Hayali Olan İçeri Oyun Geliştiricileri Aranıyor

rambocete123

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
19
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
6
Puanları
40
Ruh hali
OYUN GELİŞTİRİCİLERİ ARANIYOR
NOT1: Okuduktan Sonra İdealist düşüncelerle Yorumlayınız lütfen.
NOT2:Şuanda bizim ekibe lazım olan Yazılımcı ve grafikerdir.

BENİM HİKAYEM:

Merhaba, ben Emir. 18 yaşındayım. Amasya Merzifon' da oturuyorum. Oyun geliştirmeyle 6 yaşında anaokulunda tanıştım diyebiliriz. O zamanlar unity, unreal engine vs yoktu tabi. Ben arkadaşları toplar kağıt üzerinde oyun yapardım. Herkes de oynardı oyunlarımı. 3 sınıfa gelene kadar bu hevesle tek başıma mücadele ettim. Kendimi tek zannederdim. Bilgisayar oyunlarını oynarken hep nasıl yapılır ben de büyüyünce kafamdaki oyunları geliştirmek isterdim. 3. Sınıfta 2 arkadaş ile tanıştım. Bu kağıt üzerindeki oyunları onlarla birlikte yönetirdik. Mahalle, okul arkadaşı vs toplanır 20 civarı kişiyle bu oyunları oynatırdık. Kısacası ben kendimi bildim bileli bu hevesim hiç geçmedi.
Zaman ilerledi, teknoloji gelişti. Game maker ile tanıştım. Yıllarca vaktimi kullanmasını öğrenmekle geçirdim. Kendimce basit oyunlar ürettim. Oynadım oynattırdım. Lise yıllarına geldiğimde web ve grafik tasarıma merak saldım. Kendimi bu alanda geliştirdim, para kazandım. Daha büyük projelere merak saldım.Bir grafik tableti satın aldım, hala kullanmaktayım. Öğretmenlerim tübitak için bir oyun geliştirmemi ve göndermemi istedi. Ben de yaptım. Tam 4 ay boyunca 4 farklı monitör kullanarak ortaya lise çağındaki, öğrencileri geliştirecek bir oyun çıkardım. Masrafların bir kısmını kendi cebimden ufak bir kısmını da dernek karşıladı. Oyunun içeriği kısaca bulmaca tarzındaydı. Oyunu oynarken aynı zamanda üniversite sınavına hazırlanıyordu oyuncular. Peki bu nasıl oluyor? Başlangıçta matematik sorularının olduğu sadece doğru cevapların üzerinden giderek bir kapıya ulaşmaya çalışıyordunuz. Kapıdan geçtikten sonra karşınıza bir kimya macerası çıkıyordu.(en rezalet dersim) tepkime denkleştirmeler, atom oebitalleri... Daha sonra fizik macerasına atılıyordunuz. Havada asılı basit makineler ve ipler. İp gerilmelerini hesaplayıp doğru iplere tutunarak karşıya geçme. Biyoloji falan derken bu oyun demo anlamıyla bitmişti. Sergi günü geldi. Onlarca proje yapıldı okulumuzda ama herkesin gözü benim oyunumdaydı. Herkes benim etrafımdaydı. Sergi için devasa bir televizyon ve joystick, kullanmıştık. Dernek temsilcisi geldi ve bu oyunu seneye geliştirip göndermemi istedi. Her türlü masrafın karşılanacağını söylemeyi de es geçmedi. Seneye sınavım vardı uğraşacak vaktim yoktu ve Türkiye şartlarında kayırmaların olduğu bir yerde benim birinci olmam mümkün gözükmüyordu. Birinci olsam bile kendi projemden kimsenin para kazanmasını prim kasmasını istemezdim. Daha fazlası siyasete girer. Benim hikayem böyleydi.

Şimdi ise yeni bir oyun projesi ile karşınıza çıkmış bulunmaktayım. Ben bu oyunları geliştirirken bir yandan da kendimi geliştirdim aslında. Oyundaki karakterleri kendim çiziyor, modelliyor, animasyonunu yapıyor,oyun içi sesleriyle,beat leriyle ilgileniyor, yazılımını kendim yapıyor, harita tasarımını, arayüzünü, oyundaki, herşeyi kendim yapıyordum. Hazır almak konusunda bile ücretsiz tasarımların, üzerinde oynuyor, ücretli tasarımların ise fiyatını kendi cebimden veriyordum(çok pahalılar :)) ama bu süreç hep çok uzun sürüyor ve başarıyla sonuçlansa bile beni çok tüketiyor. İçeriklerimin "ÖZGÜN" olmasına başka bir yerde olmamasına çok dikkat ederim. Oyunun içindeki mekaniklerin, senaryonun hatta arayüzün bile. HER ŞEY ÖZGÜN OLMALI.

Şimdi bakıyorum insanlar internetten hazır modelleri alıp biraz kod bilgisiyle "Türk oyunu" adı altında milliyetçiler üzerinden prim yapmaya çalışıyor. Kimse yanlış algılamasın gerçekten çok başarılı özgün Türk oyunları mevcut. Fakat herkes oyun yapıyor peki bu, oyunlar neden oynanmıyor? Cevabı çok basit aslında. Bir oyun ne kadar özgün olursa o kadar çok oynanır. O oyun camiada tek ise başarılı olur. Daha sonra? Taklitleri çıkmaya başlar eğer taklitler aslından iyi olursa ve kendini sürekli güncel tutuyorsa o oyun biter! Yani 2 kural varmış oyunun devamı ve belirli bir kullanıcı sayısına ulaşması için.

1) Özgünlük
2) Güncellik
Güncel olması oyunun sürekliliği için çok önemlidir. "Yani bir oyun kendini sürekli yinelemek yerine sürekli yenilemelidir."

Bu kadar muhabbet yeter peki ben sizden ne istiyorum? :)

Beni tüketen bu tek başıma sürdürdüğüm macerama eşlik etmenizi.
Peki siz benden ne istersiniz?

Para mı? Kariyer mi? Şan şöhret mi?

Ben bunları size veremem ama benden istediğiniz bir gün ekip olarak bu işi başardığımızda, insanlar oyunumuzu oynarken oynatırken bizden kalan bir şeyler görmesi, oyuncunun oyunun bir yerinde bizim yaptığımız bir yaratığı, düşmanı vs öldürdürürken bu çorbada bizim de tuzumuz varsa, bir arkadaşınız bu oyunu oynarken bak o elinde tuttuğun silahı ben yaptım diyebilmemiz, bu benim için yeterlidir.
Sizin için yeterli mi?

İhtiyacım Olan YOLDAŞLAR:

1) Grafiker
Elinde yeterli ekipmanı olan hayalgücü sonsuz, portre manzara vs değil fantastik çizimler yapan karakter sprite vs tasarımı için.
PİXELART da başarılı
İllustrator ve Photoshop bilgisi olan
Aseprite, Magicavoxel. gibi pixelart ve voxelart programlarında çalışma yapılacak.
Mümkünse Banner hazırlamasını bilen.
İconlarla arası iyi olan.
illustrator vector ve line a dayalı çizimler yapabilen.
Bir proje için medya, kaynak yönetimini bilen.

2)Kaynak Uzmanı
100 lerce web sitesinden, oyunlardan fikir ve kaynak çekip eleyerek ortaya örnek kaynaklar çıkaracak kişi.
aynı zamanda oyun idaresi ve editörlükte de rol oynayacak.

3)Yazılımcı
Şu dili bu dili bilen demiyorum fakat unitye alışık
yani bir olay örgüsü scriptleneceği zaman bunu koda dökebilecek olan kişi.
mümkünse game maker studio kullanmış(game maker studio gerçekten oyun geliştirmede farklı bir bakış açısı kazandırır)
NETWORKİNG bilmeli.
SQL kullanmış, veri yönetiminden anlayan.
Buffer ve tabloları bilen.
Yazılımcının da farklı farklı rolleri olacaktır elbet. Fakat önemli olanı yazılımcı hapşursa takım nezle olur. Bunun bilincinde olmalıdır.

4)Webmaster
php, html, java bilmeli.
daha çok sql çalışacak.
oyun verileriyle web sitenin verileri arasındaki köprüyü yönetecek.
oyun içi alım, oyuncuların profilleri, bilgileri, forumlar, oyunun wiki sayfasıyla ilgilenecek.

5)Yönetim ekibi, İdare
Bu yoldaşlar oyunun yönetimi ve idaresi ile ilgilenecek.(moderatör vs. gibi)
oyunun sitesindeki forumlarla, oyunun güncellenmesiyle, oyun içindeki hareketlerle oyuncularla iletişimle, discort sunucusunda, ve oyunla ilgili
pek çok yerde idari işlerle ilgilenecek.
oyuncu memnuniyeti, reklamlar, oyun verimi vs pek çok yerde rol alacak.

6. VE EN ÖNEMLİSİ: DESTEKÇİ
BU YOLDAŞLARIM, YANİ SEN VE DİĞERLERİ HEPİNİZİN DESTEKLERİNE İHTİYACIMIZ OLDUĞUNU UNUTMAYIN. BİR GÜLER YÜZ VE BAŞARILAR DİLEĞİ BİZE YETER DE ARTAR UNUTMAYIN.

"Buraya Kadar okuduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim yazım yanlışlarım varsa affola, biraz uzun bir yazı oldu fakat daha yazılacak çok kod çizilecek çok içerik, ve alınacak çok uzun bir yol var."
saygılarımla...


İnstagram: @lav.iva
Discord : laviva#5748
 


rambocete123

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
19
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
6
Puanları
40
Ruh hali
ilgisi olanlar konuya bakabilir mi ?
 

Üst