Suyunu Koru

Mugetsu42

Create a Different World
Mesajlar
100
En iyi cevaplar
2
Beğeniler
177
Puanları
580
144482


SUYUNU KORU

Herkese merhaba değerli Forum'un değerli üyeleri ve ziyaretçileri. Biliyorsunuz ki yıllardır gündeme gelen bir konudur su israfı, yakın gelecekteki su kıtlığı. İnsan bedeni de her canlı gibi suya ihtiyaç duymaktadır. Günlük hayatımızda da suyu içmek dışında birçok alanda kullanıyoruz. Peki bu su bittiğinde ne olacak? Bu suyu bitirmemek için ne yapmalıyız? Bu konuda bunları öğreneceğiz.

Günlük yaşantımızda kullandığımız tatlı suyun kaynakları ülkemizde belirli sayıdadır buna rağmen bizi uzun süre idare edebilecek kadar su barındırmaktadır. Ama bazı kaynaklardaki su miktarı hızla azalmaya başladığından dolayı olası bir su kıtlığı bizi beklemektedir.

Dünya'da 2.7 milyar insan, yılda en az 1 ay su sıkıntısı çekmektedir. 2050 yılına gelindiğinde dünya nüfusunun %40'ından fazlasının su sıkıntısı çekeceği düşünülüyor.

Küresel iklim değişimiyle beraber ülkemizdeki yağış miktarı azalma göstermiştir. Akdeniz'de yağış miktarı son 25 yılda %20 azalmıştır. Genel olarak ülkemizdeki nüfusun (a)rtmasıyla beraber suyun önemi de oldukça arttı.


144483



Ülkemizde kişi başına düşen günlük su kullanımı (dolaysız su kullanımı) 216 litredir. Sanal su kullanımı da (dolaylı su kullanımı) hesaba katıldığında bu rakam 5.416 litreye çıkmaktadır.

Ülkemizde kullanılan suyun %73'lük kısmı tarım için kullanılmaktadır. Bu yüzden tarımı ve dolayısıyla ekonomiyi de korumak adına kullanılan su miktarına dikkat edilmeli ve akan sular boşa akıtılmamalı.

Çok fazla su kullanmıyor muyuz? İlerleyen zamanlarda su kıtlığı yaşadığımızda kişi başına günlük 25 litre su düşeceğini duymuşsunuzdur. Peki bu sorunu yaşamamıza ne gerek var? SUYUNU KORU felaketi önle.



SU GÜÇTÜR

Eski toplumlara dönüp baktığımızda hemen hepsinin sulak alanlarda yaşadıklarını görürüz çünkü su onlar için önemliydi. Su onlar için güçtü. 11-15. yüzyıllarda hem Yakındoğu'da hem de Avrupa'da teknolojik gelişmeler kendisini hızla göstermiştir. Bu dönemde en dikkat çekici gelişme ise enerji alanında olmuştur. Enerji kaynaklarındaki gelişmelerin başında ise değirmenler yer almaktadır. İnsanlar bu dönemde daha çok su değirmeni kullanmış ve kullandıkları değirmenleri geliştirmişlerdir.

Suyun önemi o dönemlerde de çoktu. Şimdi de çok. Bu nedenle harcadığımız suya dikkat etmeliyiz. Kişi başı 216 litre su kullanılması demek felaket demek. Herkes kullandığı su miktarını 10 litre bile azaltsa uzun vadede oldukça fazla miktarda su kurtarılmış olur. "Dünya'yı ben mi kurtaracağım?" demeyin. Evet, siz kurtaracaksınız.


Bir önceki konumu okumak için > https://forum.gamer.com.tr/konu/kunduracı-göğsü-ameliyatı.437707/

Konumu okuduğunuz için teşekkür ederim. Takipte kalın :)
İyi Forumlar.

 


Erkutay_

DragonBlock
Mesajlar
745
En iyi cevaplar
11
Beğeniler
832
Puanları
1,490
ben korumuyorum bidahamı gelicez dünyaya?
 

AtomyTR

Atomart - En büyük Discord Türk Sanat topluluğu.
Grafiker
Emekli
Mesajlar
1,671
En iyi cevaplar
19
Beğeniler
1,746
Puanları
5,090
Ruh hali
Su, sadece insanlar için değil Dünya'daki tüm canlılar için çok büyük bir önem arz ediyor. Bizler şu anki etkisini pek göremesekte sonraki nesiller bu sıkıntıyı yaşayacak gibi.

Umarım tüm insanların uygulayabileceği ortak bir çözüm bulunur, yoksa olacakları düşünmek bile istemiyorum açıkçası...
 

Üst