PUBG Oyununda Sık Kullanılan Terimler

bayoreo

the lord of oreos
Mesajlar
426
En iyi cevaplar
11
Beğeniler
787
Puanları
1,060
Ruh hali
145973



PUBG Oyununda Sık Kullanılan Terimler
Merhaba değerli Forum Gamer üyeleri. Bu konumda sizlere Pubg'nin terimlerini anlatacağım. Pubg bildiğimiz üzere geniş bir kitleye hitap eden oyun. Oyunu oynarken de bazı terimleri bilmemiz gerekir. İletişim bozukluğu yaşarız. Arkadaşımızım anlayamacağı bizim anlayağıcımız bir şeyler dersek bir şey anlamaz. Aynı şekilde oyun içerisinde olan bazı durumlarda da terimler kesinlikle işimize yarayacaktır.

Loot: Loot Türkçe'de yağma anlamına gelir. Oyunda ise teçhizatlar, mermiler, sağlık kitleri gibi şeylerin toplanması anlamına gelir. Yaygın olarak oyuncular loot yaptıklarında "Burayı lootladım." gibi cümleler kurar.

Drop / Hava Yardımı: Oyunda bazı silahlar haritada bulunmaz. Droplardan bu silahlar ve nadir olan 3.seviye zırhlar çıkabilir. Şunu da belirtmek lazım havada bir uçak gördüğünüzde o uçak ya hava yardımını atacaktır ya da daha önceden atmıştır. Size tavsiyem hava yardımlarına eğer yeni oyuncuysanız ihtiyacınız olmadıkça gitmeyin.

Zone / Güvenli Bölge: Oyunda zaman içerisinde oyun alanı daralmaya başlar. Eğer zone yani güvenli bölgede değilseniz büyük ihtimal alan sizi öldürecektir. Güvenli bölge haritada beyaz bir çemberin içindeki yerdir.

Redzone: Belirli aralıklarla bazı bölgelerde redzone görülebilir. Redzone haritada kırmızı bir yuvarlak ile gösterilir ve yuvarlağın içine havadan bombalar düşmeye başlar. Eğer yuvarlağın içindeyseniz, kaçmak yerine bir evde bekleyin.

Camper: Oyunda genellikle çalılarda ve evlerde pusan, sizi gördüğünde sinsice ateş açan kişilere denir.

AFK: "Away From Keyboard" yani klavyeden uzakta anlamına gelir. Oyuncunun olduğu yerde hiçbir şey yapmadan durmasıdır.

NoScope: Elinizdeki sniper tüfekleri ile dürbününüzü açmadan ateş etmek demektir. Oyuncular içinde genellikle "Oha kanka noscope attım!" diye kullanılır.

Farming: Ne varsa sömürmek ve yağmalamak anlamına gelir.

Terimleri bu konuda öğrendik. Oyun içerisinde artık arkadaşlarınızla iletişim problemleri yaşamazsınız. Umarım bu konu oyunu öğrenmenize yardımcı olmuştur. Konumu okuduğunuz için teşekkür ederim.
 



Üst