Photoshop'ta Minecraft Texture Yapımı :) [tamamen Kendi Isteğine Göre Ayarla Dünyayı]

fehim46

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar bu videomda sizlere minecraftta nasıl kendi texturemizi 'HD' yapabileceğimizi göstereceğim.
1.)İlk olarak Photoshopu açalım sürüm hiç farketmez.
2.)Daha sonra (Başlat [start tuşu] tuşu + R basıp çalıştırı açalım oraya %appdata% yazıp oradan .minecraft dosyasını açalım şimdilik orası kalsın.
3.)Şimdi Photoshopa geri dönelim normalde minecraftın orjinal textureleri 16x16 ' dir,biz onları istediğimiz pixele çevirebiliriz ama biraz çözünürlük kaybı olur o yüzden yeni bulalım kendi isteğimize göre http://cgtextures.com/ ben genelde buradan bakarım ama size kalmış nereden alacağınız.
4.)Şimdi vermiş olduğum adresteki klasörü indirini. 'textures/blocks' klasörünün içinde değişiklik yapacağımız resim dosyasının herhangi brini yapalım (ben Grass [çimen] 'i değiştireceğim).
5.)İstediğimiz gibi şekil verebiliriz ama boyutu aynı olmalıdır mesela 128x128 64x64 512x512 gibi tavsiyem 128x128' dir.
6.)şimdi resmi kaydedelim, farklı kaydet diyip oradan masaüstündeki klasörümüzde üzerinde çalıştığımız dosyanın üzerine kaydedelim.
7.)şimdi ise tüm o klasördeki dosyaları seçip, ' sağ tuş Arşiv ekle /zip/ dosyasını seçip tamam diyoruz.
8.)Şimdi texture paketimiz tamamlandı onu normal bi şekilde texture attığımız yere yani [Başlat/Çalıştır/%appdata%/.minecraft/textures] atıyoruz.
9.) Güle Güle Kullanın :)
GEREKLİ AÇIKLAMALARI VİDEOYA TIKLAYARAK AÇIKLAMA KISMINDAN GÖREBİLİRSİNİZ.Tamamen kendi dünyanı yap :)Biraz acemiyim video çekme konusunda o yüzden bi kusrum varsa affola arkadaşlar
Eğer istek olursa bi kaç video daha çekmeyi düşünüyorum8-)

2013-06-08_21.28.31.png

2013-06-08_21.28.37.png

JakSocket

Weeaboo
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Minecraft'la ilgili konularınız için uygun yer ayrılmıştır. Lütfen konunuzu doğru yere açın. Arşive alıyorum.