Doktor Köşesi - Beyler Kan Kokusu Alan Bir Tek Ben Miyim Lan? (Burun Kanaması)

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Zannedersem serinin 5. konusundayız. Bu seferki konu özellikle yazın yaygınlaşan burun kanamaları hakkında ve biraz kısa olacak. (ya da göbek adıyla epistaksis) Nedir bu epsitaksis, niye ortaya çıkar?

Birçok temel nedeni olabilir: yüksek tansiyon, burun kılcallarının tahrip olması, diğer solunum yolu rahatsızlıkları ve burna bazı cisimlerin sokulması (bkz. parmak) en yaygın nedenleri arasındadır.

Nadiren ölümcüldür ama uzun süre durmazsa bir doktora görünmeniz gerekebilir tabii. Başka sorunların habercisi olabilir.

Ayrıca burun kanamaları beyin kanamaları öncesi durumlarda sigorta işlevi görür, kan nedeniyle artan kafa içi basıncını dışarıya kan vererek düşürür.

Mini Anket: Bir sonraki konu ne ile ilgili olsun? (Konu altına bildirin, troll yorumlar değerlendirilmeyecektir. -iplenmeyecektir- )

adenzu54

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bir sonraki konu büyüklerin "şöyle şöyle yaparsan şöyle olur" sözleri ile alakalı doğrular olabilir.

Örnek: Parmaklarını çıtlatırsan kireçlenir.
Başka örnek: Dik dur kambur kalırsın.
Başka bir örnek daha: Ağır şey taşıma göbeğin düşer vs.

Monkeygunner5000

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Benim bak yalan söylemiyorum hayatımda hiç burnum kanamadı doktorlara felanda dedim muayene felanda ettiler bişi çıkmadı ölcemmi ben şimdi:(:ölüm:

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bir sonraki konu büyüklerin "şöyle şöyle yaparsan şöyle olur" sözleri ile alakalı doğrular olabilir.

Örnek: Parmaklarını çıtlatırsan kireçlenir.
Başka örnek: Dik dur kambur kalırsın.
Başka bir örnek daha: Ağır şey taşıma göbeğin düşer vs.
Göbeğin düşer ne yav :D :D :yıkıl:

GT-P5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İnanılmaz

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
BurnerTroll qnq sen şu doktorlukla kafayı bozmuşun inşallah olursun.Bir sonraki konun Astım ile ilgili olsun.
Ben de kafayı uzayla bozdum ancak şimdi uzayla ilgili konu açsam editörlük için derler.Acaba bende mi editör olsam :hmm:

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
@BurnerTroll son bir kaç gündür benim de kanıyo. Ara ara kanıyor ve az yani 1 dakika sıkmayla duruyor. Mayısın ortalarında sabah bi kalktım ve burnum kanıyordu. Ama normal gibi değildi su gibi akıyordu ve kalktık hastaneye gittik. Orda 10 dakikadan fazla tampon yaparak anca durdurdular. Testlerde bir şey çıkmadı. Her neyse bağlantılı olduğunu düşünmüyorum ama ola da bilir. Yarına randevu aldım gidicem doktora fakat, senden de bir bilgi almak isterim.

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
@BurnerTroll son bir kaç gündür benim de kanıyo. Ara ara kanıyor ve az yani 1 dakika sıkmayla duruyor. Mayısın ortalarında sabah bi kalktım ve burnum kanıyordu. Ama normal gibi değildi su gibi akıyordu ve kalktık hastaneye gittik. Orda 10 dakikadan fazla tampon yaparak anca durdurdular. Testlerde bir şey çıkmadı. Her neyse bağlantılı olduğunu düşünmüyorum ama ola da bilir. Yarına randevu aldım gidicem doktora fakat, senden de bir bilgi almak isterim.

Her sene aynı dönemlerde kanıyor mu yoksa ilk kez mi oluyor?