Java Ders 19 - 20

dikodoksit

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
3 ders yerine 2 ders paylaşıyorum, birinci ders biraz fazla kısa fakat değinmediğim bir konu olduğu için değinmek zorunda hissettim. Hem de çerez olur :D. Onun haricinde, yaklaşık 20 30 dakikaya da HTML derslerinin 2. videosunu paylaşmış olurum. Linkleri bırakıp, upload'a kaçıyorum.

dikodoksit

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Şu standartlara uyun gözünüzü seveyim ayrıca ne o küme parantezleri öyle C# mı kodluyoruz sanki.

Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
Sınıfı büyük harf ile başlar şekilde yapıp içerikle uyumlu bir isim yapmamı mı istiyorsun standartlara uy derken?

Birincisi, "Naming conventions make programs more understandable by making them easier to read.", bahsettiğin kod yazım standartlarının amacı, burada da belirtildiği gibi, programcı tarafından programın okunabilirliğini kolaylaştırmak. Yani, faktöriyel hesaplayan bir program yapıyorsan, fonksiyonunun adını faktoriyel koyman tabi ki o fonksiyonu ilerde kullanman gerektiğinde hatırlamanı basitleştirir. Sınıfların isimlerine gelince ise içeriğe başlık olabilecek bir kelime veya kelime grubu seçersen, büyük bir program yaparken nerede hangi sınıfı dahil etmen gerektiğini hızlı bulmanı, ya da bu kurala uyularak yazılmış bir programı incelerken programı çözmeni daha hızlı anlamanı sağlar. Başlıkların da yine programlama dışı, normal yazılarda büyük harfle başlamasının sebebi zaten başlık olduklarını, yazının o başlıkla ilgili olduğunu belirtmeleri içindir. Yani başlığı da metinden sayıp okumamamız için de diyebiliriz kısaca. Bu sebeple sınıf isimlerini büyük harf ile başlatman 'standart' oluyor.

Yukarıdaki paragrafa, aynı zamanda standartlara göre sana cevap verecek olursam, her ders için ayrı bir sınıf açamam. Toplu olarak bir isim de veremem çünkü kimi zaman 2 sınıf kullanmam gerekiyor. Vermeyi denesem, 'patates'den daha da sıkıcı olur. Bu nedenle evet, isimlendirme standartlarına uyamam çünkü tüm Java'yı, her konuyu ayrı ayrı, ders ders öğretiyorum. Sınıfların ne olduklarını izleyiciye sınıfları anlattığım bölümde anlatabildiysem zaten kendisi, uzun bir program yazacak hale geldiğinde bu standartları okumadan bunlara uyarak yazabilecek kadar IQ sahibidir.

İkincisi, küme parantezlerini koyma biçimim, dilden dile farketmiyor. Yani C# diye kendimi kasıp şekil küme parantezleri koymuyorum ya da 'Aa dur Java programlıyormuşum bu küme parantezini 3 karakter daha ileri bırakmalıyım' gibi bir şey de yapmıyorum. Standart kod yazım biçimim bu, bunun da önceki videoların birinde neden böyle olduğunu ve neden benim için daha kolay olduğunu açıklıyorum diye biliyorum, isteyenin istediği gibi yazabileceğini de söylüyorum.

Anlattıklarımı özetleyecek olursam, olumsuz ya da olumlu yorumlar benim için problem değil, her türlü feedback'in işime yarayacağını daha öncesinde de söyledim. Ama benim bu videolardan birine verdiğim başlık
fonksiyonlarıysa ve ben
fonksiyonlarını senin dışındaki herkese anlatabildiysem, amacıma ulaşmışım demektir. Yani dersin anlatımıyla ilgili bir sıkıntı varsa, sadece sen değil herkes söyleyebilir ve ben bunu ciddiye alıp düzeltmeye çalışabilirim. Ama gelip küme parantezimi koyma şeklime 'C# mı kodluyon o ne heuheu' yaparsan, ben bu yorumu sadece nefret etmek için nefret etmek olarak algılarım. Bu nedenle ciddiye almam.

Aynı zamanda, önceki videolarda yine söylediğimden eminim, hiçbir zaman en iyi programcının ya da Java öğretmeninin ben olduğumu söylemedim. Her zaman bunu keyif için yaptığımı söyledim. Yani benden iyiysen, buyur sen yap, seni izlesinler, bana kafi. Öğrenmek istemiyorsan, öğrenme, izleme, bununla ilgili bir sıkıntım da yok. Eğer videolarımı, beni ya da kodlama biçimimi sevmediysen, yorma kendini, vakit harcama, yorum yapma gerek yok. Beni sevmek zorunda değilsin. Ben seni veya başka bir izleyiciyi sevdiğim için yapmıyorum bu videoları.

Son düzenleme:

karahanio

Peki Hocam
En iyi cevaplar
0
Sınıfı büyük harf ile başlar şekilde yapıp içerikle uyumlu bir isim yapmamı mı istiyorsun standartlara uy derken?

Birincisi, "Naming conventions make programs more understandable by making them easier to read.", bahsettiğin kod yazım standartlarının amacı, burada da belirtildiği gibi, programcı tarafından programın okunabilirliğini kolaylaştırmak. Yani, faktöriyel hesaplayan bir program yapıyorsan, fonksiyonunun adını faktoriyel koyman tabi ki o fonksiyonu ilerde kullanman gerektiğinde hatırlamanı basitleştirir. Sınıfların isimlerine gelince ise içeriğe başlık olabilecek bir kelime veya kelime grubu seçersen, büyük bir program yaparken nerede hangi sınıfı dahil etmen gerektiğini hızlı bulmanı, ya da bu kurala uyularak yazılmış bir programı incelerken programı çözmeni daha hızlı anlamanı sağlar. Başlıkların da yine programlama dışı, normal yazılarda büyük harfle başlamasının sebebi zaten başlık olduklarını, yazının o başlıkla ilgili olduğunu belirtmeleri içindir. Yani başlığı da metinden sayıp okumamamız için de diyebiliriz kısaca. Bu sebeple sınıf isimlerini büyük harf ile başlatman 'standart' oluyor..
Peki canım benim sen rehber çekmiyor musun? İnsanların kodunu daha iyi okuyabilmesini geçtim, böyle yanlış bir şekilde öğretmen pek doğru değil. Sen istediğin gibi kod yazabilirsin fakat başka insanlara bu tarz bir stil aşılamak bu rehberi izleyen kişilere faydadan ziyade zararı dokunacak bir iğne olacak. Ayrıca eğer rehber çekiyorsan samimi bir dille yazdığım bir cümleye bu şekilde bir dönüş yapıyorsan kendini bu konuda biraz daha eğitmeye ihtiyacın olduğunu da belirtmek isterim. Kendimi yoruyorum, sana bir kaç dakikamı ayırıyorum ki insanlara bir şey anlatmaya çalışıyorsan doğru yap hadi yapmadın en azından bu konuyu ve yorumumu gören kimseler doğrusunu bilsin. İyi forumlar, iyi akşamlar dilerim.

Son düzenleme:

GreyderNT

Legend Server is back...
En iyi cevaplar
0

Birincisi, "Naming conventions make programs more understandable by making them easier to read.", bahsettiğin kod yazım standartlarının amacı, burada da belirtildiği gibi, programcı tarafından programın okunabilirliğini kolaylaştırmak. Yani, faktöriyel hesaplayan bir program yapıyorsan, fonksiyonunun adını faktoriyel koyman tabi ki o fonksiyonu ilerde kullanman gerektiğinde hatırlamanı basitleştirir. Sınıfların isimlerine gelince ise içeriğe başlık olabilecek bir kelime veya kelime grubu seçersen, büyük bir program yaparken nerede hangi sınıfı dahil etmen gerektiğini hızlı bulmanı, ya da bu kurala uyularak yazılmış bir programı incelerken programı çözmeni daha hızlı anlamanı sağlar. Başlıkların da yine programlama dışı, normal yazılarda büyük harfle başlamasının sebebi zaten başlık olduklarını, yazının o başlıkla ilgili olduğunu belirtmeleri içindir. Yani başlığı da metinden sayıp okumamamız için de diyebiliriz kısaca. Bu sebeple sınıf isimlerini büyük harf ile başlatman 'standart' oluyor.

Yukarıdaki paragrafa, aynı zamanda standartlara göre sana cevap verecek olursam, her ders için ayrı bir sınıf açamam. Toplu olarak bir isim de veremem çünkü kimi zaman 2 sınıf kullanmam gerekiyor. Vermeyi denesem, 'patates'den daha da sıkıcı olur. Bu nedenle evet, isimlendirme standartlarına uyamam çünkü tüm Java'yı, her konuyu ayrı ayrı, ders ders öğretiyorum. Sınıfların ne olduklarını izleyiciye sınıfları anlattığım bölümde anlatabildiysem zaten kendisi, uzun bir program yazacak hale geldiğinde bu standartları okumadan bunlara uyarak yazabilecek kadar IQ sahibidir.

İkincisi, küme parantezlerini koyma biçimim, dilden dile farketmiyor. Yani C# diye kendimi kasıp şekil küme parantezleri koymuyorum ya da 'Aa dur Java programlıyormuşum bu küme parantezini 3 karakter daha ileri bırakmalıyım' gibi bir şey de yapmıyorum. Standart kod yazım biçimim bu, bunun da önceki videoların birinde neden böyle olduğunu ve neden benim için daha kolay olduğunu açıklıyorum diye biliyorum, isteyenin istediği gibi yazabileceğini de söylüyorum.

Anlattıklarımı özetleyecek olursam, olumsuz ya da olumlu yorumlar benim için problem değil, her türlü feedback'in işime yarayacağını daha öncesinde de söyledim. Ama benim bu videolardan birine verdiğim başlık matematik fonksiyonlarıysa ve ben matematik fonksiyonlarını senin dışındaki herkese anlatabildiysem, amacıma ulaşmışım demektir. Yani dersin anlatımıyla ilgili bir sıkıntı varsa, sadece sen değil herkes söyleyebilir ve ben bunu ciddiye alıp düzeltmeye çalışabilirim. Ama gelip küme parantezimi koyma şeklime 'C# mı kodluyon o ne heuheu' yaparsan, ben bu yorumu sadece nefret etmek için nefret etmek olarak algılarım. Bu nedenle ciddiye almam.

Aynı zamanda, önceki videolarda yine söylediğimden eminim, hiçbir zaman en iyi programcının ya da Java öğretmenin ben olduğumu söylemedim. Her zaman bunu keyif için yaptığımı söyledim. Yani benden iyiysen, buyur sen yap, seni izlesinler, bana kafi. Öğrenmek istemiyorsan, öğrenme, izleme, bununla ilgili bir sıkıntım da yok. Eğer videolarımı, beni ya da kodlama biçimimi sevmediysen, yorma kendini, vakit harcama, yorum yapma gerek yok. Beni sevmek zorunda değilsin. Ben seni veya başka bir izleyiciyi sevdiğim için yapmıyorum bu videoları.
Peki canım benim sen rehber çekmiyor musun? İnsanların kodunu daha iyi okuyabilmesini geçtim, böyle yanlış bir şekilde öğretmen pek doğru değil. Sen istediğin gibi kod yazabilirsin fakat başka insanlara bu tarz bir stil aşılamak bu rehberi izleyen kişilere faydadan ziyade zararı dokunacak bir iğne olacak. Ayrıca eğer rehber çekiyorsan samimi bir dille yazdığım bir cümleye bu şekilde bir dönüş yapıyorsan kendini bu konuda biraz daha eğitmeye ihtiyacın olduğunu da belirtmek isterim. Kendimi yoruyorum, sana bir kaç dakikamı ayırıyorum ki insanlara bir şey anlatmaya çalışıyorsan doğru yap hadi yapmadın en azından bu konuyu ve yorumumu gören kimseler doğrusunu bilsin. İyi forumlar, iyi akşamlar dilerim.
Tartışmaya gerek yok, sonuçta bu dersleri izleyen kişi her türlü öğrenecek. Tartışmaya gerek olmayan bir konu.
Öpüşün barışın hadi :p

dikodoksit

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0

Girişinin samimi olduğu konusunda aynı görüşte değiliz. Sana, senin girdiğin dilden daha samimi haliyle cevap verdim hatta. Yanlış öğrettiğim bir şey olduğuna katılmıyorum. Tekrarlayabilirim, matematik fonksiyonları konusunda matematik fonksiyonlarını anlatabiliyorsam, istediğimi başarmış, o konu başlığını öğretmişim demektir. Kod yazış biçimimde de bir yanlışlık olduğunu düşünmüyorum, hatta kod yazış biçiminde yanlış yapılabileceğini dahi düşünmüyorum. Yine tekrar söyliyim, yazış biçimim C# biçimi değil, yazış biçimi. C# kod yazış stili ya da Java kod yazış stili diye bir ayrım yok. Yine de, ben yazış stilimi öğretmiyorum, ben konu başlıklarında yazanları öğretiyorum. Yazış stili öğretilecek bir şey değil, ben bu şekilde daha rahat okuyabiliyorum. C#'dayken de bu şekilde rahat okuyorum, Java'dayken de, Javascript'te de. Neden bu kolayıma geliyorken farklısını deneyeyim? Ve bu tip kod yazan tek kişi ben değilim, thenewboston kanalından Bucky, Derek Banas, Codecourse'dan Alex.

Ya da başka bir soru sorayım, okuması daha basit kod yazış stilin varsa neden C#'da da onu kullanmıyorsun?

Tartışmaya gerek yok, sonuçta bu dersleri izleyen kişi her türlü öğrenecek. Tartışmaya gerek olmayan bir konu.
Öpüşün barışın hadi :p
Küme parantezlerinin yerlerine iğneleyici dille laf etmek, samimi değil. Haliyle tepki gösteririm. Olumsuz, uyarı ya da öneri içeren birçok farklı yorum aldığım da oldu ve yapan kimseyle tartışmadım. Kısaca burada yapılan, iyi yazısı olan bir doktora 'Yazın iyi senden doktor mu olur, kötü yazman gerek, sanki hattatsın' demek gibi.

VolkanFx

• Play.CraftMinerTr.com •
En iyi cevaplar
0
Girişinin samimi olduğu konusunda aynı görüşte değiliz. Sana, senin girdiğin dilden daha samimi haliyle cevap verdim hatta. Yanlış öğrettiğim bir şey olduğuna katılmıyorum. Tekrarlayabilirim, matematik fonksiyonları konusunda matematik fonksiyonlarını anlatabiliyorsam, istediğimi başarmış, o konu başlığını öğretmişim demektir. Kod yazış biçimimde de bir yanlışlık olduğunu düşünmüyorum, hatta kod yazış biçiminde yanlış yapılabileceğini dahi düşünmüyorum. Yine tekrar söyliyim, yazış biçimim C# biçimi değil, yazış biçimi. C# kod yazış stili ya da Java kod yazış stili diye bir ayrım yok. Yine de, ben yazış stilimi öğretmiyorum, ben konu başlıklarında yazanları öğretiyorum. Yazış stili öğretilecek bir şey değil, ben bu şekilde daha rahat okuyabiliyorum. C#'dayken de bu şekilde rahat okuyorum, Java'dayken de, Javascript'te de. Neden bu kolayıma geliyorken farklısını deneyeyim? Ve bu tip kod yazan tek kişi ben değilim, thenewboston kanalından Bucky, Derek Banas, Codecourse'dan Alex.

Ya da başka bir soru sorayım, okuması daha basit kod yazış stilin varsa neden C#'da da onu kullanmıyorsun?

Küme parantezlerinin yerlerine iğneleyici dille laf etmek, samimi değil. Haliyle tepki gösteririm. Olumsuz, uyarı ya da öneri içeren birçok farklı yorum aldığım da oldu ve yapan kimseyle tartışmadım. Kısaca burada yapılan, iyi yazısı olan bir doktora 'Yazın iyi senden doktor mu olur, kötü yazman gerek, sanki hattatsın' demek gibi.

Kavgaya gerek yok burda bi bilgi paylaşılıyo güzel konu tebrikler.

Pluginsel

★ #NerdeOEskiGünler ★
Emekli
En iyi cevaplar
0
minecraft plugin kodlama dersi çekersen sevinirim :)
her gün senin java ders videolarını izliyorum :)

dikodoksit

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
minecraft plugin kodlama dersi çekersen sevinirim :)
her gün senin java ders videolarını izliyorum :)
Teşekkür ederim ^^
Plugin kodlamadan önce Java'yı tam anlamıyla öğrenirsen hem plugin yaparken işine yarar hem de günün birinde başka bir programlama dili öğrenmeye çalıştığında çok rahat edersin. Yine de vakit bulursam plugin için de seriye başlayabilirim, aklımda

Pluginsel

★ #NerdeOEskiGünler ★
Emekli
En iyi cevaplar
0
Zaten bütün videolarını tek tek izliyorum, şu an 8-9. bölümlere geldim.
Birde o hesap makinesini vs. program haline getirmeyide öğretirsen sevinirim :)
Edit: Kanalına abone oldum, her videona like atıyorum :)

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Şunu söyleyebilirim ki herkes kendine göre kod yazabilir. Bu senin karar vereceğin bir şey değil. Buna kimse karar veremez. Adam öyle yazmak istiyorsa öyle yazar. Rehber çekiyor olması da bir şeyi değiştirmez. İzleyen kişinin öğrenmesi gereken şey adamın öğretmek istediğidir. Eğer ki "bunu bu şekilde yazmak zorundasınız" derse bu izleyen kişiye tabii ki zararlı olur. Code Conventions'daki ayrıntılara dikkat etmemenin de bir insana doğurabileceği en kötü sonuç Eclipse'de "Genelde sınıf isimlerinin ilk harfi büyük yapılır" yazısını görmek olabilir ki bu yazı kullanıcıya sadece bilgi vermek için konur.

Bu arkadaşın eğitime ihtiyacı olduğundan ziyade senin insanlara hoşgörülü davranmak konusunda eğitime ihtiyacın var.

dikodoksit

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Şunu söyleyebilirim ki herkes kendine göre kod yazabilir. Bu senin karar vereceğin bir şey değil. Buna kimse karar veremez. Adam öyle yazmak istiyorsa öyle yazar. Rehber çekiyor olması da bir şeyi değiştirmez. İzleyen kişinin öğrenmesi gereken şey adamın öğretmek istediğidir. Eğer ki "bunu bu şekilde yazmak zorundasınız" derse bu izleyen kişiye tabii ki zararlı olur. Code Conventions'daki ayrıntılara dikkat etmemenin de bir insana doğurabileceği en kötü sonuç Eclipse'de "Genelde sınıf isimlerinin ilk harfi büyük yapılır" yazısını görmek olabilir ki bu yazı kullanıcıya sadece bilgi vermek için konur.

Bu arkadaşın eğitime ihtiyacı olduğundan ziyade senin insanlara hoşgörülü davranmak konusunda eğitime ihtiyacın var.
Sonunda biri derdimi anlamış sanırım :D

n4oKYFlAcv2AU.gif

karahanio

Peki Hocam
En iyi cevaplar
0
Şu standartlara uyun gözünüzü seveyim ayrıca ne o küme parantezleri öyle C# mı kodluyoruz sanki.

Gayet samimi bir dille yazmışım neden bu kadar eleştirdiniz hoş görümü hala anlayamadım. Sayın @dikodoksit ve @MegaCrafter cevap yazmamak için kendimi zor tutuyorum fakat "Code Conventions"lara önemsiz demenizden hayatınızda bir defa dahi biriyle kod yazmadığınıza ve Git kullanmadığınıza eminim. İkinci yorumumda özellikle kullanmışım gelecek zaman eki olan "iğne olacak"ı, maalesef şimdilik ortada size zarar vermeyen bir iğne olmayabilir haklısınız. Hoş görümden veya bu iğne mevzusundan konuşmak isterseniz özel mesaj yoluyla bana ulaşabilirsiniz lakin bu konuya dördüncü bir mesaj yazamayacağım. İyi günler, iyi forumlar dilerim.