Bende daha önce bu mod ile sorun yaşıyordum fakat sana verebileceğim 2 çözüm var. Birincisi bilgisayarının sistemini(büyük ihtimalle windows kullanıyorsundur) ingilizceye çevirmen. İkinci çözüm ise ilk çözüm kadar etkili olmasa da %90 sorunu çözüyor.
FTB Launcher'dan herhangi bir mod pack yüklediğinde oyuna gir-çık tekrar oyunu açmaya çalıştığında mod packi güncellemek isteyecektir, güncelle. Bundan sonra yüklediğin mod packin dosyasına gir ve minecraft isimli dosyayı aç. Burada yine config adlı dosyaya gireceksin ve içerinde bulunan ''NEI Server'' adlı notepad'i açman gerekiyor. Bundan sonrasında notepad'i açtığında aşağıda çıkan kısmı alttaki gibi değiştirmen gerek.
creative=OP
delete=OP
enchant=OP
heal=OP
item=OP
magnet=OP
notify-item=CONSOLE, OP
rain=OP
save-state=OP
time=OP
Bunu yaptıktan sonra oyuna girebilirsin neredeyse sorunsuz çalışıyor olacak ama itemleri tıklayarak değil, sürükleyerek alman gerekiyor. Şahsen bende daha önce de söylediğim gibi sorun yaşıyordum aldığım yardım sonucu bu şekilde problemi çözmüştüm ancak en kesin çözüm dil değiştirmek gibi görünüyor. Yardımcı olabildiysem güzel, eksik-yanlış varsa bilenler düzeltecektir zaten. İyi oyunlar.