1) Kanal İstanbul, Çevre il ve ülkelerden gelen maden atıkları, Balçık gibi maddelerle yukarıda görülen 33.2 Kilometrekarelik alan doldurulacak. Yani bu malzemeleri kolayca sağlayabiliriz. Taşınma büyük kamyonlar ile 7/24 gerçekleşecek.Oldukça güzel bir projeye benziyor fakat benim aklımda bir kaç soru var.
1) Doldurulacak alan için malzeme nereden alınacak ve bunları taşımak üzün sürmez mi?
2) Diyelim ki bir şekilde dolduruldu ve ada yapıldı. Oraların doldurulması su seviyesini yükseltir ve evi kıyıda olan insanlar mağdur olur. Buna nasıl bir çözüm bulacaksınız?
3) Bunun yerine uzay istasyonu yapsak nasıl olur?
Kanal istanbul projesini destekleyen bir kampanya bu oradan çıkan hafriyatla yapılacakDoldurmak yerine yüzen kent yapmak daha mantıklı. Yakın zamanda Avrupa'dan çıkan fikir üzerine Barış Özcan'ın hazırladığı bu videoya bakarsanız, bu konuda anlatılanlara nazaran daha organize, geri dönüşüm ve yenilenebilirlik üzerine ortaya atılmış bir fikir olduğunu görebilirsiniz.
25 yaşını doldurmuş olmak, Erkek adaylarda askerlik hizmetini tamamlamış olmak veya muaf olmak.Gelecek seçimde mutlaka aday olmalısın.