Napoleon Total War

FantasticGamer

Marangoz
Mesajlar
60
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
25
Puanları
80
Napoleon: Total War


Napoleon: Total War, Creative Assembly tarafından geliştirilen ve Sega tarafından Microsoft Windows ve Mac OS X için yayınlanan, sıra tabanlı bir strateji ve gerçek zamanlı taktik video oyunudur. Napolyon, 23 Şubat 2010'da Kuzey Amerika'da ve 26 Şubat'ta Avrupa'da piyasaya çıkmıştır. Oyun Total War serisinde altıncı ana oyundur. Oyun, 18. yüzyıl sonu ve 19. yüzyılın başlarında Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da kurgulanmıştır. Oyuncular, sıradan bir mücadele haritasında Napolyon Bonapart'ının ya da büyük rakiplerinden birinin rolünü üstlenirler ve sonraki savaşlara gerçek zamanlı olarak dahil olurlar. Özel bir Birleşik Devletler hikayesi içeren bir önceki Empire: Total War'da olduğu gibi, Napoleon da generalin kariyerini takip eden üç özel mücadele moduna sahip.

Napoleon, video oyun eleştirmenlerinden genel olarak olumlu eleştiriler aldı. İncelemeler oyunun görsel öykülerine, hikayeye dayalı mücadelelerine ve yeni oyun özelliklerine övgüde bulundu. Bazı yorumcular oyunun zayıf Yapay Zeka'sını, yüksek sistem gereksinimlerini ve sınırlı kapsamını eleştirdiler. Diğer eleştirmenler ise, Napoleon'u serinin bir önceki oyunu Empire'a benzetti.

Yepyeni bir mod olan Peninsular modu, 25 Haziran 2010'da indirilebilir içerik olarak yayınlandı. Daha sonra, 2 Ekim 2010'da Empire ve Napoleon Total War, Game of the Year Edition (Yılın Oyunu) paketinin bir parçası olarak piyasaya sürüldü.

Peninsular modunu ve ek birim paketlerini içeren oyunun Mac OS X sürümü, 28 Ocak 2013 tarihinde Feral Interactive tarafından açıklandı. Mac için 3 Temmuz 2013 tarihinde piyasaya çıktı.

Fransız aktör Stéphane Cornicard, orijinal İngilizce, Almanca, Fransızca ve İspanyolca baskılarında Napoleon Bonaparte için seslendirme yaptı.

Oyundan bazı görseller



Total War serisindeki diğer oyunlarda olduğu gibi, Napoleon da iki oyun modundan oluşur: sıra tabanlı bir jeopolitik mücadele haritası; oyuncuların birim üretmek için bir hizip (ulus) topraklarında yapılar kurmalarını gerektirir. Oyuncular; gelir kaynağı yaratmak, yeni teknolojiler araştırmak, diplomasi, ticaret ve savaş yoluyla diğer oyun içi uluslarla uğraşmak, misyon ajanları göndermek, ordular oluşturup komuta etmek ve sonuçta dünyanın hakim ulusu haline gelmek için oynarlar. Diğer oyun modu ise; oyuncuların gerçekleşen tüm savaşların gidişatını yönlendirmek için büyük ordu komuta ettiği gerçek zamanlı taktik savaşlar içerir.

Napolyon dört bölüm içeriyor ve ikisi Napolyon'un erken askeri kariyerini takip ediyor. İlk kariyer olayı 1796 İtalyan mücadelesi, ikincisi ise 1798'de Mısır'ın Fransız istilası. İkisinin de hikayenin ilerlemesine yardımcı olan daha küçük, opsiyonel misyonlar vardır. Bununla birlikte, büyük Fransız mücadelesi, önceki Total War oyunlarının bütünsel modlarını andıran "Avrupa Üstünlüğü" olarak adlandırılır. Tam tersine, "Koalisyon Mücadeleleri" oyuncuların İngiltere, Rusya, Prusya veya Avusturya İmparatorluğunu yönetmesine ve Avrupa'daki Napoleonic France'ı yenmeye çalışmasına izin verir. Her ana mücadele, oyuncuların belli sayıda alan elde etmesini gerektirir, ancak Empire: Total War'ın aksine, oyuncular mücadelenin bitimine kadar galibiyet ilan edilmesini beklemek zorunda değildir. Empire'da olduğu gibi, devrimler ve isyanlar bir oyuncunun mücadelesinin gidişatını etkileyebilir; Ancak Fransa, Mastery of Europe (Avrupa Üstünlüğü) mücadelesinde yalnızca devrime karşı bağışıklık taşıyor. Total War serisinde ilk kez, yıpranma şimdi mücadele haritasına göre rol oynamaktadır. Bulunan konuma bağlı olarak, ordu sıcaklık veya kar nedeniyle adamlarını kaybeder. Empire'ın aksine, bir ordunun mücadelede sahip olduğu kayıplar dost topraklarda olduğunda otomatik olarak doldurulur. Napolyon'un Austerlitz, Battle of the Pyramids ve Waterloo gibi en ünlü savaşlarının bir kısmı, ana mücadeleden ayrı olarak tarihi senaryolar şeklinde mevcuttur.

Önceki Total War oyunlarında olduğu gibi savaşlar, iki düşman ordunun veya deniz kuvvetlerinin mücadele haritasında buluştuğunda manuel veya otomatik olarak yapılır. Ordular ve donanmalar sırasıyla Napolyon Dönemi kara birimlerini ve gemilerini kapsar. Savaş haritasında saldırgan, tüm düşman ordusunu atlatmayı başarırsa kazanır, süre dolduğunda en az bir birim kalırsa süre savunucusu kazanır. Empire'a biraz benzer şekilde, kara birlikleri tüfek ve toplar gibi barut silahlarıyla, kılıçlar, siperler ve süngüler gibi yakın dövüş silahlarıyla donatılmıştır. Büyük kayıplar olursa birimlerin moralleri düşer; generalin öldürülmesi gibi birkaç başka faktör. Birimin morali bozulduktan sonra, savaş alanından kaçmaya çalışacaklardır. Güç dengesi değişirse dağılmış birimler moral kazanabilir. Bu birliklerin tehdit altında olmamasını sağlamak için oyuncular hafif süvari ile onları kovalamalıdır. Creative Assembly, bir mücadele oynarken, savaş alanında öldürmek yerine, Napoleon'un kendisi de dahil olmak üzere birkaç önemli komutanın yaralanması ve ulusun başkentine geri gönderilmesi yönünde bir özellik geliştirdi.

 


Ekli dosyalar

  • Napoleon Total War.jpg
    Napoleon Total War.jpg
    45.6 KB · Görüntüleme: 989
  • Napoleon Total War-1.jpg
    Napoleon Total War-1.jpg
    45.9 KB · Görüntüleme: 648
  • Napoleon Total War-2.jpg
    Napoleon Total War-2.jpg
    54.8 KB · Görüntüleme: 916
  • Napoleon Total War-3.jpg
    Napoleon Total War-3.jpg
    24.2 KB · Görüntüleme: 1,138

Üst