Merhabalar. Ben azıcık sola baktığınızda gördüğünüz kişiyim. Benim kim olduğumu bilmiyorsanız kısaca;
Gürkan, 14 yaşında, İstanbul'da yaşayan, çikolata delisi, kızları seven, anti-abi, hack seven, farklı inançlara sahip, kan içen bir insanım.
Evet. Beni bırakalım, gelelim konumuza.
Biliyorsunuz ki her oyunda REZİL durumda oyuncular vardır.
Rezilden kastım, oyundaki skoru değil, davranışları.
En küçük şeyde küfür eden bir kişi mesela. Dur dur! Ya da yediremeyince küfürleri basan bir mal!!
Tabiiki bunları oyunlarda bulmak çok kolay. Özellikle Minecraft ve S4LEAGUE. Ya da Wolfteam vb...
Peki... Nasıl "örnek" oyuncu olunur?
Lemme talk.
*kahvesini içip çikolatasından bir ısırık alır*
KÜFÜR EDENLERİ UYARIN, ONLARA KARŞILIK VERMEYİN
Dediğim gibi herkes bir şeye sinirlenir. Küfür eder.
Siz ne yapacaksınız, onları uyaracaksınız.
Küfüre küfürle karşılık vermeyeceksiniz. Yoksa o kişiden daha beter olursunuz.
Küfür mü etti?
Uyarın onu. "Yapma." diyin. Hala devam ediyorsa her oyuncunun görevi olan şeyi yapın.
"yetkililere şikayet edin"
Kanıt olarak da oynunun bind(klavye tuşu) ya da hepimizin kullandığı PrintScreen'e basarak ekran görüntüsü alın.
Hm... Evet. Bu bu kadar. Siz sakın küfüre küfürle karşılık vermeyin. Hatta hiç karşılık vermeyin.
Eğer onu engelleyebiliyorsanız engelleyin.
OLABİLDİĞİNCE KİBAR OLUN
Birden çok kişi saldırınca;
Malın teki
LAN EZİKLER TEK TEK GELİN
Aklı başında olanın teki
Hiçbir şey söylemez ya da "Bileğinizin hakkıyla beni yendiniz." gibisinden bir şeyler der fakat tavsiyem hiçbir şey söylememek
Oyuna yeni başlamış biri geldi mesela sizin takımınıza. Çok kötü oynar genellikle adı üstünde oyuna yeni başlayan.
Küfür edip, onu azarlayacağınıza oyunu öğretmeye çalışın.
Kısacası; kibar olun dediğim gibi. Kibar olmak nedir onu da bilmiyorsanız #YOLOSWAGDHASHAK.
OLABİLDİĞİNCE YARDIMCI OLUN
Oyuna yeni başlayan birileri olabilir. Ona oyunu öğretmeye çalışın. Hatta istereseniz ona oyunda gerçek parayla alınan para biriminden gönderin. (Wolfteam: Nakit, S4LEAGUE: AP gibi)
Tabiiki de bunu hemen yapmayın. Oyunu öğretin. Olabildiğince öğretin. "Şunu yapma bunu yap, bak bunu yaparsan daha iyi sonuçlar alırsın" gibisinden şeyler söyleyin.
Sadece oyunu öğretme konusunda değil. Başka konular hakkında da yardımcı olun.
EVET. BU KONUDAN BU KADAR.ÖRNEK OYUNCU OLMAK DENİNCE AKLINIZA "KİBAR, KÜFÜR ETMEYEN" BİR OYUNCU GELSİN.
KONUMU OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
SONRAKİ AÇACAĞIM KONU:
"PROFESYONEL OYUNCU NEDİR, NASIL OLUNUR"
Zorin yazarken dinledi: