WheeZeTR

Live together, die alone.
Mesajlar
135
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
153
Puanları
880
Ruh hali
1549026473316.png


1549026550455.png



Red Dead Redemption 2 İnceleme

Öncelikle hepinize selamlar değerli forum üyeleri. Bugün sizlerle birlikte "Red Dead Redemption 2" oyununun incelemesini yapacağız, hadi incelemeye geçelim.

1549027080317.png


Red Dead Redemption 2, Rockstar Games tarafından geçtiğimiz sene 26 Ekim tarihinde çıkış yaptı ve büyük bir ilgi odağı oldu. RDR 2, Red Dead Redemption'ın devamı niteliğindedir. Oyun tamamen western (kovboyluk) üzerinedir ve sizin oynattığınız karakter bir çete üyesidir. Oyunu oynarken gerçekten de kendinizi ordaymış gibi hissediyorunuz. Bu oyun çok fazla küçük detaylara sahip ve bu küçük detaylar sayesinde oyun gerçekten gerçeklik hissi veriyor. Oyun başta grafikleri olmak üzere çok gerçekçi bir oyun fakat örneğin 50 km yol aldınız ama o 50 km yolu gerçekten 50 km olarak gitmiyorsunuz, daha çabuk sürüyor, ama gerçekten 50 km olarak gitseydik o zaman da çok sıkıcı olurdu. Red Dead Redemption 2 gerçekten kendini alkışlatacak kadar bir usta işi, Rockstar Games gerçekten müthiş bir iş çıkarmış. İsterseniz oyunun hikayesi, karakterlerinden ve zamanından bahsedelim.

RDR 2 Hikayesi

Tarih 19. Yüzyıl 1899, Amerika büyük bir dönüşümden geçmekte ve bu dönüşüm New York şehrinde de bütün ağırlığıyla hissedilmekte. Bu dönüşüm sebebiyle New York'un sokaklarına hükmeden çetelerin iktidarları sarsılmaktadır. Bu çetelerin arasından adı oldukça bilinen bir çetenin liderinin adı Karizmatik Bill diğer adıyla "Kasap" Cutting'dir. Cutting; bu dönüşümün bu çeteyi bitireceğini bilir, ama bunu kabullenmez. Cutting çetesine ayakta tutmak gayretindedir ve kimin ayakta kalacağını belirleyen savaşta var gücüyle savaşmaktadır.

1549029877266.png


19. Yüzyıl yavaş yavaş sonlara yaklaşırken, Vahşi Batı ehlileştirilmekte ve çetelerin bulunduğu dönemin kapanmasına çok az bir süre kalmıştır. Bir çete var ve bu çetenin adı Van Der Linde, liderinin adı ise Dutch ve çete döneminin kapandığını bildiği için çetesini ayakta tutmak için elinden gelen her şeyi yapmaktadır. Yaklaşık olarak 40 ve 50 saat arası sürecek bu macera, oyun boyunca, Van Der Linde adlı çetenin hayatta kalma mücadelesinin ve çete üyelerinin yaşam öykülerine şahitlik ediyoruz. Amerika büyük dönüşümünü tamamlarken, çetelerin isyanlarına karşı dayanabilecekler mi yoksa çete üyelerinin isyanlarına karşı daha fazla dayanamayıp pes mi edecekler? Oyunun ara sahnelerinde de çalan parçanın sözlerindeki gibi, "Dünyalar çarpışırken sarsılmadan durabilecek, ayakta kalabilecek miyim?" hem oyunun hikayesinin ana karakteri, bizim oynattığım karakter olan Arthur Morgan'ın ve çetenin diğer üyelerinin cevabını aradıkları en temel sorudur.

1549031121140.png


Sinema diliyle nerdeyse bire bir olan hikaye anlatımı ile karşımıza çıkıyor Red Dead Redemption 2. Muhteşem Western (Kovboy) filmlerine nazire yapar gibi hem oyundaki oyunculuklar hem de seslendirme ve müzikleri ile oyuncuları kendine hayran bırakıyor. Dünyası ve atmosferi çok güzel ve iç açıcı. Bütün karakterler çok fazla detaylandırılmış ve gerçekten de çok gerçekçi. Yolculuk bitene kadar karakterlerin değişimine bakarsanız küçük değişimler oluyor.

1549031675889.png


Hikayemizin başrolü olan, Van Der Linde Çetesi'nin usta silahşörü ve bizim yönettiğimiz Arthur Morgan karakteri ile ilk tanıştığınızda bu adama düz adam sıfatı koyabilirsiniz ama bir süre sonra onu daha iyi anlamaya başlayacaksınız ve hikayesini öğrendikçe aranızda çok kuvvetli bir bağ olacaktır.

RDR 2 duygu yoğunluğu üst düzeyde bir oyun sunuyor bize ve bu durum yönettiğimiz sadece bizim yönettiğimiz karakter ile ilgili de değil. Çete üyeleriyle veya diğer kişilerle alakalı benzer duygulara kapıldığınızı göreceksiniz. Bu oyunda bir yaşam var, bu yaşamı hissedip fark etmeden olsa bile bu yaşamın bir parçası olabilirsiniz. Oyunda karakteriniz ile çok fazla ilerlerseniz karakteriniz yorulabiliyor ve koşmayı bırakıyor, sarhoş olabiliyorsunuz, mesela karlı bir yerde karakterinize bir gömlek giydirirseniz karakter üşür, hasta olur ve bu sebepten dolayı dayanıklılığı azalır.

1549032382926.png


Çevrenize dikkatli baktığınızda hikaye ile hiç alakası olmayan karakterlerde bile çok fazla detay ve görebileceğiniz çok şey olacaktır. Çeteyi felaketin sonuna taşıyan hırsı, açgözlülüğü, düşüncesizliği, Abiagail'in oğlu Jack için duyduğu büyük endişeyi ve daha birçok ayrıntı göreceksiniz. Dutch ise ayrı bir hikaye olacak onun duygularını hikaye boyunca seyredebilir; ona saygılı olabilir, kızabilir, sempati yapabilir, bazen de ondan nefret edebilirsiniz. Ama Dutch oyuna ağırlığını oldukça yoğun bir şekilde koyan karakterlerden birisi.

Çevrenize dikkatlice baktığınızda fark edilmesi gereken tek şeyin karakterlerin hikayelerinin olmadığını göreceksiniz. RDR 2'nin o müthiş manzaraları, dağları, tepeleri, ovaları ve ormanları gibi uçsuz bucaksız bir doğal yaşam var. Kurtlar ve ayılar size saldırabilir ve zarar verebilir veya sizin yiyeceğiniz olacak geyik ya da tavşan karşınıza çıkabilir. Avladığınız hayvanların derisini satıp para kazanabilirsiniz ya da yenilebilir olan hayvanları yiyerek açlığınızı azaltabilirsiniz. Eğer hiç yemek bulamazsanız bir nehir kenarına gidip güzel bir manzara eşliğinde oltanız ile balık tutabilir ve yiyebilirsiniz. Tropik bir ormana gittiğiniz zaman karşınızda bir papağan veya iguana görebilir, dağlara çıktığınızda kuşların yuvalarına denk gelebilirsiniz veya havada uçan bir kartal görebilirsiniz.

Oyunun manzaralı ise başka bir konu. Oyun görsel yönden çok kuvvetli bir oyun ve muhteşem manzaraları bulunmakta. İsterseniz bir tepeden ovayı izleyin, isterseniz bir su kenarında o sakinleştirici su sesiyle manzaranın keyfini çıkartabilir, ister ormanın sisleri içinde gezinebilirsiniz. Bunların dışında çevrenizde bulunan çöller, kasabalar, dağlar, tepeler, tarlalar gibi yerleri film izler gibi izleyebilirsiniz.

1549033611058.png


Oyunun bir diğer güzel yanı ise müzikler, RDR 2 sesler konusunda da büyük bir performans ortaya koymuş. Çatışma anlarında sizi hırslandırabilecek, gizli bir şekilde ilerlediğiniz kısımlarda gerilimli bir müzik, duygu yoğunluğu fazla olan anlarda ise sizi daha da duygulandırabilecek müziklerle gayet güzel bir ortaya koymuş görünüyor RDR 2. Çevre sesleri de aynı şekilde çok güzel ayarlanmış. Suyun akışı, hayvan sesleri, kurşun sesleri, kırılan, dökülen bir yer varsa tam olarak ona göre bir ses efekti ortaya koymuşlar. Karakter seslendirmeleri ise tam bir kovboy filminde olduğunuzu hissettiriyor.

Oyunun en güçlü yanlarından birisi, sizi bir western filmine yerleştirmesi ve o filmde başrolde oynuyorsunuz ve tam olarak bulunduğunuz dünyanın bir parçası oluyorsunuz. Banka soygunları, kelle avcısı olmak, kelle avcılarından kaçmak, kavgalar, düellolar, Kızılderililer ve kovboy filmlerinin de olmazsa olmazı salon kavgaları gibi birçok detay bulunmakta bu oyunda. Örneğin; bir kasabaya silah ile girerseniz kasaba halkı sizi bir tehdit olarak algılayıp sonu çatışmaya kadar gidebilir.

1549035175067.png


ve tabii ki kovboy filmlerinin olmazsa olmazı atlar. RDR 2'nin en çok konuşulan ayrıntılarından birisi oldu, üzerinde bulunan detaylara harcanan özen ve içindeki rolleriyle. Eğer vahşi batı filmi izlediyseniz atların olmazsa olmaz olduğunu bilirsiniz. Atlar düşündüğünüz gibi ulaşım için kullanılıyor. Atınız sizin için bir yol arkadaşı oluyor. Onunla ilgilendikçe aranızdaki bağ güçleniyor ve bu bağı zor anlarınızda, bir çatışmanın ortasındayken yansımalarını görebiliyorsunuz. Bir zaman gelecek ki atınızın başına bir şey gelmesinden korkacaksınız. Onlara verdiğiniz emeğin karşılığını kesinlikle alacaksınız. Siz istediğiniz herhangi bir atı seçebilirsiniz. İsterseniz bir at satın alabilirsiniz, isterseniz bir çatışma sonrasında ortada boş gördüğünüz bir atı sahiplenebilirsiniz, isterseniz ehlileştireceğiniz bir vahşi atı sahiplenebilirsiniz hangisini seçeceğiniz size kalmış. Bir diğer önemli ayrıntı ise eğer atınız ile ilgilenmezseniz sizi sevmez. Bu yüzden atınızla iyi geçinin, bakımını ihmal etmeyin, biraz zaman harcayın onunla. Bir at sizin için ne kadar değerli olacak onu öğreneceksiniz.

1549035659139.png


Evet, sevgili forum vatandaşları uzun bir konumuzun daha sonuna geldik. Evet RDR 2 çok güzel bir oyun değil mi? gerçekten benim çok hoşuma gitti. Beğenmeyi ve yorum atmayı unutmayın. İyi günler, iyi forumlar! :)
 


EfeOyunda

EfeOyunda YouTube
Mesajlar
527
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
234
Puanları
830
Ruh hali
Güzel bir anlatım :3
 

Üst