2018 İlkbahar Animeleri: Movieleri

TReaperTR

Altın Madencisi
Mesajlar
387
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
285
Puanları
910
Ruh hali
2018 İlkbahar Animeleri: Movieleri

1- Bungou Stray Dogs: Dead Apple




Kategori: Gizem, seinen, doğaüstü güçler
Stüdyo: Bones
Yayın Tarihi: 3 Mart 2018 (Vizyon tarihi)

Filmin hikayesi, dünya çapında birbiri ardına gerçekleşen ******* girişimlerinden sonra olay yerinde garip bir sisin ortaya çıkmasıyla başlar. Ango Sakaguchi'nin talebi üzerine; Armed Detective Agency, kendisini “koleksiyoner” olarak adlandıran ve ******* vakaları ile bağlantısı olduğuna inanılan Tatsuhiko Shibusawa’yı araştırmak için yola koyulur.




2- Doraemon Movie 38: Nobita no Takarajima


Kategori: Macera, komedi, fantezi, çocuk, shounen
Stüdyo: Shin-Ei Animation
Yayın Tarihi: 3 Mart 2018 (Vizyon tarihi)

Doraemon, Nobita, Shizuka, Gian ve Suneo, Karayip Denizi'ndeki bir maceraya çıkalar. Nobita bir geminin kaptanıdır ve düşmanlarıyla gemisi sayesinde savaşır. Shizuka kaçırıldığında fırtına yolculuklarını ciddi anlamda engeller. Mini-Dora robotları, Nobita ve arkadaşlarına yolculuklarında yardımcı olurken maceraları gizemli Hazine Adası’na ulaştıklarında renk değiştirir; çünkü bu ada sıradan bir ada değildir.




3- Hibike! Euphonium Movie: Todoketai Melody


Kategori: Dram, müzik, okul
Stüdyo: KyoAni
Yayın Tarihi: 7 Mart 2018 (BD/DVD çıkış tarihi)

TV animesinin ikinci sezonuna yapılacak flashback sahnelerden oluşan filmdir.




4- Seitokai Yakuindomo Movie


Kategori: Komedi, ecchi, okul, shounen, hayattan kesintiler
Stüdyo: GoHands
Yayın Tarihi: 16 Mart 2018 (DVD çıkış tarihi)

Ousai Academy aslen bir kız öğrenci lisesiydi, son yıllarda azalan doğum oranları nedeniyle, ortak bir okul haline getirildi. İlk yıl erkek öğrenciler kendilerini kızlarla çevrili bir okulda bulduklarından biraz şaşkınlardır, bunlardan biri de Tsuda Takatoshi’dir. Daha da kötüsü; Tsuda ilk gününde öğrenci konseyi başkanı Shino Amakusa tarafından azarlanır. Diğer öğrenci meclisi üyelerince de azarlanınca sınıfına geç kalır. Sabahını mahvettiği için Shino bir özür olarak çeşitli nedenlerden dolayı onun öğrenci konseyine katılmasını sağlar. Böylece Tsuda'nın Ousai Akademisi'ndeki normal öğrenci günleri başlamış olur.




5- Gekijōban Hiragana Danshi -Jo-


Kategori: -
Stüdyo: DIRECTIONS
Yayın Tarihi: 16 Mart (Vizyon tarihi)

Oyun, alfabe okuma ve yazma becerisinin kaybolduğu bir dünyada geçiyor. Oyuncu, karakterleri hala okuma ve yazmayı başarabilen tek kişi olan bir hattattır. Oyuncu, "Hiragana Danshi"leri (Hiragana Erkekleri) bulabilmek için maceraya çıkar, böylece harfler dünyaya geri dönebilir. Oyundaki karakterler, Japonca hiragana alfabesinde farklı heceli harflerin kişilikleştirilmesi sonucu oluşur.




6- Precure Super Stars!


Kategori: Aksiyon, komedi, fantezi, sihir, okul, shoujo, hayattan kesintiler
Stüdyo: Toei Animation
Yayın Tarihi: 17 Mart 2018 (Vizyon tarihi)

Hikaye, Hana, Saaya ve Homare Hugtto’dan döndüklerinde başlar. PreCure kendi çiçek bahçesini kurabilemk için Hagutan’ı alır. Birdenbire canavar Usobaakka görünür, dünyayı yalanlarla kuşatmaya çalışır ve o esnada Saaya ve Homare’yi kaçırır. Hana, Maho Girls PreCure'ın kızlarının kim olduğunu öğrenir ve Kirakira PreCure la Mode da onun hedefleri arasında olduğundan destek olmaya karar verir. Mücadele esnasında Hana, Usobaakka'nın “Verilen sözler, kimsenin elle tutamadığı yalanlardır” sözünden gerçekleştirmediği bir vaadini anımsar; çocukluğunda tuhaf bir dünyada tanıştığı Clover adında bir çocuğa verdiği sözdür bu. Bu sözün, karşılaştığı sorunların kaynağını olduğunu anlayan Hana, Usobaakka’yı yenebilir ve Clover’a verdiği sözü gerçekleştirebilir mi?




7- Mary to Majo no Hana


Kategori: Macera, fantezi, sihir
Stüdyo: Studio Ponoc
Yayın Tarihi: 20 Mart 2018 (BD/DVD çıkış tarihi)

Akrabaları ile yaşayan Mary 2 kediyi takip ederken değişik bir çiçek bulur. Bu çiçek sihirli güçler vermektedir. Mary az biraz gittikten sonra küçük bir süpürge sopası bulur. Süpürgenin harekete geçtiğini hisseder gibi olunca çok şaşırır. Ancak Mary daha neler olduğunu anlayamadan süpürge onu ağaç dallarının üstünden bulutlara çıkarıp ardından, tüm araştırmaların vasıflı cadılardan oluşan yetenekli bir kadro tarafından yapıldığı Endor Üniversitesi topraklarına getirir. Mary burada kafeslere hapsedilip dönüşüme uğramış ya da şekli bozulmuş mutant hayvanlar üzerinde yapılan korkunç bir deneye şahit olur. Süpürgesi havalandığı sırada Mary siyah kedi Tib’in de hapsedilmiş olduğunu fark eder. Ertesi gün akademiye dönen Mary, akademinin başkanı Bayan Pumblechook ve onun iş arkadaşı Doktor Dee’ye görünmeden tüm hayvanları serbest bırakmayı başarır. Ardından Mary de kaçar. Ancak bahsi geçen şeytan ikili Mary’yi kesintisiz bir takibe alır.




8- DC Super Heroes vs Taka no Tsume Dan


Kategori: Komedi, parodi, süper güçler
Stüdyo: DLE
Yayın Tarihi: 21 Mart 2018 (BD/DVD çıkış tarihi)

Joker, kusursuz bir kaos için Eagle Talon Society’nin gizli silahlarını çalmak adına Japonya'ya gelir. Ne var ki, Justice League de onun izlerini takip ederek Japonya’ya varmıştır, ancak orada Batman’e bir şeyler oluyor. Şimdi, Batman'in neyi olduğunu anlamak için Eagle Talon kulanılarak Bruce Wayne'in en travmatik deneyimine, ailesinin öldürülmesi zamanına geri dönmeleri gerekmektedir. Eagle Talon Society de özellikle DC'nin popüler karakterleri için lisanslama ücretinin erimemesi için gözlerini üretim bütçelerinin üzerinde tutmak zorundadır. Gerek DC karakterleri, gerek Eagle Talon Society lisans paraları suyunu çekmeden evvel Joker’i durdurabilecek mi?




9- Kemushi no Boro



Kategori: Çocuk
Stüdyo: Studio Ghibli
Yayın Tarihi: 21 Mart 2018 (Ghibli Müzesi gösterim tarihi)

Hayao Miyazaki'nin ilk CG filmi Ghibli Müzesi’nin 10. yılını kutlamak için yapıldı. Filmde küçük bir tırtılın öyküsü anlatılacak.




10- Girls und Panzer: Saishuushou 1


Kategori: Askeri, okul
Stüdyo: Actas
Yayın Tarihi: 23 Mart 2018 (BD/DVD çıkış tarihi)

Seri şeklinde yayınlanacak 6 filmin ilki.




11- Full Metal Panic! Movie 2: One Night Stand


Kategori: Aksiyon, mecha, askeri, bilim-kurgu
Stüdyo: Gonzo
Yayın Tarihi: 28 Mart 2018 (BD/DVD çıkış tarihi)

İlk Full Metal Panic! TV anime serisinin üç bölümlü “director's cut" versiyonu.




12- Engimon



Kategori: Aksiyon
Stüdyo: Studio Nanahoshi, Usagi Ou
Yayın Tarihi: Mart 2018 (Anime Tamago gösterimi)

Shichifukujin mahallesinde yaşayan Amanogawa hanehalkının çocuk odalarında, beş tane Engimon vardır: Haruo (kağıt mache-köpeği), Kin-chan (bir küp fıstıklı balon), Hebikura (bir bambu yılanı), Şef Daruma (bir daruma bebek) ve Koume (bir Kokeshi bebek). Onlar evin kardeşleri Himi ve Yamato’yu sürekli izlerler. Bir gün başka bir yerde bir Engimon ortaya çıkar ve Himi onu kovalamak için evi terk eder. Haruo ve arkadaşları canlandığında, Yamato şaşkına döner ve birlikte Himi’yi kurtarmaya çalışırlar.




13- Midnight Crazy Trail



Kategori: -
Stüdyo: Picona Creative Studio
Yayın Tarihi: Mart 2018 (Anime Tamago gösterimi)

Shout ve Crunchy gecenin karanlığında “uzak diyarlara çöp taşıyan” iki işçidir. Makina ise, insanlık dünyasına gelen ve Londra'da bir gelinin nasıl olacağı konusunda bir yıl boyunca araştırma yapan 16 yaşındaki bir cadıdır. Bir gün Makina, Shout ve Crunchy’i “Cadı Kitabı”nı atmak için ikna eder. Makina, cadı olarak değil, normal bir kız olarak hayatına devam etmektedir ve bunun için tek engel kitaptır. Lakin kitap öyle kolayca kurtulabileceği bir şey değildir.




14- Milky Panic: Twelve



Kategori: -
Stüdyo: Tomason
Yayın Tarihi: Mart 2018 (Anime Tamago gösterimi)

Milky kasabasında bir sorun var; bütün hayvanlar Milky Sağma şirketindeki sütleri içiyor ve tembel, tüm motivasyonlarını kaybetmiş birer kediye dönüşüyor. Bunların hepsi Mucit Kedi Milking’in dünyayı ele geçirme planının bir parçasıdır. Şans eseri, Charmy çiftliğinde çalışmış olan kaplan kovboy Ippon, Milky kasabasına döner. Burada dönen şeyleri anlar ve arkadaşlarını kurtarmak için mücadeleye girişir.




15- Time Driver: Bokura ga Kaita Mirai



Kategori: Mecha
Stüdyo: Imagica Imageworks, Robot
Yayın Tarihi: Mart 2018 (Anime Tamago gösterimi)

Yuuto Matsubara, büyük bir oyuncak üreticisinin satış departmanında çalışan 27 yaşındaki bir adamdır, ancak hayallerinden çoktan vazgeçmiş ve her günün boşa bir çaba olduğunu düşünmektedir, hatta çocukluk sevgilisi Ai’nin aşkından bile vazgeçmiş durumdadır. Bir gün rüyaların gücüyle çalışan "Time Driver" robotu önünde görünür ve içinde kendisinin 12 yaşındaki versiyonu vardır.




16- Servamp Movie: Alice in the Garden


Kategori: Aksiyon, komedi, shoujo, süper güçler, vampir
Stüdyo: Platinum Vision
Yayın Tarihi: 7 Nisan 2018 (Vizyon tarihi)

Film, Misono Alicein'in geçmişindeki hikayeleri anlatır.




17- Mahou Shoujo Lyrical Nanoha: Reflection


Kategori: Aksiyon, komedi, dram, süper güçler, sihir
Stüdyo: KyoAni
Yayın Tarihi: 11 Nisan 2018 (BD/DVD çıkış tarihi)

Hikayede, bir çift araştırmacı, ölmekte olan Eltria gezegenini yeniden canlandırmanın bir yolunu bulmayı umarak kızları Amitie ve Kirie ile birlikte o gezegende yaşıyor. Fakat Granz’ın kocası hasta olduğunda, gezegeni diriltme çabalarının sonuna gelmişler gibi görünüyor. Büyük kız kardeşinin de bu fikir de olmasına karşın, Kirie, uzak bir alternatif dünyadan yardım istemek için çocukluk arkadaşı İris ile birlikte yola çıkıyor. Gezegenlerinin yenilenmesinin anahtarı aramak için Dünya'daki Japonya'ya geliyorlar. Orada, Nanoha Takamachi, Fate T. Harlaown ve Hayate Yagami ile tanışıyorlar.




18- Crayon Shin-chan Movie 26: Bakumori! Kung-Fu Boys - Ramen Tairan


Kategori: Komedi, çocuk, shounen
Stüdyo: Shin-Ei Animation
Yayın Tarihi: 13 Nisan 2018 (Vizyon tarihi)

Kusakabe Takımı –Shinnosuke dahil Kung– Kusakabe'deki Aiyātown isimli bir Çin Mahallesinde aksiyon dolu bir macerada olacak.




19- Detective Conan Movie 22: Zero no Shikkounin


Kategori: Aksiyon, gizem, polis, shounen
Stüdyo: TMS Entertainment, V1Studio
Yayın Tarihi: 13 Nisan 2018 (Vizyon tarihi)

Tokyo Summit'in dev Edge of Ocean tesisinde ani bir patlama olur. Ulusal Polis Teşkilatı Güvenlik Bürosunda Zero olarak anılan Touru Amuro'nun gölgesi, olay yerinde görülür. Buna ek olarak, bir dedektif olan Rei Furuya olarak bilinen "üçlü yüz" karakteri ve Kogorou Mouri'nin çırağı, Black Organization üyesi olan Bourbon olarak da bilinir. Patlama olayında Kogorou, şüpheli olarak tutuklanır. Conan, Kogorou'nun masumiyetini kanıtlamak için bir soruşturma yürütüyor ancak Amuro da yoluna çıkar.




20- Free! Take Your Marks


Kategori: Okul, hayattan kesintiler, spor
Stüdyo: KyoAni
Yayın Tarihi: 18 Nisan 2018 (BD/DVD çıkış tarihi)

Film, karakterlerin geleceklerine dair atacakları ilk adımların öncesinde ve ilkbaharın ilk günlerinde gerçekleşen 4 hikayeyi ele alır.

#1 Unmei no Choice! (Fateful Choice!): Haruka, gelecek yıl üniversite hayatına başladığında yaşamak için bir yer aramak üzere Tokyo'ya gider. Koç Sasabe, Haruka'ya bir emlakçı önerir ancak Haruka oraya gittiğinde beklenmedik bir karakter ile karşılaşır.

#2 Hitō no Cooling Down! (Cooling Down at the Secret Hot Spring!): Aiichirō ve Momotarō, Rin ve Sōsuke'ye mezuniyet hediyesi olarak ne vereceklerini düşünürler. En iyi hediyenin ne olduğunu bulmaya çalışırlarken Momotarō piyangoyu kazanır.

#3 Kessoku no Butterfly! (United Butterfly!): Nisan ayından itibaren Iwatobi Lisesi Yüzme Kulübü Rei, Nagisa ve Gou'ya kalacaktır. Kulübe yeni üyeler toplamak için bir promosyon videosu hazırlayacaklardır ama...

#4 Tabidachi no Eternal Blue! (The Eternal Blue of Journeys to Come!): Iwatobi Lisesi Yüzücü Kulübü üyeleri, Avustralya'ya gitmeden önce Rin'e veda etmek için sürpriz bir parti hazırlıyorlar.




21- Uchiage Hanabi, Shita kara Miru ka? Yoko kara Miru ka?


Kategori: Dram
Stüdyo: Shaft
Yayın Tarihi: 18 Nisan 2018 (BD/DVD çıkış tarihi)

Film, yaz tatilinde geçiyor. Havai fişek gösterisini görebilmek için kasabadaki deniz fenerine çıkan bir grup erkek ve hemen düzlükte vurulduğu kız Nazuna ile yürüyen Norimichi var.




22- Liz to Aoi Tori


Kategori: Dram, müzik, okul
Stüdyo: KyoAni
Yayın Tarihi: 21 Nisan 2018 (Vizyon tarihi)

Nozomi Kasaki ve Mizore Yoroizuka’ye dair hikayeler anlatan bir film.




23- Batman Ninja


Kategori: Aksiyon, dövüş sanatları
Stüdyo: Kamikaze Douga
Yayın Tarihi: 24 Nisan 2018 (Dijital)

Gorilla Grodd'un zaman makinesinin transferi esnasında Batman ninja çağı olarak anılan zamanda kendisi bulur, bu macera dolu yolculuk da elbette yalnız değildir; feodal Japonya'ya en büyük düşmanlarından bir çoğunun yanısıra Dark Knight müttefiklerinden birkaçı da gelmiştir. Kötü adamlar bölünmüş ülkeyi yöneten feodal lordların ünvanını ele geçirirken Joker de savaşan gruplara liderlik etmeye başlar. Batman'in yüksek teknolojili silahlarının neredeyse hiçbiri yanında olmadığından müttefiklerine (Catwoman ve genişletilmiş Bat aile dahil) güvenerek ülkeyi düzene sokmalı ve günümüz Gotham Şehrine dönmelidir.




24- Full Metal Panic! Movie 3: Into The Blue


Kategori: Aksiyon, mecha, askeri, bilim-kurgu
Stüdyo: Gonzo
Yayın Tarihi: 25 Nisan 2018 (BD/DVD çıkış tarihi)

İlk Full Metal Panic! TV anime serisinin üç bölümlü “director's cut" versiyonu.




25- Haikara-san ga Tooru Movie 1: Benio, Hana no 17-sai


Kategori: Komedi, dram, tarihi, romantic, shoujo
Stüdyo: Nippon Animation
Yayın Tarihi: 25 Nisan 2018 (BD/DVD çıkış tarihi)

Benio çok genç yaşta annesini kaybetmiş ve Japon ordusunda üst düzey memur olan babası tarafından büyütülmüştür. Bunun etkisiyle çocukluğu erkek fatma olarak geçmiş ve bu şekilde devam etmiştir. Benio büyümüş ve kendo çalışan, bolca sake içen ve genellikle tuhaf görünümlü batılı kırafetlerini geleneksel kimono giymeye tercih eden bir kıza dönüşmüştür. Ev işleriyle de pek ilgisi olmayan (sevimli) baş karakterimizin savunduğu düşüncelerden biri ise kadının kariyer hakkının olması gerektiği ve gerektiğinde aşk evliliği yapabilmesi yönünde. Haikara-san'ın en iyi arkadaşları ise Haikara-san'a göre çok daha ılımlı ama kadınların hakkını en az Haikara-san kadar savunan Tamaki ve kabuki tiyatrosunda kadın karakterleri canlandıran ve bunun sonucunda günlük hayatında her an kadınsı davranışlar sergileme ihtimali bulunan Ranmaru'dur. Haikara-san'ın nişanlısı ise orduda teğmen mevkisinde olan Shinobu Ijuin'dir.




26- Digimon Adventure tri. 6: Bokura no Mirai


Kategori: Aksiyon, macera, komedi, dram
Stüdyo: Toei Animation
Yayın Tarihi: 5 Mayıs 2018 (Vizyon tarihi)

Digimon tri serisinin altıncı filmi.




27- Fate/Stay Night: Heaven's Feel I. Presage Flower


Kategori: Aksiyon, fantEzi, sihir, süper güçler
Stüdyo: ufotable
Yayın Tarihi: 9 Mayıs 2018 (BD/DVD çıkış tarihi)

Sakura Matou, küçükken Matou hanesine evlatlık olarak verilmiştir. Orada, sihir güçlerini kazanmak adına acı verici bir eğitimden geçen Sakura’nın Kutsal Kase Savaşı’na girmemesi gerekirken Shirou ile olan ilişkisi yüzünden gizli tutkuları açığa çıkar ve zihinsel yönden çılgına döner. Böylelikle Shirou ile Sakura arasında, Shirou’yu korkunç bir kadere zorlayan karanlık ve güçlü bir bağ oluşur.




28- Kimi no Koe wo Todoketai


Kategori: Dram
Stüdyo: Madhouse
Yayın Tarihi: 25 Mayıs 2018 (BD/DVD çıkış tarihi)

Film, Nagisa Yukiai adında sahil kasabasında yaşayan liseli bir kızı anlatmaktadır. Nagisa'nın büyükannesi ona sözcüklerin içinde yaşayan "kotodama" adlı ruhlarla ilgili hikayeler anlatmaktadır. Bir gün, Nagisa yıllardır kullanılmayan bir mini FM istasyonunda dolaşmaktadır. Bir dürtü üzerine, tesisi kullanarak bir DJ gibi konuşmaya başlar ancak sesini yanlışlıkla yayınlar ve asla beklemediği birine ulaşır.




29- Uchuu Senkan Yamato 2202: Ai no Senshi-tachi Movie 5: Rengoku-hen


Kategori: Aksiyon, macera, dram, askeri, bilim-kurgu, uzay
Stüdyo: Xebec
Yayın Tarihi: 25 Mayıs 2018 (Vizyon tarihi)

Yedi filmden oluşan projenin beşinci filmidir. Anime projesi, Yamato'nun İskandar gezegeninden döndükten üç yıl sonraki 2202 yılını anlatır. Dünya halkı, gezegenlerini Cosmo Ters Sistemi ile restore edip Garmillas'la barış antlaşması imzalamıştır. Yeniden yapılanmaya ek olarak, Dünya, en son teknolojiye sahip Andromeda savaş gemisini içeren yeni bir savunma filosu da geliştirmiştir. Uzaydaki huzur için dua eden tanrıça Teresa, Yamato'yu yeni bir sefer çağırır.




30- Code Geass: Hangyaku no Lelouch III - Oudou



Kategori: Aksiyon, mecha, askeri, bilim-kurgu
Stüdyo: Sunrise
Yayın Tarihi: 26 Mayıs 2018 (Vizyon tarihi)

"Code Geass: Hangyaku no Lelouch" TV animesi üçlemesinin sonuncu filmi. Tanıtım Videosu: -




31- Gochuumon wa Usagi Desu ka?? Dear My Sister


Kategori: Komedi, hayattan kesintiler
Stüdyo: Production doA
Yayın Tarihi: 30 Mayıs 2018 (BD/DVD çıkış tarihi)

Kokoa Hoto, yalnızca üç saniye içinde herkesle arkadaş olabilen, olumlu ve enerjik bir kızdır. Lise için evini terk edip Kafuu ailesinin yanına taşınınca, Rabbit House Café’nin kurucusunun torunu Chino Kafuu ile arkadaş olmaya çalışır. Oda ve pansiyon karşılığında cafede çalışan Kokoa, askeri bir disiplinle yetiştirilmiş Rize Tedeza’ya da bayılır.




32- Godzilla: Kessen Kidou Zoushoku Toshi


Kategori: Aksiyon, macera, fantezi, bilim-kurgu
Stüdyo: Polygon Pictures
Yayın Tarihi: Mayıs 2018 (Vizyon tarihi)

Mecha Godzilla film serisinin ikinci kuşağı. Godzilla: Kaijuu Wakusei serinin ilk filmiydi.

Alıntı: animeler.net
 


Son düzenleme:

Üst