Rastgele gezerken bulduğum İslami içerikli konuşma

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Merhabalar,
Öncelikle şunu bilmenizi isterim ki, yobaz diye tabir edebileceğiniz insanlardan değilim. Dinine aşırı bağlı bir insan da değilim.
Youtube'da müzik dinlerken kendimi birden bu videoda buldum ve adamın anlattıkları fazla hoşuma gitti. Aslında videoyu atmak yerine yazmak gibi bir düşüncem vardı ama vaktim olmadığından videoyu atıyorum.
Tekrar ediyorum, anlatılanlar hoşuma gittiğinden bu videoyu atıyorum, kimseyi zorla Müslüman yapmak gibi bir niyetim yok.

Vienicome

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Aslında videoda verilen örneği (çilek yeme şeysi*) gerçekte anlamak teknik olarak imkansız değil
Zamanında Discovery Science kanalında bir deney yapılmıştı 2 insan 2 ayrı odaya kapatılıyor kafalarına beyin sinyalini yükseltecek vericiler ve alıcıları içeren bir kask benzeri bir şey takılıyor, bir odadaki kişinin hissettiklerine benzer çoğu şeyi öbür kişide hissediyordu (iğne batırıldığındaki acı hissinden korkuya kadar*)
Tabi bu çok efsane karmaşık beynin içine yerleştirilen bir şey değildi sadece yanlış hatırlamıyorsam 40 kadar iletken kafanın dışına dokunacak şekilde duruyordu :(
Yani ilerletildiğinde olacakları siz kendiniz düşünebilirsiniz :(
Bundan sonraki din konuları size kalmış şeyler :(

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Adam mantık profesörü olmuş, hala Allah'ın varlığını kanıtlamaya çalışıyor. Gerçekten, acaba bu forumda, müslüman olan kaç kişi bunu yapardı?

ErenBeyazkurt

WhiteGraphic | Tasarımcı
En iyi cevaplar
0
Allah'a inananlar şu an sürünüyor. Fazla söze gerek yok.
Çünkü onca zaman din iman altından milleti afedersiniz gibenler çok oldu
Sözde dinciler bence hem bu dünyada hem de ahirette yanmalı.
İnsanların dinini inancını sömürüp makam para sahibi olanlar oldukça böyle olur zaten.
Müslümanım ama Müslümanlık yakın zamanda yok olucak gibi(Gerçek Müslümanlık)

ForumDoktoru

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Çünkü onca zaman din iman altından milleti afedersiniz gibenler çok oldu
Sözde dinciler bence hem bu dünyada hem de ahirette yanmalı.
İnsanların dinini inancını sömürüp makam para sahibi olanlar oldukça böyle olur zaten.
Müslümanım ama Müslümanlık yakın zamanda yok olucak gibi(Gerçek Müslümanlık)
Afedersin ama orjinal Kuranı okumadan "gerçek müslüman"lığın nasıl bir şey olduğunu nereden biliyorsun?

ErenBeyazkurt

WhiteGraphic | Tasarımcı
En iyi cevaplar
0
Afedersin ama orjinal Kuranı okumadan "gerçek müslüman"lığın nasıl bir şey olduğunu nereden biliyorsun?
Tam bir Müslüman olduğumu söylediğimi sanmıyorum ama bildiğim bir şey varsa Müslümanlığın geldiği zamandan sonraki zamanlara doğru bozulma yaşadığı.
İnsanların dini işlerine alet edip bozmalarını anlamak için illa ki Kur'an a bakmam gerekmiyor.Benim düşüncem dinin İnsan ile Allah arasında olduğu ve bunu düzenleyecek insanlara fikirler aşılayacak insanlar olmamasıdır.

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Allah'a inananlar şu an sürünüyor. Fazla söze gerek yok.
İnanmasan dahi söylediğin laflara dikkat etmek zorundasın. Nice müslümanlar gördüm gönlü senden dik, alnı açık. Gelip burada boş boş tartışma çıkartmana gerek yok. İnanmıyorsan saygı göster.