Osu! Müzik - Ritim Oyunu | Detaylı Rehber - Tanıtım

TReaperTR

Altın Madencisi
Mesajlar
387
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
285
Puanları
910
Ruh hali

Merhaba oyun severler, bu konumda sizlere 4 yıldır oynamış ve hâla oynuyor olduğum Osu! adlı müzik - ritim oyunundan bahsedeceğim. İyi okumalar.
PBK9Pt.png

k5J1zy.jpg

osu! Bir müzik video oyunudur. Programlama dili C#'dır ve .NET Framework altyapısıyla çalışır.
Oyunun 4 adet modu vardır Bunlar:​

  1. Osu!std (Standart orjinal mod),​
  2. Catch The Beat​
  3. Mania​
  4. Taiko​
Ben sizlere benim de oynayıp alışmış olduğum standart modunu anlatacağım ki en çok oynanan modda standart moddur.
Oynanış
Oyunda beatmap adı verilen müzik haritaları mevcuttur. Bu haritaların içinde basılması gereken daireler,(circle) sürülmesi gereken toplar (slider) ve çevirilmesi gereken çeviriciler (Spinner) mevcuttur.Ritmi tam tutturursanız 300 az erken veya geç basarsanız 100 daha çok erken veya daha çok geç basarsanız 50 puan alırsınız. Her yapılan doğru harekette 1 kombo hanenize yazılır ve daha yüksek puanlar almaya başlamanızı sağlar. Fakat herhangi bir ritmi kaçırırsanız kombonuz baştan başlar.
Not: Osu! Türkiye'de fazla popüler değildir. Oyunu öğrenip oynayabilmek baya zaman alıyor ve Türkiye'den oyuna başlayan oyuncular çok geçmeden zorluğundan dolayı bırakıyor. Ben bile 4 yıl oynamama rağmen 5-6* zorluğunda oynayabiliyorum ve her oynadığım mapte full combo yapamıyorum. Başlarda ki Easy-Normal seviyesini rahat yapabilmeye başlayıp hardları oynayabilecek duruma geldiğimizde oyunun asıl zevki o zaman başlıyor.

Oynanış stili
Oyun fare, tablet, Klavye ve dokunmatik ekran ile oynanılabilir.
Profesyonel osu! oyuncuları tarafından en çok tercih edilen giriş aygıtı grafik tablettir(tabi her iyi oynayan tablet ile oynamıyor mouse ile oynayıpta ilk 10'a girebilen iyi oyuncular da mevcut), bununla birlikte osu! sitesinin alışveriş bölümünde osu! için tasarlanmış uygun fiyatlı orta düzey bir tablet veya herhangi bir grafik tableti de işinizi görebilir. (İlk tavsiyem başlarda tablet kullanmamanızdır. Mouse ile belli bir seviyeye geldikten sonra tablete geçmeniz daha iyi ve elverişli bir verim elde edilebilir. Tavsiyem araştırıp da almanızdır tabletlerdeki input lag oranlarını dikkate alarak alın sonradan başınız ağrıyabilir.)

Oyunu arkadaşlarınızla beraber çok oyunculu modda lobi kurup beraber oynayabilir ve tek oyunculu oynayabilirsiniz.
Amaç
osu! oynarken temel hedef, bir müzik haritasını başarısız olmadan Full combo (tam kombo), en yüksek score ve accurary (en çok 300 basma oranı) ile tamamlamaktır.
Zorluklar
osu! haritaları genellikle 6 farklı zorluk kullanır(Zorluk isimlerini genellikle mapi mapleyen oyuncular belirler ama genel olarak bu belirttiğim zorluk isimlerini kullanırlar) bunlar kolaydan zora doğru Beginner, Easy, Normal, Hard, Insane, Expert şeklinde sıralanır. İsimler dışında zorluklar yıldız seviyesine göre belirlenir. Yıldız seviyeleri 0dan 10 yıldıza kadardır.
  1. Beginner seviyesi 0.1* - 1*​
  2. Easy seviyesi 1* - 2*​
  3. Normal seviyesi 2* - 3*​
  4. Hard seviyesi 3* - 4*​
  5. Insane seviyesi 3.5* - 5*​
  6. Expert seviyesi 5* - 6*​
Oyun elementleri
Hit circle
Hit circle'lar haritaların hemen hemen hepsinde bulunur. Bir haritayı oynarken hit circle görüldüğü zaman hit circle'ın etrafındaki çemberin (approach circle) daireyle eşit boyuta gelmesini bekleyerek eşit boyuta ulaştığı zaman hit circle'a tıklamaktır tam zamanında tıklarsak 300 puan alırız, eğer daha erken veya geç tıklarsak 50 ya da 100 puan alırız.

Slider
Slider'lar ise iki tane hit circle'ın arasında olur .İlk hit circle'a tıklayıp tıklamayı sürdürerek ikinci hit circle'a gelmemiz gerekir.
Çoğu haritada geri dönüşlü slider şekli bulunur. Geri dönüşlü slider'lar ikinci dairede bulunan hareket eden bir ok tarafından belirlenir; bu oku görürsek ilk daireden ikinci daireye geldikten sonra aynı yolu alarak tekrar ilk daireye dönmemiz gerekir.

Spinner
Spinner oyun alanındaki en büyük dairedir. Spinnerın ortasında küçük bir daire bulunur, o daire etrafında imlecimizi spinner'ın üzerinde "Clear" yazısı gözükene kadar 360 derece döndürmemiz gerekir.

Modlar
osu!, genellikle zorluk değiştirmek amacıyla kullanılan farklı türde modlara sahiptir. Bu modlar 3 gruba ayrılır:

Zorluk Azaltıcı
Bu modlar haritanın zorluğunu düşürür fakat zorluk azaldığı için alınan skoru da düşürür.
  • Easy: Genel zorluğu azaltır. Hit circle'lar daha kolay tıklanabilir hale gelir ve haritayı geçmek için daha az accuracy gerekir.
  • No Fail: Ne yaparsanız yapın başarısız olamazsınız.
  • Half Time: Haritanın temposunu 2 kat düşürür.
Zorluk Arttırıcı
Bu modlar haritanın zorluğunu arttırır ve zorluk arttığı için alınan skor da artar.
  • Hard Rock: Hit circle'nın boyutunu küçültür,yaklaşma hızını arttırır,HP azalmasını arttırır ve hit circle'ların ve slider'ların haritadaki yerlerini tersine çevirir.
  • Sudden Death: Bir nota kaçırdığınız anda başarısız olursunuz, ancak 50 ve 100 puanla tıkladığınız notalar sizi başarısız yapmaz. (Score oranını etkilemez)
  • Perfect: 300 puanlı notalar dışında tıkladığınız her nota sizi başarısız yapar, bu yüzden haritayı bitirirseniz doğruluk oranınız kesinlikle %100'dür. (Score oranını etkilemez)
  • Double Time: Haritanın temposunu 1.5 kat yükseltir.
  • Nightcore: Haritanın BPM'i ile birlikte ses tizliğini de arttırır, yani tempoyu değil hızı değiştirir.
  • Hidden: Hit circle'lar ve spinner'lar görüldükten sonra görünmez olurlar, ayrıca approach circle'lar hiç görünmez.
  • Flashlight: Haritanın imleci tuttuğumuz küçük bir parçasını görünür yapar, diğer taraflarını tamamen karanlık hale getirir ve kombo büyüdükçe görünen kısım küçülür.
Özel
Bu modların kullanımında haritanın tamamlanması ve puan kazanılması adil olmayacağı için (Spun Out hariç) bu modlar Ranked halde olan bir haritayı Unranked hale getirir, harita geçilse bile puanlar kaydedilmez ve ödül olarak performans puanı verilmez.
  • Relax: Sadece imleci hareket ettirmemiz yeterlidir otomatik olarak tıklar.
  • Auto Pilot: İmleç otomatik olarak hareket eder, sadece ritme uygun şekilde tıklamanız veya basılı tutmanız gerekir.
  • Auto: Haritanın mükemmel bir oynayışını izlersiniz.
Özel (Ranked)
  • Spun Out: Spinner'lar otomatik olarak tamamlanır.
5PNvKK.jpg

Evet bir de Osu! hakkındaki genel terimleri öğrenelim.
PBK9Pt.png
Reading
Reading: 'Reading olarak kastedilen sey aslında Approach Rate(AR) kavramına adapte olmaktır. Genellikle bir mapin zorluğu arttikça, o mapin Approach Rate'i daha yüksek olması o mapi daha kolay okunabilir hale getirir.' (Tornado)

Bunu ben Tornadoya sorduğum zaman sağolsun cevaplamıştı, zamanla ben de kendimi geliştirdim ve şimdi biraz daha eklemek istediğim şeyler var bu konu hakkında.
Evet, reading genel olarak AR ve BPM kavramlarına alışmak diyebiliriz. Daha net hale getirirsek; gördüğünüz şekilleri(paternleri) beynimizin algılayabilmesi ve size 'şimdi söyle yap, burada böyle yapman lazım' tarzında komutlar vermesidir.
Özellikle haritaya herhangi bir mod eklemiyorsanız ve yavaş yavaş harita zorluklarını arttırıyorsanız, çok fazla bir şekilde sizi etkilemeyecektir. Çünkü zaten gözünüzü yavaş yavaş alıştırıyorsunuzdur. Fakat bazı mapperlar(haritayı yapan kişi) var ki özellikle eski oyuncular, onların haritaları bu kalıpların dışında kalıyor.
Siz görüyorsunuz ve beyniniz diyorki 'şurada slider var bas' diyor fakat basıyorsunuz 'o da ne!' gördüğünüzün tam tersine, aksi yönde hareket ediyor ve miss alıyorsunuz. İşte bu tarz olaylarda sizin 'reading' kapasiteniz devreye giriyor.
'Hollow Wings' 'DJPop' 'Taeyang' 'monstrata' bu mapperlar bu tarz 'reading' haritalar konusunda baya tecrübeli kişiler diyebiliriz.

Ritim
Bu oyunda sizin harita ve şarkı ile birlikte olan uyumunuzdur. Zamanla gelişen bir şeydir. Sevdiğiniz şarkılarda çok daha iyi oynadığınız zaman anlayabilirsiniz. Onun dışında bazı haritalarda neredeyse 20-30 tekrardan sonra gözünüz kapalı bile basacakmışsınız gibi olur. Gayet normaldir, bu tarz haritalardan bol miktarda bulunmakta. Özellikle metal, rock ve folkmetal tarzı şarkıların haritaları buna çok uygun oluyor. Dikkat etmeniz gereken konu ise bu tarz haritalar 'tryhard' isteyen zorluk seviyesi yüksek olan haritalardır.

Osu! std modu genel olarak %99 klavye+mouse veya grafik tablet ile oynanır. Çünkü daha stabil, efektif ve sağlam olur. Default olarak klavyede z ve x tuşlarıdır. İsterseniz ayarlardan değiştirebilirsiniz. Sadece mouse ile de oynanabiliyor tabi ki hatta çoğumuz ilk 1-2 hafta öyle oynamıştır. Başlarda oynanabilse de ileri seviyelere geçildikçe çok zorlanırsınız. Klavye ile başlamak kesinlikle önerilir.


Profil
PBK9Pt.png

Şimdi ise gelelim bizim detaylı istatistiklerimizin tutulduğu sitedeki profilimize. Ondan önce bir bilgi vereyim; oyunda her haritayı oynadığınızda pp elde edemezsiniz.
Sadece 'ranked status' dediğimiz haritalardan pp ve acc elde edip sıralamaya girersiniz.(loved status'de sadece sıralamaya girersiniz)
Diğer 'unranked status' dediğimiz haritalar yetkililer tarafından henüz onaylanmadığı için onlardan skor elde edemezsiniz.


iX2bc9.png

Ranked Score: Oyun içerisinde 'Ranked' haritalardan aldığınız puanlar toplamı. Bu nasıl işliyor peki?
Öncelikle Bir harita fclerseniz burası artar. Ya da Top rank'ınıza bağlı olarak yüksek combo yaptığınız ama fcleyemediğiniz bir haritadan aldığınız score buraya yazılır. Bildiğim kadarıyla bu şekilde yani 1000 comboluk bir haritada en fazla 30 combo yaptığınızda buraya işlenmiyor diye biliyorum çünkü çok kötü bir performans sergilemiş oluyorsunuz.

Hit Accuracy: Arkadaşlar kısaca 'acc' dediğimiz şey. Oyunda tıkladığımız her daireden 300-100-50 veya x(miss) alırız. Eğer tüm haritayı
300 basarak bitirir isek 'SS'dediğimiz notu alırız ve acc miz %100 olur. Bu aldığımız 100,50 ve x'lere göre değişiklik gösterir. Örneğin 1000
comboluk haritada 10 defa 100 basarsanız acc niz 99.86 olabilir veya 100 comboluk bir haritada 1 kere 100 e basarsanız acc niz 98.00 olabilir.
Özellikle yeni başlayanların çok taktığı bir sorun bu. Yeni başlayan arkadaşlara tek tavsiyem acc'yi kafanıza takmayın siz geliştikçe o da yükselecektir.
(tabi oyuna başlayalı 3 ay olmuş acc niz %60 ise orada bir sorun vardır)


Play Count: Bu sizin 'ranked' haritaları oynama sayınızdır. Çok önemli bir istatistik değil kafanıza takmayın. PC si sizden daha yüksek olan birisinin iyi oynadığı anlamına gelmez aynı şey tam tersi için de geçerli.

Play Time: Bence acc den sonra bakılması gereken bir öğedir kendisi. Çünkü bu sizin oyun içerisinde ne kadar geçirğinizi kısaca tecrübenizi gösteren bir istatistiktir(kesin olarak değil tabi) 'daha iyi nasıl olabilirim' sorusunun cevabı aslında burada yatıyor.
Top500 içerisindeki oyuncuların %80 lik kısmının oyun süreleri en az 700-1000 saat arası değişmekte ve bu süreler sadece ranked haritalar için geçerli
Unranked dediğimiz yani bitirdiğiniz zaman pp, acc ve sıralama alamadığınız haritalardır bunlar, oyun süresinden sayılmazlar. Ve bu istatistik siz sadece haritayı oynadığınız süre boyunca çalışır yani harita seçme ekranında iken saymaz. 3dk lık bir haritayı bitirdiyseniz 3dk playtime alırsınız .
Diğer türlü oyunda olduğumuz süre boyunca olaydı sanırım TR sıralamasında en çok süre bende olabilirdi.

Total Score: Toplam ranked skorunuzdur. Önemli bir değer olduğunu düşünmüyorum.

Current Level: Bu oyundaki en gereksiz değer olabilir kendisi. Yeni başlayan oyuncuları yanıltmaktan başka bir işe yaramıyor

'abi benim levelim 43 nasılım?' gibi sorular ile karşılaşmamıza sebeb oluyor. Kesinlikle bir önemi yok siz oynadıkça leveliniz de artacaktır. Sadece zevk için konulmuş.

Total Hits: Bildiğim kadarıyla yine sadece ranked haritalar için geçerli bastığınız daireleri sayan bir sayaç. Fakat net bir
bilgim yok. Belki sadece 300 bastıklarınızı sayıyordur ya da hepsini, bilemiyorum.

Maximum Combo: Yazıldığı üzere sizin ranked haritalar içinde geçerli en fazla yapabildiğiniz combo sayısı.

Total Kudosu: Mapping ile bir terim , modladığınız maplerden kazandığınız skorların toplamıdır.

Replays Watched by Others: Diğer kişiler tarafından izlenen replay sayınızdır.

Ranks: Ranked haritalardan aldığımız A, S ve SS skorlarıdır. Detayına girmeyeceğim kısaca;
eğer bir harita fclerseniz belli bir acc nin üstünde S alırsınız eğer haritada güzel skor ve acc yaparsanız A, %100 acc ile bitirirseniz
SS alırsınız. Bunların detayı var '% kaç 100 basarsan S alırım' gibisinden fakat bilmek fazla detay.

Performance Point (PP)
TOP RANKS: Geldik dananın kuyruğunun koptuğu yere. 'nasıl pp kasarım? ben map bitirdim ama pp gelmedi? bu pp neye göre geliyor? neden sitede yazan değer oyun içinde hesabıma gelmedi?' gibi gibi bütün soruların cevabı burada. Olabildiğince kısa, öz ve anlaşılır tutmaya çalışacağım.

'nasıl pp kasarım?' Herhangi bir ranked haritada güzel skor yapıp yüksek accurary ve ve full combo veya full comboya yakın bir combo yaparsanız PP kazanırsınız.

Tabi bunun belli başlı trick diyebileceğimiz olayları var, mesela şu an Dünya 1.si olan Cookiezi eğer 3 star bir harita bitirirse pp kazanamaz. Neden?
Çünkü 'Weight'(ağırlık) sistemi var. Nedir bu sistem? Kısaca O zamana kadar yaptığınız tüm ranked skorlarına oranla o haritadan alacağınız veya alamayacağınız pp miktrarını belirleyen sistem. Gördüğünüz gibi benim en yüksek skorum 135pp. Yani ben örneğin 30pp veren bir harita bitirdiğim zaman pp alamayacağım. Çünkü 135pp ye gelene kadar alt taraflardan bir sürü yaptığım skorlarım var. 30pp lik skorum benim onların arasında bir yere gidecek ve bana pp kazandırmayacak.
Fakat ben 125pp lik bir skor yaparsam çok daha üst sıralarda yer alacak ve weight sistemden olabilidiğince fazla yüzde(%) alacak ve bana oyun içerisinde belli oranda pp ve acc verecek. Oyun içerisinde vereceği pp miktarının hesaplamarı farklı, bilmemize gerek yok oyun zaten bizim yerimize hesaplıyor
Fakat yine de az bir fikriniz olsun diye kabaca tahminde bulunayım. Örneğin ben 140pp lik skor yaparsam oyun içerisinde '5pp' gelir ama 200pp lik skor yaparsam '30-50pp' arası gelir ve acc niz de belli oranda artar veya azalır. Alacağınız pp miktarı acc niz ile doğru orantılı bunu unutmayın! (Daha detaylı öğrenmek isteyen özelden sorular sorabilir.)

Beatmap ve Bazı Kavramlar
BPM: Beats per minute veya BPM, müzikte tempoyu belirlemek için kullanılan birimdir. Haritamızın temposu ya da ritimi diyebiliriz.

CS(Circle size): Direlerimizin boyutudur. Önemlidir, özellikle mapper tarafından haritanın yapısına uygun olarak seçildiği zaman tam olarak oturur ve hoşunuza gider.
Özellikle 'pishifat'ın haritaları bu yönden sizi memnun edecektir. Fakat çok fazla küçük boyutlu haritalara alışmak iyi olmayabilir, aynı şekilde tam tersi için de geçerli.
İleride HR'ye alışmak için de kullanışlıdır. Unutmayın ne kadar küçülürse aiminizin o kadar kusursuz olması gerekir, gereksiz küçük oynamak sizi sadece tilt eder.


Sayı büyüdükçe daireler küçülmeye başlar. Örnek; CS4>CS8 gibi CS4 daha büyük daire yapısına sahiptir

AR(Approac rate): ''Approach Rate tamamiyla oyuncunun gözüne oturmasina bagli bir seydir.Bu yüzden ayni anda düsük AR ve yüksek AR okuyabilmek ve bunu dengelemek cok önemli. Kesinlikle yüksek AR okuyabilmek icin gözünü zorlama. Yoksa oynayışını mahvedebilirsin.
Ama sen illa ki yüksek AR ya da düsük AR okumak istiyorum diyorsan; map editlemeye girip Approach Rate"i 0.1,0.2 oranda degistir. Bu sekilde alisa alisa gelistirmeye bak.''


'bahamete' adlı oyuncunun twitter'da yazıdığı bir yazı vardı eskiden aklımdan hiç çıkmaz, türkçesi ''eğer ilk1000 içerisinde değilsen ar9 yavaş değil''
Arkadaşlar bu oyunda ilk 5 aydan sonra geri kalan oyun hayatınızın %80 kadar kısmını AR9-9.8 arasında geçireceksiniz. Kesinlikle ve kesinlikle AR9.5 üstüne çıkmak için acele etmeyin sadece gözünüzü yorarsınız. Her şey sırayla yapılmalı.
Önce diğer oyunculara bir bakın. Eğer siz örneğin; 10k sıralamada AR10 oynayıp 5star harita bile bitiremiyorsanız, 20k sıralamadaki adam deli gibi 5star oynayıp pp kasıyorsa, sorun sizdedir. Amacınız 'pp kasmak' değilse bunu kafanıza takmayın hatta gidin AR11 öğrenin fakat
bu oyun competitive bir oyun sayılır ve herkes eninde sonunda iyi bir sıralamaya çıkmak ister. Bunun yolu AR 'rushlamak' değildir. Bunu lütfen kafanızın bir köşesine yazın. AR9 yavaş değil!


OD(Overall difficult): ''OD arttikca,dairelere 300 basabilmek icin ayarlaman gereken zamanlama daha iyi olmali. OD arttikca, yüksek accuracy yapmak zorlasir. Ayrica Spinnerlarin hassasligi azalir, clear yapmak zorlasir.
Yüksek OD"ye alisirsan, yüksek accuracy yapmaya adapte olursun ve bu senin PP almanda, skor yapmanda ya da ritim hakimiyetinde müthiş bir avantaj sağlar.'' (Tornado)

Özellikle 'HR' oyuncularının hidden ile birlikte oynadıklarında zorlandıkları bir konudur. Herhangi bir taktiği yoktur. Zamanla gözünüz ve eliniz alışınca rahatlarsınız.


HP(Drain rate-stamina): Kısaca sizin canınızdır. Bu sayı ne kadar yüksek ise o haritada olabildiğinde 300 basmaya odaklanmalısınız yoksa hp niz yenilenmez. Özellikle miss yaptıktan sonra hala 100 veya 50 basmaya devam ediyorsanız kendinizi retry ekranında bulabilirsiniz.

''HardRock ile oynarken HP Drain gercketen yok yüksek olur ve yavas maplerde circlelara 100-50 basarsan ya da misslersen aninda ölme sansin bile oluyor.'' (Tornado)


Stars(yıldız-zorluk): Genel olarak bizim haritaları sınıflandırdığımız katagori diyebiliriz. Yukarı doğru gidildikçe harita zorlaşacaktır. Yukarıdaki etkenler de tabii ki bunda bir faktör fakat haritanın patern yapısı çok daha önemlidir.
Örnek olarak; siz 5.2star bir harita fc'lemiş olabilirsiniz ama gel gelelim bir tane harita var 4.8star imkanı yok yapamıyorsunuz. Olabilir, kesinlikle mümkündür. Burada özellikle 'BPM' önemli bir noktadır. Sizin o 5star haritanız 180bpm iken bu 4.8star haritanız 240bpm ise gerçekten zorlanabilirsiniz. Burada sizin oynadığınız haritaların çeşitliliği önem kazanmakta. Benden size tavsiye, Elinizin altına hangi map geçiyorsa geçsin mutlaka oynayın, öğrenmeye çalışın. Zamanı gelince 6star haritalara da rahatlıkla çıkabileceksiniz.

Tavsiyeler
1. ''ben bu mapte şu karısık jumplu olan bölüme kadar 0 Miss ile geçebiliyorum 3 aydir oynuyorum nasıldır?''

Bu tarz problemleriniz için benim yöntemim kendinize bir map belirleyin. Mesela benim belirlediğim 'Reol-Monster[FOREVER]' haritasıydı.
İlk başlarda jump kısmını geçemesem bile her hafta bazen de her gün deniyordum. Sonra bir süre oynamayı bıraktım. Tekrar deniyeyim dediğimde ise
eskisi kadar zorlanmadığımı ve rahatlıkla geçebildimi(pass) gördüm. Siz de kendinize bir map belirleyin ve onu belli aralıklarla oynayın. Böylece geliştiğinizi
kendi gözlerinizle göreceksiniz.



2. ''ilk defa tablet aldım alışmaya çalışıyorum daha 1 gün oldu tavsiye verir misiniz?''

Kişisel bir gelişim süreci olmak ile birlikte genel olarak insanlar 1 hafta ile 4 hafta arasında tamamen alışıyorlar. Burada önemli olan nokta; tablet areası, pen grip ve tablet+klavye pozisyonunun doğru ve size en uygun şekilde yapılıp rahat bir tarzda oynamanızdır. Bundan sonrası sadece pratiktir.


3.''genellikle hard insane arası oynuyorum map önerir misiniz?''

Çoğunlukla facebook grubunda gördüğüm bir durum ve sinir olup görmezden geldiğim postlar. İnternet elinizin altında iki kelime yazıp bulamıyor musunuz? Ya da forumlarda hiç mi gezmiyorsunuz? Ayrıca belirli mapları sürekli oynamayın, elinize hangi map geçiyorsa(çok çok zor olmadığı sürece) oynamaya çalışın. Baktınız zor, nf açıp bir bitirmeyi deneyin, deneyin ki ileride sizi ne tür senaryolar bekliyor anlayın.


4. ''7,8 star yapabilmek için mekanik klavye şartmıdır?''

Kesinlikle hayır, şart değil. Mekanik klavye önemli olduğu noktalar olabilir özellikle uzun ve seri stream olan haritalarda, fakat siz işinizi bildikten sonra hiç farketmeyecektir. 30tl lik klavye+mouse setiyle bile çok iyi yerlere gelebilirsiniz.
Hazır mekanik klavye konusu gelmişken çok detaya girmeden Osu! için en çok önerilen ve kullanılan switch tarzları yazayım. Unutmayın önerilen ile kullanılan farklı olabilir tamamen kişisel bir tercihtir, alışkanlıktır.



Önerilen: Red>Brown'dur
Kullanılan: Red>Brown>Razer green>Blue>Black'dir



5. ''Merhabalar. Yaklaşık 2 yıldır osu oynuyorum. 3.80-4*'a kadar olan mapleri yapabilmeye başladım (son 3 aydır daha fazla oynuyorum) kendimi geliştirmek için neler yapabilirim? herhangi bir öneride bulunabilir misiniz?''

Bunun sihirli bir cümlesi veya önerisi yok, Sadece oynayacaksınız. Her zaman bir tık yukarısını hedefleyeceksiniz. Uzun uzun yazmaya gerek yok yukarıda her şey gayet açık ve net.


6. ''nasıl stream geliştirebilirim?''

Daha çok oynayarak tabi ki de. Bir sürü training, practice harita var ilk başlarda onlardan başlayın sonra içinde stream ağırlıklı olan haritaları oynayın. Spesifik olarak tek bir şeye odaklanmayın. İleride sıkıntı yaşarsınız.
Kaynaklar:
 


Son düzenleme:

lunafaye

Yeni Doğmuş
Mesajlar
1
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
0
Puanları
20
Çok teşekkürler. ilk başlarda zor gelen fakat alışınca kesinlikle çok eğlenceli olan süper oyun.

sevdiğiniz bir şarkıda hem ritim tutuyor hem söüylüyor hem eğleniyorsunuz. çok keyiflidir.

hafif bağımlılık yapıyor diyebilirim hatta. stres atmak için gayet güzel oluyor. belli bir seviyeden sonra gelişmeniz fare ile çok yavaşladığı için tablet almak isteyebilirsiniz pahalı bir şey almanıza gerek yok çin'den osu drawing pad xp-pen star g430s gibi bir şey sipariş edip kullanabilirsiniz.
 

Nxymn

Warum diese games? Sei doch einfach Straight.
Mesajlar
355
En iyi cevaplar
2
Beğeniler
197
Puanları
400
Ruh hali
Çok teşekkürler. ilk başlarda zor gelen fakat alışınca kesinlikle çok eğlenceli olan süper oyun.

sevdiğiniz bir şarkıda hem ritim tutuyor hem söüylüyor hem eğleniyorsunuz. çok keyiflidir.

hafif bağımlılık yapıyor diyebilirim hatta. stres atmak için gayet güzel oluyor. belli bir seviyeden sonra gelişmeniz fare ile çok yavaşladığı için tablet almak isteyebilirsiniz pahalı bir şey almanıza gerek yok çin'den osu drawing pad xp-pen star g430s gibi bir şey sipariş edip kullanabilirsiniz.
Katılıyorum,fakat 2 yıl sonra yazmışsın:D
 

Üst