TTT (0/?) - Map Yapım Aletleri

PwParadox

Konun için düşüncem profil kapağımda
Mesajlar
1,073
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,740
Puanları
3,280
Not: Bu konu daha erken ve daha iyi olacaktı ama bu proje saçma uzun bir süre aldı. Gelecekte ya yeni bir konu açacağım ya da bu konuyu güncelleyeceğim.

Uzun bir ara sonra minecraft mühendisliğine geri döndüm. Mantıklı olanı yapıp küçük bir proje ile başlamak yerine bir oyun modu yapmakla başladım.
Bu yüzeden bu projeyi parça parça yapmaya karar verdim. Bu konu beni (tartışılabilir) aklı başımda gördüğünüz son konu olabilir.
Bugün ele aldığım şey "Gmod" adındaki bir oyunun "Trouble in Terrorist Town" diğer adıyla "TTT" modunu vanilla Minecraft'ta yeniden yaratmak. Bu proje uzun zamandır aklımda.
İlk olarak komut bloğu yerine datapack kullanıcağım. Bu sayede oyunun performansı daha iyi ve kodlamanın daha anlaşılabilir olmasını umuyorum.
Peki datapack ne? Sorduğuna sevindim. Datapack komut bloklarına gelen bir alternatif. Tıpkı normal bir kodlama dilinde kodluyor gibi minecraft komutlarını yazabiliyorsunuz.
Screenshot_2.png

Tamam inek konuşması bitti. Peki TTT nedir?
3 takım var. Detektif, masum ve hain. Hainler diğer herkesi öldürmek istiyor. En az bir kişi dedektif oluyor ve dedektifin rolünü herkes biliyor. Masumlar ise içlerinden hainlerin kim olduğunu bulmaya çalışıyor. Hainler ölürse masumlar, masumlar ve dedektif ölürse hainler kazanıyor.

Çalışan bir oyun modu yapmak için bazı aletler yardımcı olabiliyor. Mesela oyuncuların tur başı doğdukları yeri belirlemek için bir item adamak gibi.
İşin asıl zor olan kısmı bunu başkaları için tasarlamak. Yaptığınız şeyin kesinlikle bozulamaz veya en azından bunu yapmanın çok zor olması gerek.
Oyunculara oynamaları için 4 tane item vermeye karar verdim.

İlk item:
Kontrol değneği
Bu item kısaca belirlediğimiz bölgeleri kontrol etmede kullanılması için yaptım. Değneği elinize aldığınızda bütün doğma ve diğer noktaları göstermesi için görünmez ve parlayan slimelar kullandım. Bu slimelara baktığınızda mavi oluyorlar ve sağ tıkladığınızda seçiliyorlar. Seçilen noktaları chatte çıkan düğmelere tıklayarak silebiliyoruz veya gelecekte her ne yapmak istersem onu.
2019-07-03_05.05.45.png

Son kısım için saçma uzun bir zaman harcadım. Eğer ara verip düşünmeseydim muhtemelen hem daha kötü bir sistem yapıp hem de kendimi yormuş olucaktım. Ne zaman bir çıkmaza saplandığınızı hissederseniz saatlerce uğraşıp kendinizi yormayın. Bazenleri mola vermeniz gerek ve bunda utanılacak bir şey yok. İkinci bir tavsiyem ise benim gibi küçük ayrıntılara çok takmayın. Sisteminiz en başta mükemmel olmak zorunda değil. Böyle yaparak nihayetinde önemli bile olmayan bir detaya saatlerinizi ayırmış olursunuz.
2019-07-03_05.06.28.png

Bunu dedikten sonra ikinci iteme geçebiliriz:
Spawnpoint
Bu item oyuncuların doğduğu yeri belirliyor. Bu kadar. Ve bu kadar olmalıydı. Başta 6 tane farklı spawn yeri için 6 farklı yumurta vericektim ama önceden bahsettiğim gibi saçma bir detaya takılıp sadece 1 taneye indirdim. Şimdi bu yumurtayı istediğiniz yere koyunca spawn noktasına 1'den başlayarak numara veriyor. Gelecekte bu numaraları kullanıp oyuncuları ona göre rastgele doğma noktalarına ışınlayacaktım. Her şey iyi, güzel ama bir spawnpoint silindiğinde bir numara eksik kalıyordu. Bunun olmasını önlemek için ise saatlerimi alan başka bir sistem yaptım. Sanırım dediğimi anladınız.
2019-07-03_05.06.17.png

İşte üçüncü item:
Silah spawnı
Bu item yere ellerinde rastgele silah olan iki armorstand spawnlıyor. Şu anda bu silahlar sadece çubukta havuç ama potansiyeli var.
2019-07-03_05.00.13.png

Son item ise:
Traitor Tester
Bu item ise şu anda üzerinde çalıştığım şey. TTT'de Traitor Tester denen aletler var. Bunlar birinin masum mu hain mi olduğunu test edip ona göre kırmızı veya yeşil bir ışık yakıyor. Bu item için 4 farklı aşama olmasını planlıyorum. İlki test edildiğin yeri koymak için, ikincisi test aletinin kapısını koymak için, üçüncüsü kırmızı/yeşil ışığı koymak için ve sonuncusu ise test etme düğmesini koymak için.
2019-07-03_05.06.51.png


Pekala şimdiye kadar bunu yaptım. Proje hakkındaki sorularınızı yazabilirsiniz.
 


Son düzenleme:

ZorinTR

Zombi Katili
Mesajlar
247
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
542
Puanları
590
Ruh hali
ttt minecraft > ttt gmod

yemin ederim source grafiklerinden o kadar çok bıktım bunaldım usandım ki beynimin suyu akmaya başladı. şunu bir an önce bitir de oynayalım kardeşim tam destek benden (maddi değil)

cesetlere sağ tıklayıp info alabilecek miyiz
 

PwParadox

Konun için düşüncem profil kapağımda
Mesajlar
1,073
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,740
Puanları
3,280
ttt minecraft > ttt gmod

yemin ederim source grafiklerinden o kadar çok bıktım bunaldım usandım ki beynimin suyu akmaya başladı. şunu bir an önce bitir de oynayalım kardeşim tam destek benden (maddi değil)

cesetlere sağ tıklayıp info alabilecek miyiz
Evet ama muhtemelen sağ tıklamak yerine başka bir şey olur mesela eğilmek gibi. Elimden geldiğince benzetmeye çalışacağım.
 

Üst