Yazıyı okudun mu ?malesef ülkeyi kalkındıran şey eğitimdir.
okudum dostum para ülkeyi kalkındırmazYazıyı okudun mu ?
Hocam o zaman münazaranın ne olduğunu bilmiyorsun. Münazarada neyin doğru olduğu önemli değil. Sana verilen konuyu savunman gerekiyor. Bana verilen konu para karşı tarafa verilen konu da eğitim. Gerçek hayatta ister eğitim olsun ister para olsun benim savunmam gereken şey para. Bu yüzden benim eğitimin kötü yanlarını karşı tarafın yüzüne vurup parayı sevdirmem gerekiyor çünkü bana parayı savunmam söyleniyor.okudum dostum para ülkeyi kalkındırmaz
şu an münazara yapabilirsin benimle, bak bende eğitimi savunuyorumHocam o zaman münazaranın ne olduğunu bilmiyorsun. Münazarada neyin doğru olduğu önemli değil. Sana verilen konuyu savunman gerekiyor. Bana verilen konu para karşı tarafa verilen konu da eğitim. Gerçek hayatta ister eğitim olsun ister para olsun benim savunmam gereken şey para. Bu yüzden benim eğitimin kötü yanlarını karşı tarafın yüzüne vurup parayı sevdirmem gerekiyor çünkü bana parayı savunmam söyleniyor.
Jurilerden birinin fenalaşması sonucu münazara Cuma gününe ertelendi. Cuma gününe kadar fikirlerinizi bekliyorum. Açıkçası eğitimin yetersiz kaldığ yönleri yüzlerine vurmak ve olabildiğinde çürütme yapmam gerekiyor. Sahne de diksiyon ve düzgün Türkçe kullanımına da puan verilecek ki kendime bu konularda güvenim var ve rakibimin önceki münazaraları gözlemlediğimde sayfalarca yazı çıkartıp sahneye çıktıklarında o sayfalarca yazıyı 4 dakika içerisinde özet bir şekilde okumaya çalıştıklarını ve bunları yaparken de jest mimik ve diksiyon gibi önemli etkenlerin geride kaldığını farkettim. Burada söyleyeceğimiz şeylerin pek de doğruluğunun önemli olduğunu söyleyemeyeceğim.Bir ülkenin kalkınması için bunların her ikisine de ihtiyacı vardır. Şimdi bu çok tartışılan bir konu. Genelde hep eğitimi savunan taraf haklı çıkar. Çünkü sadece paran olsa eğitim olmasa ne yapabilirsin? Geleceğe neler sağlayabilirsin? Ülkeni nereye kadar getirtebilirsin eğitim olmadan?
Hadi bol paramız olsun hepimiz zengin olalım ve malum eğitimden de yoksun olalım. Ülkede para bol. Ne yapabilirsin? Dostum bu noktada altında altın kaplamalı Lamborghiniyle gezersin. Birazcık düşünmeyle her şey ortaya çıkıyor. Örnek olarak Dubai'e bak. Adamlar aşırı zengin. O para onları nereye götürebiliyor? Eğitimden yoksunlar demiyorum. Sadece zengin ülkelere bakman yeter. Kendi tarafını savunacak malzemeleri çıkarırsın.
Arabistan'a bakabilirsin. Adamlar petrol zengini. Para bol. Eğitim desen hepimiz biliyoruz ki eğitimden biraz yoksunlar. Ama adamlarda para bol. Peki bu para onlarda 50 yıl önce var mıydı? Bu parayla nerelere kadar gelebilirler? Bu parayla ne kadar gelişebilirler?
-----------------------------------------------------------
-Edit-
Konu açılma tarihini şimdi fark ettim. Bodoslama daldığım için özür dilerim. Münazara nasıl gitti?
Dur bir dakika. Jurilerden birisi mi fenalaştı? Yoksa...Jurilerden birinin fenalaşması sonucu münazara Cuma gününe ertelendi. Cuma gününe kadar fikirlerinizi bekliyorum. Açıkçası eğitimin yetersiz kaldığ yönleri yüzlerine vurmak ve olabildiğinde çürütme yapmam gerekiyor. Sahne de diksiyon ve düzgün Türkçe kullanımına da puan verilecek ki kendime bu konularda güvenim var ve rakibimin önceki münazaraları gözlemlediğimde sayfalarca yazı çıkartıp sahneye çıktıklarında o sayfalarca yazıyı 4 dakika içerisinde özet bir şekilde okumaya çalıştıklarını ve bunları yaparken de jest mimik ve diksiyon gibi önemli etkenlerin geride kaldığını farkettim. Burada söyleyeceğimiz şeylerin pek de doğruluğunun önemli olduğunu söyleyemeyeceğim.