında anjocaido launcher diye bişi vardı taa 1.5.2 ye kadar sürdü anjocaido hükümdarlığı fakat ben 1.2.5 ten 1.4.2 ye kadar sürekli demo oynuyodum sonra bi baktım anjocaido filan bi bakıyım dedim neymiş diye acınca anaaaa dedim oynamak için 100 dakikda yok sınırsız oynayabiliyoz wihuuuu ! dedim gine oynamıştım ve ben sürekli ama sürekli tek oyunculu oynayan birisiyim sürekli tek oyunculu oynardım ilk girdiğim server factions du galiba 1.4.7 de girmiştim bi bakıyım demiştim nasılmış serverler filan diye zaten öncesine kadar girmeyide bilmiyodum serverlere :D işte 1.4.7 den beri online sunuculardayım ilk girdiğim ilk 10 serverin arasında aklımda kalan tek server lessingcraft diye bir serverdi çok iyi hatırlarım tekne yapmıştım bitane acılmıştım okyanusa sonrada taaa uzaklarda okyanusun açıklarında böyle kıyı böyle hiç gözükmüyodu coook uzaktaydım 4 5 dakika aralıksız gitmiştim :D sonra oraya hemen cobblestonelerden bi yer yaptım ./f claim le claimledim :D sonra toprak dizmiştim klana birilerini almıştım sonra balkabagı ekmiştim o tarlaya filan okyanusun ortasında medeniyet kurduyduk resmen sonra bi arkadaşla tanıştım lessingcrafttanmı artık nerdense onla arkadaş olduk benden 3 yaş küçüktü şimdi 10 yaşına girmiş olması lazım işte neyse o sıralarda tekkit lite oynamıştım 1 2 kez sonra tekkit classicde oynamıştım 1 kez filan cok az oynadıgım için hiçbir şey bilmemekle birlikte tekkit classicdeki emerald dediğimiz şeyin tekkit litede green sapphire olması :D diyodum niye aynı şeylerin ismi değişik yaaa filan diye sonra anladım 1.2.5 de zümrüt yoktu :D neyse işte o arkadaşla öyle ne güzel tekkit liteler ne güzel hexxitler atmıştık sonra nedense canım sıkıldı her sabah skypesine naber .... anlamışşınızdır her sabah yapıyodum bunu can sıkıntısından en son 3 4 gün sonra sanada naber ..... dedi sonrada işte öyle kaldık dahada konuşmadım onla yaklaşık 6 7 ay sonra senle cok anılarımız oldu ama ßye ßye diyip engelledim onu ve cıkardım listemden :D işte öyle bide eskiden faction serverlerde ki survival serveri yoktu :D klan kaleleri ünlüydü simdi bi faction serverine girin bakın bakalım hiçbir tanecik klan kalesi varmı kimse zahmete girmiyo artık eskiden ne güzel klanca toplanıp marketten mossy stoneler cobblestoneler filan kale duvarları için para biriktirirdik claim için herkes günde 200 tl klana para yatırırdı filan cok eglenceli günlerdi işte :D

ByClause

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
1.4.2 de başlamıştım zor modda survival acmistim bilmiyordum oyunu ne kadar zor olabilirki dedim ve crafting flan yapmayida bilmiyordum ilk gece creeper tarafindan tecacüze ugradim :D Ondan sonra 1.5.2 surumune kadar Creative oynadim kendimi baya gelistirdim mimarligim flan cok iyi derecede gelisti daha sonra 1.5.2de tekrar survival a basladim Normal seviyede craftinleri ögrendim sitelerden ve artik profum ve premium um :)

Ege.

Altın Madencisi
Ressam
En iyi cevaplar
0
Oğlum, adam size 'ilk başladığınızda' demiş siz resmen hayat maceranızı yazmışsınız. Çok istekliyseniz konu açsaydınız ayrı. :D

RedBasher

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Ahtapotları canavar sanıp denize giremezdim :S
Kızıltaş meşalesini normal meşale sanardım hep ve her yeri onunla aydınlatırdım.

ErenBeyazkurt

WhiteGraphic | Tasarımcı
En iyi cevaplar
0
Ben Ahtapottan hala korkarım öle dişik dişik yüzüo :D

furigold

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Ben ilk korkardım survivaoynamadım hep creative oynandım serverlerede nasıl girilir bilmiyordum sonra vide filan izledim öğrendim[DOUBLEPOST=1411489412,1411488587][/DOUBLEPOST]Yanlış yazdıysam özür diler im ipadden yazıyorum

asi_turk

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Şey ilk önce creative moda girdim dünyanın içine ettim bi süre öle kaldım 1 yıl sonra adam gibi pro oldum B)