PVP Sunucum için Önerileriniz

MrHappy

belki de bundan, artık hüznü ve acıyı paylaşıyoruz
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar merhaba, 4 Ağustos günü kurmuş olduğum PVP sunucum için önerilerinizi bekliyorum. 2.haftayı geçmek üzereyiz ama halen hak ettiğimiz online sayısına ulaşamadık. Klasik PVP sunuculardan daha uzak bir sistem yürütmek istedik. Tamamen kendi hayal gücümle kurduğum sistemlere bir göz atalım:

Öncelikle Dünya'da bir ilki yürürlüğe koymaya çalıştım. Sunucuya girdiğinizde karşınıza 2 adet yol çıkıyor. Survival Games'ten bildiğiniz SOLO ve TEAM PVP. Solo PVP'de takım olmak yasak, Team PVP'de takım olmak serbesttir. Lobide Hız V efektine sahip oluyorsunuz, sunucuya girdiğinizde en fazla 5 saniye içerisinde seçtiğiniz pvp arenasında olabiliyorsunuz. Bu lobiye /lobi komuduyla gidebilirsiniz.

Bu şekilde bir harita yaptım. Buz, cehennem, çöl ve orman biomu. Duvarları //walls 155,glowstone vs. yapmak yerine /brush kullanarak yapay dağ görünümü verdim.

Oyuncu öldürdükçe level kazanıyorsunuz, her level kazandıkça da 1 elmas. Elmas sayısı arttıkça kara uğrayacağınız döviz sistemimiz ile elmaslarınızı zümrüte çevirip aşağıdaki marketten zırh, kılıç ve can yenileme (altın elmalar) satın alabiliyorsunuz.

Üst resimde gördüğünüz gibi ScoreBoardStats plugini kullanarak bir istatistik tablosu oluşturdum. Sohbet-Gardiyanı ile de sohbetteki uygunsuz içerikleri hemen silip online oyuncuların çoğunun görmemesini sağlıyoruz.

Üstteki gibi tabela ile girilen 1vs1 alanları yerine ChestCommands pluginini kullanarak alttaki gibi bir sistem yaptım:

Yine ChestCommands kullanarak işleri kolaylaştırdım. Buyrun komut bilgileri:

Tamamen bir gece yatarken aklıma aniden gelen SkyArena'mız. Amaç, elindeki savurma 3 çubuk ile rakibini 50 can ile lava savurmak. 3 round sürmektedir.

SkyArena 2'den bir görüntü:

PVP dışı minigamesler yapmaya çalıştık. Warp komudu ile gitmek yerine bunu da ChestCommands ile çözdük. /isinlan yazarak menüyü açabilirsiniz.

Parkurumuzdan bir görüntü:

Ayrıca sunucumuzda birkaç günde bir turnuvalar yapılmakta, ödül olarak 10 ila 15 arasında değişen elmas ve PVP leveli vermekteyiz. Haftada 1 ise 1 günlük VIP vermekteyiz.

Evet haritamız bu kadar. Şimdi gelelim pluginlere:

>> Özel yazılım pluginimiz ile makroya son! Saniye başı 20'den fazla tık yaptığınızda sistem sizi otomatik olarak sunucudan kickliyor. Yani sunucumuzda bir oyuncunun makro olabilmesi gibi bir lüksü yok.
>> Hileyi olabildiğince azaltmaya çalıştık.
>> Sunucumuzda ASCII karakterler ile crash verdirme engellenmiştir.
>> Süreli ban pluginimiz ile hile kullanan oyuncular süreli banlanabiliyor.
>> Skript pluginimiz ile tek komut ile yerdeki ateşleri silebiliyoruz.
>> Yine skript pluginimiz ile bir oyuncu öldüğünde lobide değil oynadığı arenanın spawnında doğabiliyor.
>> ChestCommands kullanarak zor işleri daha da kolaylaştırdık.
>> Elmasları koyabilmeniz için ender chestimiz var.
>> OYUNDA ELMAS EŞYA YOK ! Evet yanlış duymadınız. Donorlar dahil elmas eşya kullanamıyor. Oyuncular düz demir set, Iron Donor'lar koruma 1 set vs. diye gitmekte. Ayrıca kılıç ta aynı kombinasyonda gidiyor.
>> Çakmak birleştirme bugu kaldırıldı!
>> 1vs1'lerde en iyi skor kasan oyuncuları /1vs1eniyi ile görebiliyoruz.
>> Otomatik mesaj sistemimiz var.

Pluginlerimiz de bu, gelelim sistem özelliklerimize:

Sunucumuz Nitrado'dan alınmıştır. Baştan Batıhost'u denedik ama Batıhost maceramız pek iyi olmadı. Batıhost sunucumuzu şu anda Factions olarak kullanıyoruz.
- RAM: 4 GB.
- Slot: 50. Neden 50 ?
>> Servere 50 kişinin birden gelmeyeceğini bizde biliyoruz. 25-30 da yapabilirdik ancak oyuncuların rahat bir oyun keyfi yaşaması için 4 GB Ram'e denk gelen 50 slotu seçtik.
>> Sunucu online iken CPU'nun %10-15'i kullanılıyor.

Evet arkadaşlar. Sunucum bu. Nasıl bir gelişim gerçekleştirebilirim ? Bu serverden 50 kat daha kötü olan serverlerin 30-40 kişi çekmesi beni gerçekten üzüyor. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Sunucumun tam şu anda (19.08.2015 // 21.43) online sayısı:

Rekorumuz:

Şimdiden teşekkürler. Merak edenler için IP: FallenMC.Nitrado.Net (Reklam değildir, daha ayrıntılı bir şekilde sunucuyu görmek isteyenler için ekledim.)

Sizin de önermek istediğiniz şeyler var ise lütfen yazmaktan kaçınmayınız. Her zaman en iyisini yapmak için uğraşacağız.