Transformice Şaman

DreamerBoy

'Cause I love how it feels when I break the chains
Emektar Üye
Mesajlar
170
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
389
Puanları
630
Ruh hali
gamer (1).png

transformice___new_fur_by_meli-d6kzj80.jpg


Transformice Şaman
Öncelikle tüm minik farelere merhaba, bugün birlikte inceleyeceğimiz konu Transformice Şaman üzerine olacak. Konumda modlar da dahil olmak üzere geniş bir anlatım sergilediğimden ötürü derin bir nefes alalım çünkü görünen o ki bu uzun soluklu konumuza küçük nefesler yetersiz kalacak. :lol:
İyi okumalar: :şapka:

Şaman Nedir?
Şaman için oyunumuzda birbirinden farklı zor haritalarda minik farelerimize yardımcı olacak lider faredir, diyebiliriz. Şaman her haritada değiştirilmek üzere rastgele seçilir. Şaman olduğumuzda bize verilen süre içerisinde, en pratik yolu keşfedip kullanarak tüm fareleri deliğe götürmeye çalışmalıyız. Her turun sonunda normal mod üzerinde isek 5, zor mod ve kutsal mod üzerinde isek 10 tecrübe puanı kazanırız. Tecrübe puanımız arttıkça seviyemiz de artar. Bunun yanında her seviye de 1 kere gelen beceri puanımız mevcut. Bu beceri puanlarımız ile beceri ağacındaki becerilerimizi açabiliriz. Her ağacımızın en üstünde işimize bayağı yarayacak beceriler bulunmaktadır. Daha fazla merak duygusu uyandırmadan eşyalarımıza, modlarımıza ve beceri ağaçlarımıza geçelim.

Şaman Eşyaları
Şaman için oyunumuzda birbirinden farklı zor haritalarda minik farelerimize yardımcı olacak lider fare demiştik, peki hiçbir yeteneği olmadan nasıl yardım edecek değil mi? Bu yüzden Şamanımız yardımını kolaylaştıracak eşyalara sahip. Bu eşyalar ile peynire giden bir yol yapabiliriz yahut tüm fareleri deliğe doğru hızlı bir şekilde fırlatabiliriz veyahut oyun esnasında hareket etmeyen, oyuna bakmayan (AFK) oyuncuları buzlayabiliriz. Hazırsanız eşya tanımlarına geçelim.

Çiviler
Çivilerimiz, 2 nesneyi birbirine bağlamakta kullanılmakta olup, bir oyuncuyu balon ile bağlayabilmemiz de dahil olmak üzere geniş bir kullanım sağlamaktadır. Ancak ne yazık ki mod değiştirdikçe çivilerimizde geniş bir azalma oluşmakta. Çivilerimiz sarı, mavi, kırmızı ve motorlu olmak üzere adlandırılmaktadır.

Sarı Çivi
Bu çivimizin kısa yolu C tuşu olup yalnızca nesneleri birbirine bağlayabilir. Bağlanan nesneler hareket etmez ancak küçük açı değişimleri olabilir. Bunun yanında sarı çivimiz ile bir oyuncuyu balona bağlayabiliriz. Balona bağladığımız takdirde oyuncumuz hareket etmediği sürece onu yukarı doğru taşıyacaktır. Bağlanan oyuncumuz hareket ettiğinde balondan düşecektir.

Kırmızı Çivi
Bu çivimizin kısa yolu B tuşu olup nesneleri hava da dahil olmak üzere her yere sabitleyebilir. Bağlanan nesneler herhangi bir hata oluşmadıysa hareketsiz kalır.

Mavi Çivi
Bu çivimizin kısa yolu V tuşu olup yalnızca objeleri birbirine bağlar. Herhangi bir boşluğa denk geldiğinde bağlanan nesneler düşebilir.

Motorlu Çivi
Bu çivimizin kısa yolu N tuşu olup adından da anlaşılacağı üzere nesnelere motor ekleyip hareket etmesini sağlar. Ancak yerleştirirken 2 nesneyi birbirine bağlamamızı sağladığından ötürü tek işlevli dememiz doğru olmaz. Nesnelerin hareket etmesini sağlamak için 2 seçeneğimiz, yolumuz, mevcut. Bu bahsettiğimiz yönler sağ ve soldur, nesnelerimiz maalesef ki yukarı yahut aşağı dönememekteler.

Ok
Bu eşyamız basit bir yön gösterme eşyası olarak bilinse de tek işlevi yön göstermek değildir. Haritada alan kısıtlaması olmadan istediğimiz bir noktayı işaret etmemizi sağlamak ile beraber bunun yanında nesnelere mavi çivi ekleyebilir. Çivi eklemek için C tuşuna basıp herhangi 2 nesnenin arasına tıkladığınızda oluşacaktır.

Ruh (Spirit)
Bu eşyamız oyun içerisinde daha çok SP olarak konuşulmaktadır. İşlevi kullanılan alanda patlama diyebileceğimiz bir obje oluşturmasıdır. Bu patlama ile etrafındaki oyunlar tam zıttı yönüne doğru itilecektir. Bu eşyamız zor mod ve kutsal mod üzerinde kullanılamamaktadır.

Balon
Bu eşyamız oyuncuları yahut nesneleri yukarı doğru taşınmasını sağlar. Aynı zamanda balonumuzu sarı çivi yani C tuşu ile bir oyuncuya yahut nesneye bağlayabiliriz. Oyuncu bağladığımız takdirde oyuncu hareket ettiğinde bağlantı, ip, çözülecek ve oyuncu düşecektir.

Kalas
Kalaslar büyük ve küçük kalas olmak üzere ikiye ayrılırlar, duruma göre ikisi de kullanışlıdır. B tuşu ile kırmızı çivi, C tuşu ile sarı çivi, V tuşu ile yeşil çivi (N ile sağa dönen yeşil, J ile sola dönen yeşil çivi) elde edersiniz. Bu harflere her bastığınızda yer değiştirir, 3 kere basarsınız ve sağa sola veya ortaya çivi gelir. Kalasları yol yapmak için kullanabilirsiniz. Unutmayın zor modda B tuşunu kullanamazsınız, kutsal modda ise B ve C yoktur. Bu durumlarda yol yapma içi çok zorlaşıyor aslında ama her şey taktiğe bağlı, kalaslar ile harikalar yaratabilirsiniz.

Drag
Drag, sağ, sol ve aşağı olmak üzere 3 ayrı yöne gidebilmektedir. Dragların amacı, işlevi, oyuncuları yahut nesneleri güç uygulayarak itmek, fırlatmaktır. Bahsetmiş olduğum sağ, sol, aşağı yönlerinin dışında beceriler ile açılabilen yukarı yönü de mevcut. Ancak beceri ağacımızda birazcık ilerlemeniz gerekmekte.

Kutu
Kutular büyük ve küçük kutu olmak üzere ikiye ayrılırlar, duruma göre ikisi de kullanışlıdır. Kutuları, kalaslar ile yapacağınız yolların taslağını oluşturmak için kullanabilirsiniz, yukarı çıkan bir yol için kutularla alta merdiven hazırlamak mantıklı bir taktik olacaktır. Bazı durumlarda fareler tırmanamaz ve siz o kutularda fareler için pratik merdivenler hazırlayabilirsiniz. Bir dakika... ikili şaman haritasındasınız ve diğer şaman sizi öldürmeye çalışıyor, intikamınız acı olacak! Onun yuvasını bir kutuyla kapatın ve eğer kolay modda iseniz kırmızı çivi ile sabitleyin. Sizi öldürme girişimde bulunmak neymiş görsün!

Örs
Tahmin edebileceğiniz üzere örs bir ağırlıktır. Üzerine koyduğunuz alana, yere basınç, kuvvet, uygulayarak aşağı doğru çeker. Eğer ki uçan araba haritasında iseniz tekerleklere sarı çivi ile yani C tuşu ile sabitlediğiniz takdirde haritada başarılı olacaksınız.

Gizemli İşaret
Gizemli işaret... pek gizemli değil de neyse. Bir şeyleri itmek için kullanabilirsiniz bunu. Unutmayın, eğer boşluk tuşuna basmazsanız fareleri de iter, bunu önlemek için en iyisi onu hayalet bir gizemli işaret yapmak. Neyse faydalarını düşünelim şimdi. Yanlışlıkla işe yaramaz bir yol mu yaptınız? Bu gizemli işaret ile onu haritanın dışına yollayın o zaman. Hm, bir fare balonla uçuyor ama doğru yönde değil. Hadi onun balonunu bu işaretle itin ki doğru yolu bulsun. :lol:

Şaman Modları
Konumda şaman başlığı altında kısaca özetlemiş olduğum şaman modları 3’e ayrılmaktadır. Adlandırılması ise normal mod, zor mod, kutsal (divine) mod olarak yapılmaktadır. Daha fazla merak duygusu uyandırmadan hazırsanız tanımlarına geçelim.

Normal Mod
Bu modumuz oyuna ilk başladığımızda bizde bulunan diyebileceğimiz moddur. Bu modda herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Ancak bu modda totemimiz henüz gelişmediğinden ötürü kullanamıyoruz. Bunun yanında tahmin ettiğiniz üzere renkleri de kullanamamaktayız.

Zor Mod
Bu modumuz normal moddan sonraki ulaştığımız moddur. Bu moda geçebilmek için normal mod üzerinde 1000 fare kurtarmamız gerek. Daha sonra duyuların, eylemlerin, yanında oluşan tüye tıkladığımızda zor moda geçebiliriz. Bu moda geçtik peki ya şimdi ne olacak? Sorusuna birkaç kısıtlamanın yanında birkaç yenilik ile cevap vermek gerekirse, artık ruh (spirit), kırmızı çivi kullanamamaktayız. Ancak üzülmeyin, bu mod ile beraber totemimiz ve renklerimiz gelmekte.

Kutsal (Divine) Mod
Bu modumuz zor moddan sonraki ulaştığımız moddur. Bu moda geçebilmek için normal üzerinde 5000, zor mod üzerinde 2000 fare kurtarmamız gerek. Daha sonra eylemlerin yanında bulunan tüye tıklayarak kutsal moda geçebiliriz. Bu moda geçtiğimizde tıpkı zor modda olduğu gibi bazı kısıtlamalar ve yenilikler gelmekte. Kısıtlamaları ve yenilikleri açacak olursak, artık sarı çivi, totem, bulut da kullanamayacağız. Ancak üzülmeyin bu mod ile eşya oluşturma sınırımız kalkmakta. Yani hareket etmeden haritanın öbür ucunda eşya oluşturabiliriz.

Beceri Ağacı
Beceri ağacımız her bir yeni seviye de yeni bir yetenek ile zenginleştirilmekte. Becerilerimiz sütunlar ile 5’e ayrılmakta. Bu sütunları adlandırmasını, Ruhani Lider, Rüzgar Ustası, Makinist, Yabani ve Fizikçi olarak yapabiliriz. Bunun yanında her satırda 5 beceri açık olmadığı takdirde üst satıra geçememektesiniz. Ancak bu 5 beceri puanının 2 yahut 3 beceriye dağıtılması gerekmekte. Tüm becerileri açıklamak yerine alt becerileri açarak açılan ana becerileri açıklamanın çok daha iyi olacaktır. Ruhani Lider’in ana becerisi Bulut olup, oyun içerisinde bir alanda bulut oluşturmamızı sağlar. Yalnızca 1 kere kullanılabilen bu beceri bulutunun üstüne çıkılabilir ancak dikkat edin, sabitlenmediği takdirde hareket edecektir. Bir sonraki sütunumuza geçecek olursak, Rüzgar Ustası’nın ana becerisi Melek olup, yüksekten düşerken süzülmemize olanak sağlar. Ayrıca süzülürken kanatlarımız oluşmaktadır. Kullanmak için yalnızca 2 kere yukarı tuşuna basmamız yeterli olacaktır. Bir diğer sütunumuz Makinist’in ana becerisi Kartal Gözü olup, eşya oluşturma alanımızı %30 oranında arttırmaktadır. Yabani’nin ana becerisi Şamiyav olup, şaman olduğumuzda kediye dönüşmemize olanak sağlar. Her turda yalnızca 1 kere kullanılabilmektedir. Son sütunumuz olan Fizikçi’nin ana becerisi Kontrollü Dağılma olup, bir fare öldüğünde öldüğü noktada diğer farelerin sıçrayabilecekleri bir elektrik yayı oluşturmasına olanak sağlar.

Bir konumun da burada sonuna gelmiş olup, okuyan herkese en içten teşekkürlerimi sunar, iyi forumlar dilerim.
 



Üst