Şu standartlara uyun gözünüzü seveyim ayrıca ne o küme parantezleri öyle C# mı kodluyoruz sanki.
Sınıfı büyük harf ile başlar şekilde yapıp içerikle uyumlu bir isim yapmamı mı istiyorsun standartlara uy derken?
Birincisi, "Naming conventions make programs more understandable by making them easier to read.", bahsettiğin kod yazım standartlarının amacı, burada da belirtildiği gibi, programcı tarafından programın okunabilirliğini kolaylaştırmak. Yani, faktöriyel hesaplayan bir program yapıyorsan, fonksiyonunun adını faktoriyel koyman tabi ki o fonksiyonu ilerde kullanman gerektiğinde hatırlamanı basitleştirir. Sınıfların isimlerine gelince ise içeriğe başlık olabilecek bir kelime veya kelime grubu seçersen, büyük bir program yaparken nerede hangi sınıfı dahil etmen gerektiğini hızlı bulmanı, ya da bu kurala uyularak yazılmış bir programı incelerken programı çözmeni daha hızlı anlamanı sağlar. Başlıkların da yine programlama dışı, normal yazılarda büyük harfle başlamasının sebebi zaten başlık olduklarını, yazının o başlıkla ilgili olduğunu belirtmeleri içindir. Yani başlığı da metinden sayıp okumamamız için de diyebiliriz kısaca. Bu sebeple sınıf isimlerini büyük harf ile başlatman 'standart' oluyor.
Yukarıdaki paragrafa, aynı zamanda standartlara göre sana cevap verecek olursam, her ders için ayrı bir sınıf açamam. Toplu olarak bir isim de veremem çünkü kimi zaman 2 sınıf kullanmam gerekiyor. Vermeyi denesem, 'patates'den daha da sıkıcı olur. Bu nedenle evet, isimlendirme standartlarına uyamam çünkü tüm Java'yı, her konuyu ayrı ayrı, ders ders öğretiyorum. Sınıfların ne olduklarını izleyiciye sınıfları anlattığım bölümde anlatabildiysem zaten kendisi, uzun bir program yazacak hale geldiğinde bu standartları okumadan bunlara uyarak yazabilecek kadar IQ sahibidir.
İkincisi, küme parantezlerini koyma biçimim, dilden dile farketmiyor. Yani C# diye kendimi kasıp şekil küme parantezleri koymuyorum ya da 'Aa dur Java programlıyormuşum bu küme parantezini 3 karakter daha ileri bırakmalıyım' gibi bir şey de yapmıyorum. Standart kod yazım biçimim bu, bunun da önceki videoların birinde neden böyle olduğunu ve neden benim için daha kolay olduğunu açıklıyorum diye biliyorum, isteyenin istediği gibi yazabileceğini de söylüyorum.
Anlattıklarımı özetleyecek olursam, olumsuz ya da olumlu yorumlar benim için problem değil, her türlü feedback'in işime yarayacağını daha öncesinde de söyledim. Ama benim bu videolardan birine verdiğim başlık
fonksiyonlarıysa ve ben
fonksiyonlarını senin dışındaki herkese anlatabildiysem, amacıma ulaşmışım demektir. Yani dersin anlatımıyla ilgili bir sıkıntı varsa, sadece sen değil herkes söyleyebilir ve ben bunu ciddiye alıp düzeltmeye çalışabilirim. Ama gelip küme parantezimi koyma şeklime 'C# mı kodluyon o ne heuheu' yaparsan, ben bu yorumu sadece nefret etmek için nefret etmek olarak algılarım. Bu nedenle ciddiye almam.
Aynı zamanda, önceki videolarda yine söylediğimden eminim, hiçbir zaman en iyi programcının ya da Java öğretmeninin ben olduğumu söylemedim. Her zaman bunu keyif için yaptığımı söyledim. Yani benden iyiysen, buyur sen yap, seni izlesinler, bana kafi. Öğrenmek istemiyorsan, öğrenme, izleme, bununla ilgili bir sıkıntım da yok. Eğer videolarımı, beni ya da kodlama biçimimi sevmediysen, yorma kendini, vakit harcama, yorum yapma gerek yok. Beni sevmek zorunda değilsin. Ben seni veya başka bir izleyiciyi sevdiğim için yapmıyorum bu videoları.