Paper'ı entity type olarak görmüyor! (Kuponcu Skripti)

• Konuyu başlatan hsndmrts_
  • Başlangıç tarihi
H

hsndmrts_

Ziyaretçi
Kod:
on rightclicking on villager with paper:
    if player has permission "skript.kuponcu":
        if player don't have enough space for a paper named "&a&lKılıç+1_Kuponu":
            send "&4&lEnvanterinizde yer yok!"
            stop
        if item's diplay name is "&a&lKılıç+1_Kuponu"
        if villager's display name is "Kuponcu":
            send "&a&lBuyrun kuponunuz"
            wait 1 second
            remove 1 paper named "&a&lKılıç+1_Kuponu" from player's inventory
        else:
            send "&4&lBunu &4&lKuponcu&4&lya götürün!"
        if chance of 5%:
            send "&a&lŞanslısın kuponda hediye varmış!"
            wait 1 second
            command "/money add %player% 1000"
        else:
            send "&4&lKuponda hediye yokmuş üzgünüm!"
    else:
        send "&4&lEğitimini tamamlamadan olmaz!"
        stop

kod bu zaten ben kodlarımı hep paylaşırım korkmam çalınma olaylarından :)
sorun şu ki; ilk başta with paper kısmında bi sorun var ama anlayamadım yani kağıt ile sağ tıklıyınca villagerın üstüne eğer köylünün ismi .. ise ve yine eğer papar ın ismi .. ise hah işte tam burada sıkıntı var papar yerine başka bi item yazınca düzeliyor yani oluyor hata çıkmıyor ancak paper koyunca if items's display name is "...." is not entity type diyor if i silip denedim tool's denedim if tool's denedim paper's denedim if paper's falan her şeyi denedim kısaca sorunum paper'ı nasıl entity type olarak gösteririm :) :/ @ta1ha @qYokunjoNp @Ranork @sergun26 yardım ederseniz sevinirim :)

Belial

V0LTR0N
En iyi cevaplar
0
Paper eniity type olamaz. Entity dediğimiz şeyler minecart, arrow, moblar vb türdedir. Paper ise direkt item'a giriyor. Hata with paper bölümünde değil, if item's diplay name is "&a&lKılıç+1_Kuponu" bölümünde. Her ne kadar tool's display name olarak değiştirince çalışsa da şu var. Öncelikle display name ifadesi sadece entity'ler için kullanılır. Yani villager, oyuncuya, moblar. İtem için kullanılan farklı bir şey var. Named item ifadesi item için kullanılıyor. if name of the player's tool is "&a&lKılıç+1_Kuponu" olması lazım ki bir hata daha var. Bu hata if değerinde. Koşullar'a ":" konma zorunu yoktur. Lakin koşulları looplar ve if, else, else if değerleriyle birleştirince bunu yapmak zorundasın. Eğer ileride else kullanmayacaksan başındaki if'i silebilirsin. Lakin farklı değerler de eklenebilecek kod ise altında bulunması gereken kodları 1 tab ileri gönder.

Display name: http://skriptturk.com/belgeler/ifadeler/index.html#ExprName

Named item: http://skriptturk.com/belgeler/ifadeler/index.html#ExprNamed

Son düzenleme:
H

hsndmrts_

Ziyaretçi
tamam saol bi deniycem dediğini değişmem gereken sadece item's display dimi? neyse bi deniyim olunca söylerim

H

hsndmrts_

Ziyaretçi
sonunda uzun bi uğraş gerektiren çabalar sonucunda düzgün bi şekilde yaptım. kod:
Kod:
on rightclick on villager with paper:
    if player has permission "skript.kuponcu":
        player don't have enough space for a paper named "&a&lKılıç+1 Kuponu":
            send "&4&lEnvanterinizde yer yok!"
            stop
            name of the player's tool is "&a&lKılıç+1 Kuponu"
        if villager's display name is "Kuponcu":
            send "&a&lBuyrun kuponunuz"
            wait 1 second
            remove 1 paper named "&a&lKılıç+1 Kuponu" from player's inventory
            command "/give %player% wood_sword 1 name:Kılıç+1"
            if chance of 30%:
                send "&a&lŞanslısın kuponda hediye varmış!"
                wait 1 second
                command "/money give %player's name% 2000"
            else:
                send "&4&lKuponda hediye yokmuş üzgünüm!"
    else:
        send "&4&lEğitimini tamamlamadan olmaz!"
        stop
kısaca açıklıyım kılıç+1 kuponunu kuponcuya verince size 100% ihtimalle yani kesin kılıç+1 veriyor ve 30% ihtimalle 1000 para yani ödül var içinde %70 ihtimalle vermiyor bu kadar basit tavsiyem + basma skripti ile kullanmanız bi döngüsü var elinizde kılıç veya Kılıç varsa (bu arada o bugu düzelttim kılıç olunca bug oluyordu or ekleyerek düzelttim) demirciye sağ tıklayıp kılıç+1 i 590 ihtimalle veriyor kuponunu yani sonra kuponcuya gidip tıkladığınızda size kılıç+1 kılıcını veriyor %30 ihtimalle de 1000 para :) +basma paralı olucak onu ilerde ufak bi kod ile yaparım diye düşüüyorum ve ayrıca bunun çalışması için iconomy plugini yüklü olması gerekiyor.[DOUBLEPOST=1406580313,1406579765][/DOUBLEPOST]@qYokunjoNp yorumunu alabiliy miyim hocam, hata-bug benzeri bişi var mı sizce?

Atiılla

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
+ basarken para vermesı saçma degılmı

H

hsndmrts_

Ziyaretçi
hocam artı basınca para vermiyor kuponu verince para veriyor aynı mantık ancak kupon yani ismi bi ödül olmalı dimi :) sonradan + basma para istiycek.