Gölge ışığın olmaması değil kiBaşka birşeyin ışığıdır veya göz yanılması olabilir, gölge ışığın olmaması olduğuna göre ışık olmadanda renk olmayacağına göre imkansız .3
İşte ordada diyor yarı gölge diye tam bir karanlık olmadığından diğer nesnelerin ışığı yansıyor veya direk onlardan ışık geliyor .3Gölge ışığın olmaması değil ki
Işığın olmaması: Karanlık
Bir cisme gelen ışınların içinden geçemeyip arkasında bıraktığı iz: Gölge
sanırım çok zorladım
- Bir de fark ettin mi? Bazen çok koyu gölge en ortada etrafında daha az belirginlikte gölge oluyor. Bunun sebebi ise birden çok ışık kaynağından gelen ışığın farklı açılarda gölge yapması ve gölgenin olduğu yere diğer ışık kaynağından ışık düşmesi.
Birden çok ışık kaynağı olunca:
Tek ışık kaynağında olabilecek durum:
Fen dersini ve fiziği sevdiğim için bu kadar uzun yazdım sıktıysam k.b yın eğer yararlı bulduysanız beğenebilrsnz tşklerr
ben genelde resimlerdeki gibi bir durumda çok koyu bir şekilde (ama tam siyahta değil) bir renk görüyorum sanırım halen yanılıyor olabilirim
Örtmenim teneffüs ne zamanGölge ışığın olmaması değil ki
Işığın olmaması: Karanlık
Bir cisme gelen ışınların içinden geçemeyip arkasında bıraktığı iz: Gölge
sanırım çok zorladım
- Bir de fark ettin mi? Bazen çok koyu gölge en ortada etrafında daha az belirginlikte gölge oluyor. Bunun sebebi ise birden çok ışık kaynağından gelen ışığın farklı açılarda gölge yapması ve gölgenin olduğu yere diğer ışık kaynağından ışık düşmesi.
Birden çok ışık kaynağı olunca:
Tek ışık kaynağında olabilecek durum:
Fen dersini ve fiziği sevdiğim için bu kadar uzun yazdım sıktıysam k.b yın eğer yararlı bulduysanız beğenebilrsnz tşklerr
ben genelde resimlerdeki gibi bir durumda çok koyu bir şekilde (ama tam siyahta değil) bir renk görüyorum sanırım halen yanılıyor olabilirim
Zamanı geldiğinde çocuğum.Örtmenim teneffüs ne zaman