Okula Dönüş

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
Mesajlar
969
En iyi cevaplar
21
Beğeniler
1,469
Puanları
2,680
137999



Okula Dönüş

Selamlar! Bugün konumuz okula dönüş!

Bu konuda sizlere "okula süper dönmek" için neler yapmalısınız, onu anlatabildiğim kadarıyla sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

137554


İlk olarak pazar gecesinden başlayalım;

Güzel bir duş alın ve erkenden yatın. Kafanızı boşaltın, bu sizin son geceniz. 9 aylık süreçte iyi uyumadığınız günler elbet olacaktır, şimdi güzel uyuyun.

Sabah kalktınız, mutlaka kahvaltı edin. Açken sen, sen değilsin! Okula tok karnınıza gitmek sizi rahatlatacaktır, ilk günden karnınızdan garip sesler çıkmasını istemez siniz, değil mi?

Okul kapısından içeri girdiniz, ortama hemen ayak uydurmayın! İyi bir gözlemci olun, size uygun olabilecek kişileri doğru seçin, sizi kötü yönlere saptıracak kişilerle arkadaşlık kurmadan kaçının. Sınıfınızı bulun, sınıftaki yeni arkadaşlarınızla tanışın. İsimlerinini tek tek öğrenin. Hobilerinizden ve nasıl biri olduğunuzdan bahsedin, kendinizi doğru tanıtmaya özen gösterin.

Sınıfa girdiniz, sıra arkadaşınızı iyi seçin! Büyük ihtimalle yıl boyunca sıra arkadaşınızla takılacaksınız, size en doğru kişiyi seçin. Kötü bir sıra arkadaşı, derslerde konsentrenizi bozabilir. Sınıfınızla kaynaşın, ilk günden sınıfta sorumluluk alın. Böylece kendinizi, diğer arkadaşlarınıza daha ısındıracaktır.

Öğretmenlerinizi iyi tanıyın, onların zaaflarını iyi belirleyin. Not alırken işinize yarayacaktır. Öğretmenlerinizin koyduğu sınıf içi kurallara uyun, öğretmenlerinizle yakınlık kurun. İlk günden kötü bir öğrenci gibi gözükmeyin.

Tenefüs zili çaldı, mutlaka arkadaşlarınızın telefon numaralarını alın. Aklınıza takılan bir soru olursa yardımcı olacaklardır.

Kendinizi iyi tanıtmanız ve arkadaşlarınızı iyi tanımanız çok önemlidir. Bir sene boyunca onlarla dertleşecek, muhabbet edeceksiniz. Sizi kötü yola süreklemek isteyenlerden uzak durun. Düzenli olun, günü gününe ders çalışmaya ve ödevlerinizi yapmaya gayret edin. Hiçbir soruya "zor" demeyin, eğer isterseniz siz her şeyi başarabilirsiniz.

137561


Konumuz buraya kadardı, okuduğunuz için teşekkür ederim!
 


GodofMilker

Nether Yerlisi
Mesajlar
2,196
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
2,562
Puanları
6,700
İlkokula başlayanlar için de geçerli mi bunlar
 

AdexTR

Muvaffakiyetsizleştiriveremeyebileceklerimizdenmiş
Emekli
Mesajlar
3,619
En iyi cevaplar
98
Beğeniler
5,539
Puanları
9,180
Ruh hali
Hocalara diklenmeyin; her daim kendiniz için dik durun.
 

Üst