Shader Mod'dan Anlayanlar Yardım Edin Lütfen

MrMestria

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar başlıktan da anlaşıldığı üzere ben shader kullanıyorum.İnternette gezinirken shaderle alakalı bir kaç şey gördüm.Resource packe Shader ile daha iyi görünebilmesi için ''Bump Mapping'' veya bir diğeri ''Parallax Occlusion'' denen bi şey(adı aklıma gelmedi) ekleniyor.Ekleniyormuş.Bunun hakkında bilgi sahibi olan yardım edebilir mi lütfen?

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Bump mapping, resource pack'lerde dokuların yanısıra kare düzlem üzerinde girinti-çıkıntıları soğuk-sıcak renklerle göstererek oyunun kübik yapısını bozmadan blokların 3 boyutlu görünmesini sağlamaktır. Örneğin tuğla dokusuna bump mapping için soğuk-sıcak renklerle girinti-çıkıntılarla belirtirsen oyun içerisinde tuğlalar sanki çıkıkmış gibi shader'dan etkilenir ve gerçekçi görünür.
Mmm, tam hatırlamıyorum hangisi olduğunu ama ikisinden biri buydu.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Bump mapping, resource pack'lerde dokuların yanısıra kare düzlem üzerinde girinti-çıkıntıları soğuk-sıcak renklerle göstererek oyunun kübik yapısını bozmadan blokların 3 boyutlu görünmesini sağlamaktır. Örneğin tuğla dokusuna bump mapping için soğuk-sıcak renklerle girinti-çıkıntılarla belirtirsen oyun içerisinde tuğlalar sanki çıkıkmış gibi shader'dan etkilenir ve gerçekçi görünür.
İkisi de az cok ayni seyi yapiyor. Parallax da ne unlu adammis ha. Parallax slider, occlusion...

MrMestria

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
KadirBerk arkadaşımın dediği gibi ikiside benziyorlar saten.Ama benim merak ettiğim bi resource packa nasıl uygulayabiliriz bunu ?

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
KadirBerk arkadaşımın dediği gibi ikiside benziyorlar saten.Ama benim merak ettiğim bi resource packa nasıl uygulayabiliriz bunu ?
Ama bump mapping bakis acina gore 3d model olusturuyor. Parallax renklerin kullanimi ile 3d benzeri goruntu elde edilmesini sagliyor. Bildigim kadariyla resource pack e ayri ayar yapman gerekmiyor.