Neden İngilizce ? - Türkçe'mizi sahiplenelim

Bana katılıyormusunuz?

• Evet

Kullanılan: 5 35.7%
  • Hayır

Kullanılan: 9 64.3%

• Kullanılan toplam oy
    14

alonecrafter

Marangoz
En iyi cevaplar
0

BİRAZ UZUN BİR YAZI YAZDIM BAŞTAN SONA OKUYAN HERKESE TEŞEKKÜRLER

Forumda gezinirken gözüme çok şey takıldı ki bu sadece forumda değil online oyunlarda'da buna çok rastladım ve bundanda rahatsızlık duydum
Türkçe'mizi çok kullanmadığımızı oyunlar'da İngilizce terimler kullandığımızı , Takma ad ( nickname )larımızın İngilizce kelimelerden oluştuğunu sizde forumda fark edebilirsiniz.
Açılan Minecraft sunucularının %90 ( hatta %100 bile olabilir )ının İngilizce kelimelerden oluşuyor
Forumun ana sayfasında biraz aşağı inerseniz sağ tarafta "Sunucular" adlı bir bölüm göreceksiniz buradan görebilirsiniz
Bu sunucuların bir çoğu Network , Craft , NW gibi harf ve kelimeler içeriyor
Belkide İngilizce'nin dünya dili olmasının sebebi İngilizcenin bizi çepeçevre sarmış olmasıdır
Kendi nickim bile ingilizce kelimelerden oluşuyor ve bundan rahatsızlık duydum

Örneğin;
Efsaneler Ligi oyununu ele alalım ( anlamadığınızı biliyorum League of Legends )
Oyundaki insanlar Orta Koridor yerine middle diyor
Aynı Şekilde Orman yerine Jungle vs vs.
Bunlara daha çok fazla örnek katabilirim

İngilizce terimleri hayatımızdan kaldırsak , İngilizce takma adları hayatımızdan kaldırsak her şey çok daha hızlı okunur anlaşılır olur
Türkçemize sahip çıkalım

BraveHero

Dobloyu n'aptın
En iyi cevaplar
1
Ruh hali
Özel isimler, çevrilip okunmaz. Orta koridor gibi dediğin şeylere gelelim. Oyunlarda teknik olarak terimleri oyunu yapanlar çıkarıyor. Ve bütün dillere uygun olması için terimler ingilizce oluyor. Özel isim gibi onlar da çevrilmez genelde :/ Yani Türkçe'ye sahip çıkmakla pek alakası yok örneklerin :/

Son düzenleme:

adenzu54

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Edebiyatta argo diye bir şey vardır ve tanımladığın şey de budur. Yani burada Türkçe'ye herhangi bir zarar verilmemektedir. Ve merak etme İngilizce konuşmak Türkçe'yi unutturmuyor.

Xeressa

Team Ronin
En iyi cevaplar
0
İngilizce her açıdan global bir dil, iş hayatında, bazen bilimde bile kullanılan bir dil. Türkçenin gördüğü değerin kat kat üstünde bir dil. Dediğin çoğu sunucu ismi vs. özenti oldukları için ya da kendi dillerini yeteri kadar bilmedikleri için oluyor diye düşünüyorum. Ama ikisinden birini kullanın kullanacaksanız karıştırıp karıştırıp kullanmayın, oluyor bazen biz de karıştırabiliyoruz. Hepimiz sahip çıkarsak bir sorun kalmaz.

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Katıldığım kadar katılmıyorum da :D. Özel adları Türkçe olarak çevirmen zor olur. Efsaneler ligi gibi. Yazmışsın zaten çoğu kişi anlamaz diye. Bence de anlamadılar :) (çoğu kişi). Özentilere gelirsek evet onlar Türkçeyi katlediyorlar :/
Ankete yarı yarıya ekle bence :D

Nyx

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Arkadaş haklıda mesela gta yı ele alayım kim Büyük Araba Soygunu Diyor? minecrafta kim maden zanaatı diyor tabi maynkıraf diyen küçük çocuklarda mevcut Sunuculara server diyen arkadaşlar var :)

xdzaa21

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
1
Türkçe'ye sahip çıkalım'ı bırakın beyler ingilizce her türlü hayatımıza girmiş durumda. Hanginiz arkadaşıyla birlikte bir sunucuda oynarken "Sunucu adresini söyle beraber oynayalım." diyor ? Hepimiz "Server IP'sini söyle geleyim." diyoruz. Yani tabii ki herkes türkçe konuşmayı ister ama ingilizce hayatımızda bir yer almış. Ayrıca ingilizce konuşmak türkçemizi zayıflatıyor diye bir şey yok. Hepimiz normal hayatta türkçe konuşuyoruz. Sen bakkal'a gittiğinde "abi bi çikolata var mı ?" diyorsun, demek ki günlük yaşantımızda türkçe konuşuyoruz. Bu yazıyı da neden bu kadar uzattım bilmiyorum ama neyse hadi görüşürüz iyi forumlar.

blade20090999

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Özel isimler, çevrilip okunmaz. Orta koridor gibi dediğin şeylere gelelim. Oyunlarda teknik olarak terimleri oyunu yapanlar çıkarıyor. Ve bütün dillere uygun olması için terimler ingilizce oluyor. Özel isim gibi onlar da çevrilmez genelde :/ Yani Türkçe'ye sahip çıkmakla pek alakası yok örneklerin :/
Aynısını söyleyecektim.Öncelikle senin kastettiğin durumlarda yada genelinde oyunlar'da internet sitelerinde Öğrenilen birçok kaynak ingilizce olmasından kaynaklanıyor.Bunun böyle olmasının sebebi çoğunluğun ingilizceden az buçuk anlaması kaynaklar'ın çoğu ingilizce olunca (oyun ,yazılı dökümanlar vb )insanlar ingilizce öğreniyor.İnsanlar ingilizce öğrenince dökümanlar yine ingilizce çıkarılıyor ve bu yüzden yine ingilizce öğreniyorlar kısır bir döngü popülerlikle alakalı tamamen.Yoksa Türkçe en kolay dil öğrenin diye reklam yapsak bizim dilimizin bile kullanıcısı artar :) şunuda unutmayalım kimse doğal halktan biri gibi konuşamaz yani bir yabancının gelip "Ben market götür" demesi Türkçe biliyor demektir.Çünkü kabaca bizde ingilizceyi çekimsiz kullanıyoruz.(Tabi sonunda kadar zamanları kullanıcam diyenler ayrı :) iyi bilen işte :para:)

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Olay İngilizce, Türkçe meselesinin çok üstünde.
Olay yabancı hayranlığı. Yağlı güreş'i spordan saymayan. Türk kahvesi içmeyen, Sadece Türkiyede doğmuş olmaktan başka Türklük ile hiçbir bağı bulunmayan. Odasında Eyfel kulesinin posterini asan bir nesil var.

"Güçsüzün güçlüyü "mükemmel" zannetme hastalığının türkiye sürümü. türlü türlü aşağılık kompleksi (yabancı hayranlığı) vardır:

- almanlar teknikte ve makinada mükemmeldir
- fransızlar çok romantik ve çok hümanisttir.
- japonlar en çalışkan millettir. Adamlar takla atan robot yapar.
- yahudilerin iyi tacirleri vardır. Süperlerdir. Dünyayı yönetirler."

junitre

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Çok güzel bir yazı yazmışsın.Ancak bunun çözülmesinin çok zor olduğunu isminden bile anlıyoruz.