RedstoneArtu Yardıma İhtiyacım Var

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
1.8 yada 1.7 için bir plugin yapmak için uğraşıyorum.
Pluginin temel olayı gerçekteki gibi bir elektrik sistemi.

1. Şalterler (Hani şu çekilen çubuklar :D) düğme gibi çalışacak.
  2. Redstone block ve redstone torch elektrik vermeyecek.
  3. Elektrik üretmek için gerçekçi rüzgar panelleri olacak.
  4. Repeterlar elektriğin uzunluğunu arttıramayacak.
  5. Örneğin pistonlar 1 hareket için 10 MS, Lambalar yanmak için 2 MS elektiriğe ihtiyaç duyar.
  6. 1MS = elektriğin dalga uzunluğu. Örneğin 10 blok uzağa kadar gidebilen bir redstone sistemine 1 lamba eklersek 5 blok uzağa gider.
  7. Rüzgar panellerinin boyutuna göre elektirk üretir.
  8. Aşırı elektrik gelen lamba ve pistonlar patlayacak.
  9. Elektriğin yüksek olduğu yerlerde dağıtıcı istasyonlar kurulacak.
  10. Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

11. Aşırı yüklü uzun redstone kablolar (100 Metre uzunluğunda yanan kablolar) kopacak.
Bunları buldum ama bu redstone şeysinin +'sı yok. +'sı olabilecek güzel icatları (Örn: çim biçme makinesi) bularak bana destek olabilir misiniz ?
Aklımda sadece elektrik ile çalışabilen fırın ve çim biçme makinesi geliyor :(

@Iskefiyeli18 @yoloman @BigAKdoom @Sergunkorowakurwa @lort

Vienicome

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Kaçak sistemi ve engelleme olayı güzelmiş. Birde elektrik sayacı eklenebilir.
Tabi engelleme sistemini biliyorsundur umarım, kaçak akım mA cinsinden azaldıkça rölenin tepki süresi artıyor yani elektriğin çok epic bir çarpma kuvveti olmalı ve kesme devrelerininde hızlı çalışmaları gerekli :(
Yanlış hatırlamıyorsam 50 mA kaçakta atıcak rölenin 100ms kadar bi tepki süresi oluyordu sanırsam ama çok doğru değil bu hatırlamıyorum :(

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Tabi engelleme sistemini biliyorsundur umarım, kaçak akım mA cinsinden azaldıkça rölenin tepki süresi artıyor yani elektriğin çok epic bir çarpma kuvveti olmalı ve kesme devrelerininde hızlı çalışmaları gerekli :(
Yanlış hatırlamıyorsam 50 mA kaçakta atıcak rölenin 100ms kadar bi tepki süresi oluyordu sanırsam ama çok doğru değil bu hatırlamıyorum :(
Beynim hata verdi.
Türkçesi var mı bunun.

Vienicome

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Beynim hata verdi.
Türkçesi var mı bunun.
Eli5*
Kaçak akım röleleri verdiği elektriği geri alamadığında gücü keser, örneğin 220V 1A giren hattan 220V 1A elektrik geri gelmiyorsa elektrik bir insana yada toprağa akıyordur ki bu durum çarpılma olucak :(
Bu rölelerin herhangi bir kaçakta devreyi kesmeleri için gecikme süreleri vardır kaçak akım (mA olarak) arttıkça tepki süresi kısalır :(
En eli5 anlatım bu canım :(