Yardım Simple Voice Chat için Minecraft Temalı Ses Değiştirici Arıyorum (Köylü/Enderman Hazır Sesleri?)

Denizz86

Yeni Doğmuş
En iyi cevaplar
0
Selam herkese,

Son zamanlarda bolca rol yapma (roleplay) odaklı bir SMP sunucusunda oynuyorum. Kaynak paketleri (resource pack) oyun içi sesleri ve arka plan müziklerini değiştirmek için harika olsa da, iş gerçek zamanlı sesli iletişime ve rolün içine girmeye (immersion) gelince tıkanıp kalıyorum.

Ne zaman konuşsam kendi normal sesim karakterin tüm havasını ve ortamın ambiyansını tamamen bozuyor.

Şimdiye kadar denediklerim:

• Kaynak Paketleri (sounds.json düzenlemeleri): Malum, bu yöntem sadece tetiklenen oyun içi .ogg dosyalarını değiştiriyor, mikrofonumdan giden anlık sesi etkilemiyor.
  • Profesyonel DAW yazılımları / VST eklentileri: Mikrofonumu bazı ağır ses programları üzerinden yönlendirmeyi denedim ama bu sefer de çok fazla RAM ve işlemci (CPU) tüketiyorlar. Minecraft'ı (shader eklentileriyle birlikte) çalıştırırken arkada bir de bu programların açık olması FPS'imi acayip düşürüyor ve seste gecikmeye (latency) yol açıyor.
Tam olarak aradığım şey: Sistem kaynaklarını sömürmeyen, hafif (lightweight) ve düşük gecikmeli çalışan bir ses değiştirici program bilen var mı? İdeal olarak, oyun oynarken arka planda sorunsuzca çalışacak, kur-çalıştır tarzı pratik bir şey arıyorum.

Her türlü tavsiye ve araç önerisine çok memnun olurum!

EaseUS

Sudan Çıkmış
Sponsor
En iyi cevaplar
0
Merhaba! EaseUS'ta çalışıyorum ve yaşadığınız hayal kırıklığını tamamen anlıyorum. Minecraft ve shader'larla birlikte ağır bir DAW ve VST eklentilerini çalıştırmaya çalışmak; yüksek CPU/RAM tüketimi, FPS düşüşleri ve ses gecikmeleri yaratmasıyla bilinen bir durumdur.

SMP rol yapma oyunlarınız için sistemi yormayan, tak-çalıştır bir çözüm aradığınızdan, yazılımımız EaseUS VoiceWave'i denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Bu programı tam olarak kaynak tüketen bu tür sorunları çözmek için, özellikle oyunculara yönelik geliştirdik.

İşte belirli Minecraft kurulumunuza uymasının ve o Köylü (Villager) / Enderman seslerini elde edebilmenizin nedeni:

1. Ultra Düşük Sistem Etkisi​

Profesyonel DAW'ların aksine VoiceWave, gerçek zamanlı oyun içi iletişim için tasarlanmıştır. Sesi çok düşük bir sistem kaynağı tüketimiyle işler; yani FPS'nizi düşürmeden veya shader'larınızı etkilemeden arka planda sorunsuz bir şekilde çalışır. Ayrıca neredeyse sıfır gecikme (latency) özelliğine sahiptir, böylece gerçek zamanlı RP'niz (rol yapma) senkronizasyon dışı hissettirmez.

2. Minecraft Mob Sesleri Oluşturma (Köylü ve Enderman)​

Hazır seslerden oluşan geniş bir kütüphanemiz olsa da, ses mühendisliği diplomasına ihtiyaç duymadan özel Minecraft ön ayarlarını kolayca oluşturmak için Voice Lab (Ses Laboratuvarı) özelliğimizi kullanabilirsiniz:

• Enderman Sesi İçin: Perdeyi (pitch) düşürebilir, düşük frekanslı bir bozulma (distortion) ekleyebilir ve o derin, ışınlanma yankısını elde etmek için hafif bir eko/reverb uygulayabilirsiniz.
  • Köylü (Villager) Sesi İçin: O klasik, yüksek perdeli ve genizden gelen "hımm" sesini vermek için sesinizin perdesini biraz yükseltin ve ses tınısı/formant (timbre/formant) ayarlarını düzenleyin.

3. Kesintisiz "Simple Voice Chat" Entegrasyonu​

Sesi yönlendirmek tamamen tak-çalıştır mantığıyla işler. DAW'larda olduğu gibi karmaşık sanal kablolara (virtual cables) ihtiyacınız yoktur.

• 1. Adım:
    Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
    'i indirin ve başlatın. "Settings" (Ayarlar) bölümüne gidin, kullandığınız kulaklığı ve mikrofonu seçin.
  • 2. Adım: modr.com adresinden sesli sohbet (voice chat) modunu yükleyin. Minecraft dünyanızı veya oynadığınız sunucuyu açın. Klavyenizden V tuşuna basın ve sırasıyla şu yolu izleyin: "Settings" > "Activation Method: Voice" > "Select Microphone" > "Input Device" > "VoiceWave Microphone" seçeneğine tıklayın.
  • 3. Adım: VoiceWave'e geri dönün, tercih ettiğiniz oyun karakterini veya ses efektini seçin, isterseniz ince ayarları yapın ve konuşmaya başlayın!
Denemekten çekinmeyin! Eğer test etmeye karar verirseniz ve Enderman veya Köylü seslerinizi mükemmelleştirmek için tam parametreleri ayarlama konusunda yardıma ihtiyacınız olursa, bana haber vermeniz yeterli. İyi eğlenceler ve keyifli roller!