Pardus Kullanımı Artar Mı ?

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar! Bu konuyu @ErenBeyazkurt adlı arkadaşımızın konusundan esinlenerek yazıyorum.
Biliyorsunuz ki Pardus'a Türkiyenin çıkardığı bir işletim sistemi diyebiliriz. Daha fazlası için ayrıca bkz; Vikipedia, Anasayfa
Bana göre bu işletim yaygınlaşmalı çünkü kendi işletim sistemize sahip olursak daha güvenli bir ortam sağlayabiliriz. ( Kişiden kişiye değişen bir görüş tabii.)
Yazılımlardan pek anlayan biri değilim fakat bunun önüne geçecek sorunlar olabilir mi ?
Mesela oyunları yüklemekte veya program yüklemekte ?
Veya başka nasıl sorunlar olabilir ?
Kısacası nasıl olursa "Pardus" kullanımı artar ? Neler eksik bu işletim sisteminde ? Bu konu hakkında görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.
Son olarak bunları izlemekte fayda var ;

bluera

Fiercely unapologetic.
Geliştirici
Emekli
En iyi cevaplar
13
Ruh hali
Microsoft varken nie bunu kullanalım sözü vardır. 3 büyük var aynı takımlardaki gibi. Nasıl Gs FB BJK ise bundada Linux 1.00.1 Windows Inc. ve Mac OSX ı8 dir. Pardus ama bilmem şimdi yani pek kullanışlı değil ama büyük bir işletim sistemi. Çalışanlar ve oficcerler için mükemmeldir. Ios ve Wd <3[DOUBLEPOST=1411155154,1411155039][/DOUBLEPOST]Ve edit olarak; programlar eksik :) mesela windows uymlu bir oyun Pardus'ta çalışırmı bilmem.

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Win8 orj. olmasa denerdim (oyunlarda sorun çıkartıyosa bb)
İşte bende denemek istiyorum ama pek içim el vermiyor. :(
Microsoft varken nie bunu kullanalım sözü vardır. 3 büyük var aynı takımlardaki gibi. Nasıl Gs FB BJK ise bundada Linux 1.00.1 Windows Inc. ve Mac OSX ı8 dir. Pardus ama bilmem şimdi yani pek kullanışlı değil ama büyük bir işletim sistemi. Çalışanlar ve oficcerler için mükemmeldir. Ios ve Wd <3[DOUBLEPOST=1411155154,1411155039][/DOUBLEPOST]Ve edit olarak; programlar eksik :) mesela windows uymlu bir oyun Pardus'ta çalışırmı bilmem.
Bende uyum sorunundan dolayı çekiniyorum kullanmaktan... Ama bilmiyorum. :)

bluera

Fiercely unapologetic.
Geliştirici
Emekli
En iyi cevaplar
13
Ruh hali
Oyun ağırlıklıysa Windows, Kod ağırlıklıysa Mac OSX I8, Office ağırlıklıysa Linux, Eğer biz diyorsan işte o zaman PARDUS mükemmel tavsiye ederim üçünün birleşimi gibi. Ayrıca tema ağırlıklı win 8 gibi :)

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Türklerde genel olarak "bir şeyi bir Türk yapmışsa ondan hayır gelmez" algısı vardır.Büyük ihtimalle bundan sonraki ve bundan önceki bir kaç yorum da oyunlar veya programlarının uyumlu olup olmadıklarından bahsedecekler.Açıkçası rağbet görmeyen bir şeye hiç kimse detaylı emek harcamaz.Pardus tam olarak bir demo.TUBİTAK'ın asıl amacı Pardus değil.Gelen ilgi ve desteği görmek.Siz sanıyor musunuz ki kendi savaş uçağı yazılımını yazan TUBİTAK destekli ASELSAN teknolojilerini yapan adamlar bir bilgisayar işletim sistemi yapamayacak ? Eğer bir işletim sistemi yaparsak büyük ihtimalle adı "Pardus" olmaz.Gerçi ben üreticiden değil kullanıcıdan ümitsizim ama gene de yerelliğe teşvik edilebilir bir şey bence.

ErenBeyazkurt

WhiteGraphic | Tasarımcı
En iyi cevaplar
0
Programın Arayüzü Mac os gibi soft(yumuşak) bi tasarım windows aksine
Devlet işlerinde kullanılması orda kalacağı anlamına glmez
Pardus ilerletilirse kullanışlı bir sistem windows da tekte 8 çıkarmadı değil mi?
İlkler için çok güzel
#Pardus
Arkandayız

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Türklerde genel olarak "bir şeyi bir Türk yapmışsa ondan hayır gelmez" algısı vardır.Büyük ihtimalle bundan sonraki ve bundan önceki bir kaç yorum da oyunlar veya programlarının uyumlu olup olmadıklarından bahsedecekler.Açıkçası rağbet görmeyen bir şeye hiç kimse detaylı emek harcamaz.Pardus tam olarak bir demo.TUBİTAK'ın asıl amacı Pardus değil.Gelen ilgi ve desteği görmek.Siz sanıyor musunuz ki kendi savaş uçağı yazılımını yazan TUBİTAK destekli ASELSAN teknolojilerini yapan adamlar bir bilgisayar işletim sistemi yapamayacak ? Eğer bir işletim sistemi yaparsak büyük ihtimalle adı "Pardus" olmaz.Gerçi ben üreticiden değil kullanıcıdan ümitsizim ama gene de yerelliğe teşvik edilebilir bir şey bence.
Bence de teşvik edilmeli ama hep eksik yönleri görülecek diye düşünüyorum.
Oyun ağırlıklıysa Windows, Kod ağırlıklıysa Mac OSX I8, Office ağırlıklıysa Linux, Eğer biz diyorsan işte o zaman PARDUS mükemmel tavsiye ederim üçünün birleşimi gibi. Ayrıca tema ağırlıklı win 8 gibi :)
Türk misali diyorsun yap ortaya karışık bir şeyler. :)

bluera

Fiercely unapologetic.
Geliştirici
Emekli
En iyi cevaplar
13
Ruh hali
Aynen öyle. Türkler azimlidir. Denemekte fayda var. Elin İngiliz'i kullanıyorsa demekki bu terslikte bir iş var. :D

ErenBeyazkurt

WhiteGraphic | Tasarımcı
En iyi cevaplar
0
Diğer konudakileri de davet edek :D
Görüşleri Alalım

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0

ErenBeyazkurt

WhiteGraphic | Tasarımcı
En iyi cevaplar
0
Alakasız:3d printerler ile artık araba ve silah basılıyor 15+ yıl içinde yapay organ tasarlanacağı söyleniyor
Hep gevırlar hep gevırlar :D