Nedir bu "Başarısızlık" ?

Ragnarak

Bedrock Kaşifi
Mesajlar
1,722
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,430
Puanları
3,390
Nedir bu başarısızlık ? Neden ortaya çıkar ? Bu başarısızlık düşük not almak olarak da ifade edilebilir veya bazı şeyleri becerememe olarak da adlandırılabilir.

Başarı konusunda bahsettiğim gibi bana göre başarı ne kadar size bağlıysa başarısızlık da o kadar size bağlıdır. Kendinize güvenmeniz gerek, her işin altından kalkabilirsiniz. Ihtiyacınız olan birazcık inanç.
Peki, neden inanmıyorsunuz kendinize ? Õğrenilmiş başarısızlık nedir bilir misiniz ? Bir şeyi yaparsın, istediğin sonucu alamazsın, bir daha yaparsın, yine istediğin sonucu alamazsın ve kendini ben başarısızım, ben yapamıyorum diye şartlarsın. Ama her gün şartlar, koşullar değişiyor ! Her gün daha da büyüyorsun, daha da bilgili oluyorsun, bakış açın değişiyor. Bugün yapamadığını yarın yapabilirsin. Yarın yapamadığını bir sonraki gün yapabilirsin ! Tümüyle kendine inancına ve azmine bağlı. Bir örnek vereyim daha pekişmesi için. Bir gün bu konu hakkında bir araştırmada kutu alınıyor, içine bir sürü pire koyuluyor ve kutunun altından ısı veriliyor. Isınan kutudan pireler zıplayarak kaçıyor. Ardından bu kutunun üstü bir cam ile kapatılıyor ve ısı veriliyor. Zıplayan pireler her seferinde cama çarpıyor ve tekrar kutunun içine düşüyor. Bu defalarca kez gerçekleşiyor. Bir süre sonra cam kaldırılıyor ve sonuç çok şaşırtıcı, hiçbir pire kaçamıyor. Camın olduğu yerde boşluk olmasına rağmen çıkamayacaklarını düşündükleri için daha yükseğe zıplamıyorlar. Başaramayacaklarını öğrendiler, bu öğrenilmiş başarısızlıktır.

Belki bugün olmayabilir ama yarın da sizin kafanızın üstündeki cam kalkabilir veya sonraki gün de kalkabilir. Önemli olan pes etmeden denemektir. Koşul ve şartlar her zaman ayni kalmaz !

Umarım biraz da olsa yararlı olmuştur. Kendi fikirlerimi soylememi istediğiniz başka konu varsa belirtirseniz sevinirim.

Iyi günler, kendinize iyi bakın.
 


RaskoIn

Sudan Çıkmış
Mesajlar
3
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
2
Puanları
20
Raskoln onca üreme hücresini geçebildi, bu başarıdır.
Asla başarısızım demeyin.
 

xSynapseFan

Demir Madencisi
Mesajlar
255
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
171
Puanları
390
Ruh hali
Çok güzel bir konu hazırlamışsın. Açıkçası insanlar başarısızlık diye bir şeyin olmadığını öğrenmeliler, başarısızlık diye bir şey yoktur ve asla da olmayacaktır. Bu sadece inanç, hırs, azim meselesi. Tüm mesele kendinde biter ama insanlar meseleyi bitirmek yerine kendilerini bitiriyorlar ve bu sayede "Başarısızlık" ortaya çıkıyor.






Yürümeye yeni başlayan bir bebeği hemen herkes gözlemiştir. Ayaklarının üzerinde durmaya çalışır, düşer. Bir daha dener, bir adım atar ve düşer. Yine dener, birkaç adım daha atar ve yine düşer. Bu böylece devam eder, ta ki, düşmeden yürümeyi başarana dek. İlk adımı atıp da düştüğümüzde vazgeçseydik acaba ne olurdu! Herhalde yürümeyi öğrenemezdik.
 

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
Mesajlar
969
En iyi cevaplar
21
Beğeniler
1,469
Puanları
2,680
Bence; Yaptığın bir şeyde olumsuz bir sonuç elde edersen bu "başarısızlık" değil "öğrenmek" olur.
 

javabey

git add Brain.java in/earth/people/brainless
Mesajlar
176
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
180
Puanları
330
Ruh hali
tekrarlanan/ders alınmayan hatadır.
 

awdwa

Taş Madencisi
Mesajlar
92
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
11
Puanları
260
çalışırsan başarırsın
 

BorakanT

ben kimim?
Mesajlar
1,753
En iyi cevaplar
7
Beğeniler
1,732
Puanları
4,850
Ruh hali
Benim çok sevdiğim bir söz vardır,
Emeksiz Yazılan Yazı, Keyifsiz Okunur.
Başarısızlık diye bir şey yok, sadece emek diye bir şey vardır.
 

Üst