Türkiyede Minecraft Rezilliği ?

Bu Konuyu Okuduktan Sonra Lapis İle İlgili Düşünceleriniz Değişti Mi ?

• Evet

• Hayır

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Ragnar

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Konumuz; herkesin bildiği gibi Türkiye Minecraft sunucularında, genellikle , eski oyuncuların oyundan zevk almasını engelleyen hatta oyundan bezdirip bıraktıran illet, Lapis.

Minecraft, 2-3 yıla kadar daha az bilindik, yine de sunucu bakımından gayet iyi durumda bir oyundu. Ancak şimdilerde lapisin getirileri yeni yeni anlaşılıyor. Oyun yapılırken madenlere neden fazla lapis eklenmedi acaba... Neyse, biz Türkler her oyuna hile, çözemedigimiz bölüme walkthrough, anlamadıgımız dile yama yaptıgımız için Minecraft'ta da Lapisi sunucularımıza ekledik. Yabancılar olsa sorar "B*k mu var ekliyosun kardeş?" diye, ama ne yaparsın. Minecraft oynayan eski oyuncuların beni anlayacagını düşünüyorum. Haşa ben demiyorum hepiniz yeni geldiniz anlamazsınız, yok paşam siz de eskisiniz, diyemem millet yalancı olmuş, dürüstlüğün yerine güç hırsı gelmiş, bu başka olay neyse.

Oyunu amacından saptıran, oyuncuyu bezdiren, adminin işini kolaylaştıran, yuva yıkan, köpek öldüren illet niye geldi diye sorarsanız, herkes farklı gerekçeyi savunuyor. Bazıları diyo ki, "Oyun çocuk doldu." ordan bir başkası diyo ki, "Millet kolaya kaçıyo, abier vb." böyle olunca konularda kargaşa kavga çıkıyo, moderatör kimse konuyu kapatıyo sonra lapise olan kavgamız kaldırılan konular arasında toz içinde kalmaya mahkum ediliyo.

Evet, oyunu oynayanların yaş ortalaması düşmüş olabilir, oyunda zırh, ekipman, para hırsına düşmüş olabilirler. Bunu düzeltebiliriz ama, onlara "abi" , "Bebe" , "Lapis Kafalı" gibi tabirler yakıştırarak asla bi yere varamayız. Bunları yapmak yerine onlara yol gösterebilir, eski minecraft'ın daha da güzel oldugunu anlatıp, ikna edebiliriz.

Eskiden bırakın lapisi hammadde bile lüks gelirdi. Bütün paramızı hammaddeden elde ederdik. XP kasmak için Mob Spawner arayışına düşüp farm yapıcaz diye 30-40 kez ölürdük. En sonunda güzel bi set dizince de onun kıymetini bilirdik. Yani şu an olan gibi PVP aşkı içinde degildik. İnanın bana PVP sadece Ormanda bekleyen bikaç oyuncu dışında tamamen Faction'dan ibaretti.

Bu konuyu okuyan Lapis'li sunucu sahipleri, lütfen bu yazdıklarımı kafanızın bi kenarına atmayın, önemseyin. Eğer gerçekten iyi bir Kurucu olmak istiyorsanız herkesin dileklerine kulak vermeniz gerekir, ve biliyorum ki sırf lapis oldugu için bir grup oyuncu o sunucuya gelmek istemiyor, ben de dahil.

Yazacaklarım bu kadar. Eğer gerçekten oyunun hakkını vererek oynamak istiyorsanız lapisi bir kenara bırakın da ne kadar zormuş bi görün bakalım :)

*Eğer yetkililer konuyu görülebilecek bir yere sabitlerlerse çok sevinirim. Oyunu eski haline getirmek için yürütülen bu çalışma herkes tarafından görülmeli. Teşekkürler.*

Enderiatus

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Sonuna kadar haklısın.Yakında gelecek olan Faction serverimiz "Lapisden arınmış,zor,eğlenceli" bir server olacak.Türkiye'de sizin gibiler ne yazık ki çok az kaldı.Ama bizim amacımız yeni gelenleri, eskiler gibi asıl eğlencenin; dostluk,birlik ve beraberlik oldugunu bir nebzede olsa anımsatmak istiyoruz.Her ne kadar gene tutmayacak olsada, tutmasını umuyorum.Şu anda olan Siege serverimizden bu belli, "Lapis var! Girmeyin" diyorlar "Minigames server olsada gitsek!" diyorlar.Bazıları Factiondan sıkılıp "PvP" atmak istiyor fakat hepsi sözde kalıyor.Ben buna "Sürü Psikolojisi" diyorum.Neyse benden bu kadar.Sonuna kadar haklısın.

FakeAngel

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
İlk kelimden son kelimeye kadar doğru. Türk oyuncuları neden ise kolaya kaçmaya bayılıyor. Bunu ya lapis kazarak ya hile kullanarak ya da hem lapis kazıp hem hile kullanarak yapıyorlar (Bu kategorideki kişiler kendine oyuncu bile diyemez). Ayrıca nedendir bilinmez kurucular lapisli sunucu açmanın daha çok kişi çekeceğini düşünüyor, bu konuda tamamen yanıldıklarını farkına varmaları gerek. Eklenebilecek ve denilebilecek başka bir şey bırakmamışsın.

Enderiatus

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
İlk kelimden son kelimeye kadar doğru. Türk oyuncuları neden ise kolaya kaçmaya bayılıyor. Bunu ya lapis kazarak ya hile kullanarak ya da hem lapis kazıp hem hile kullanarak yapıyorlar (Bu kategorideki kişiler kendine oyuncu bile diyemez). Ayrıca nedendir bilinmez kurucular lapisli sunucu açmanın daha çok kişi çekeceğini düşünüyor, bu konuda tamamen yanıldıklarını farkına varmaları gerek. Eklenebilecek ve denilebilecek başka bir şey bırakmamışsın.
Aslında doğru düşünüyorlar.Lapis açınca daha çok oyuncu geliyor.Ama düşünce tiplerini değiştirmeleri lazım ki bunun içinde "Kaliteli" Oyuncu lazım.Yani üstteki mesajda belirttiğim gibi "Sürü Psikolojisi" var.O sevmiyorum diyor,öteki bende diyor.Ama "Lapissiz" sunucu açıldıgında girmiyorlar..

FreeStyLex2

Yeni Üye
En iyi cevaplar
0
Kolaya kacmayi ne kadarda seviyolar kolayi seviyosan arkadasim git creativede moblari kes 1 gunde pro4 dizebiliosan ne anlami kaldi onun

Kaan697

Vae Victus
En iyi cevaplar
0
Bir milyonuncu minecraft rezilliği konusu! Bizden çatal bıçak seti kazandınız!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pelinimyilmaz

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Türk insanı olarak doğamizda var kolaya kaçmak. Lapis artık türk sunucularının bir gerçeği. Bende sunucuma koyacam, okadar emek verdikten sonra sunucunun boş kalması maalesef birazcık batar.
Bunu yapan bir milletten çok şey bekliyorsunuz. Lapis minecraftta oldukca turk sunucularindada olacak. Bu 1 yada 2 kisiyle çözülecek bir sorun degil.

Ege.

Altın Madencisi
Ressam
En iyi cevaplar
0
Tek çözüm farklı düşünmek. Bütün önyargılardan arındırılmış bir sunucu açmak. Milletin işi gücü kolaya kaçmak. Kimse şu ülkede doğru dürüst bir sunucu açamadı. Ben oyuna başladığımda direk tüm Türk sunuculardan tiksindim. Hepiniz aynısınız. Hadi Hunger Games, hadi Faction, yok lapisli vs. Hepsi saçmalıktan ibaret şeyler. Şurda hiçbir fark koyan yok.

Tek fark koyanlar o Hunger Games'i ilk bulan sunucu idi. Bundan sonra çıkan sunucular sadece para göz olmuş bazı kişilikler. Emek sarf etmeden, çok kabul edildiğinden millet değişiklik yaratmadan aynı şey üzerinden devam ediyor. Ama o cahil kişi aklını kullanıp birkaç kodlama ile tamamen farklı şeyler yaratabilseydi şu anda daha da çok kazanç yapardı.

İşte bütün mesele bu. Biraz aklınızı çalıştırın. Takip etmeyin takip ettirin. Hatta bu sadece MC sunucusu yapmakla sınırlı olan bir şey de değil. Flappy Bird geliştiricisi o paraları topladı. Mağazadan silindikten sonra binlerce çıkan oyununun geliştiricileri değil. Olsa bile hak etmiyorlar.

Biraz önyargılardan kurtulup fark yaratmaya odaklanmalısınız. Yok Türksünüz, yok şöyleniz, yok böylesiniz. Her bir sorunu ırkçılıkla anlatmak zorunda değilsiniz. Bırakın bu işleri. Bütün bu önyargıları koyanlara Allah akıl fikir versin...

LordTs

Umut
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Türkler kolaya kaçmayı seviyor,hep Türkler kötüdür,Türkler falan filandır Türkler böyledir Türkler şöyledir. hepiniz "geri" zekalı insanlarsınız. Kendi milletinizi kötüleyerek bir sonuca varmaya çalışıyorsunuz.Böyle burada 10 tane konu açacağınıza öyle sunucularda oynamayın.Birsürü survival sunucu var.Burada lak lak yapacağınıza ve kendi milletinizi kötüleyeceğize. Gidin başka sunucularda oynayın SİLAH ZORUYLAMI OYNATIYORLAR SİZİ LAPİSLİ SUNUCULARDA? .

+

Bir tek şey için bütün herkesi suçlayamassınız.!
Sınıfından biri size küfür edince bütün sınıfımı suçluyorsunuz?

Kendinizi kötülemeyi bırakın!

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Kaan697

Vae Victus
En iyi cevaplar
0
Türkler kolaya kaçmayı seviyor,hep Türkler kötüdür,Türkler falan filandır Türkler böyledir Türkler şöyledir. hepiniz "geri" zekalı insanlarsınız. Kendi milletinizi kötüleyerek bir sonuca varmaya çalışıyorsunuz.Böyle burada 10 tane konu açacağınıza öyle sunucularda oynamayın.Birsürü survival sunucu var.Burada lak lak yapacağınıza ve kendi milletinizi kötüleyeceğize. Gidin başka sunucularda oynayın SİLAH ZORUYLAMI OYNATIYORLAR SİZİ LAPİSLİ SUNUCULARDA? .

+

Bir tek şey için bütün herkesi suçlayamassınız.!
Sınıfından biri size küfür edince bütün sınıfımı suçluyorsunuz?

Kendinizi kötülemeyi bırakın!

Kötülemek ve tespit yapmanın ayrımını anlayamıyorsun.

Kaan697

Vae Victus
En iyi cevaplar
0
Tespitinde herkesi suçluyorsun

İlk olarak bu benim tespitim değil ki senin de yorumunda özür dilerim kelimesini kullanman tespitin çok da doğru olduğunu gösteriyor. Azınlık normal olabilir ancak tespit genelleme üzerine yapılır

LordTs

Umut
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
İlk olarak bu benim tespitim değil ki senin de yorumunda özür dilerim kelimesini kullanman tespitin çok da doğru olduğunu gösteriyor. Azınlık normal olabilir ancak tespit genelleme üzerine yapılır

Peki nereden biliyorsun azınlık ve çoğunluğu,
+
benim nasıl konuşacağım seni ilgilendirmez!

Kaan697

Vae Victus
En iyi cevaplar
0
Peki nereden biliyorsun azınlık ve çoğunluğu,
+
benim nasıl konuşacağım seni ilgilendirmez!

Bir insana hakaret ediyorsan beni ilgilendirir. Ve saçma sunucuların ülkemizde ezici çoğunlukta olduğu bir olgu.

LordTs

Umut
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Bir insana hakaret ediyorsan beni ilgilendirir. Ve saçma sunucuların ülkemizde ezici çoğunlukta olduğu bir olgu.

Geri zakalı demek hakaret değildir sadece bir insanın geri(cahil,bilgisiz) zekalı olduğunu belirtir bu kelime.
Saçma sunucular her(minecraft oynayan) ülkede var ,bizdede olması doğal sen bu sunucuları buradan kendi milletini küçümseyerek durduramassın.Girmessin olur biter lapissiz birsürü sunucu var.Beğenmiyorsan oynama dediğim gibi Silah zoruyla oyna diyen yok.