MrUnioDex
CEO of UnioCraft
- En iyi cevaplar
- 0
SonOyuncu anket skripti mi ? Daha birkaç gün önce sordum DonduranAteş o skript değil kendi kodladığımız plugin dedi.
İRFN skript demisti
SonOyuncu anket skripti mi ? Daha birkaç gün önce sordum DonduranAteş o skript değil kendi kodladığımız plugin dedi.
Ne farkeder, birçok plugini a dan z ye skriptle yazabilirsiniz. Göz boyayan insanlardan korkmayın bukadarİRFN skript demisti
Bende aynen donduranateşe irfan bana skript demişti dedim. Yanıt olarak o işleriyle uğraştığı için servere pek vakit ayıramadığı için bilmiyordur dedi.İRFN skript demisti
Demekki skripttede veritabanı varmışBende aynen donduranateşe irfan bana skript demişti dedim. Yanıt olarak o işleriyle uğraştığı için servere pek vakit ayıramadığı için bilmiyordur dedi.
Evet doğru eskiden skriptti ama artık plugin. Böyle dedi aynen
Alakası yok. Veritabanı şart değil. Değişkenlere kayıt edilebilir anket sonuçları.Sonoyuncudaki anket skripti icinde veritabani sart bence vardir.
Java dilini kendi kendimize mi öğrenmeliyiz, yoksa profesyonellerden yardım alarak mı ?Son Oyuncu eskiden Skript'i çok kullanırdı. Ben 6 ay kadar sunucu işlerinden uzak kalıp bir MmoRPG oyununu oynadım. Oyunu bıraktıktan sonra baktım ki çok şey değişmiş. DonduranAtes Skript ile yazdığı her şeyi JavaPlugin'e çevirmişti (GunCraft, OITC, Anket pluigini vs.). Ben en başından beri Skript'i desteklemiyorum. İsteyen istediğini söylesin, istediğini kullansın zerre umurumda değil. Ben Son Oyuncu ekibindeyim ve kendi sunucumun performansını düşünürüm. Sonuçta Son Oyuncu'da 3 BungeeCord 130 tane de server bulunuyor. Bunların hepsini optimize bir şekilde laga sebebiyet vermeden aktif tutmak gerekiyor.
Eğer bu işe yeni başlayacak biri iseniz ve beni de az çok tanıyorsanız, size tavsiyem, kesinlikle Skript ile başlamayın. Başlarda zorlanacaksınız ama öyle bir noktaya geliyorsunuz ki, IDE olmadan plugini bir seferde yazıp bitirebilecek seviyede oluyorsunuz. Tabi bunu severek yaparsanız.
Biri size Skript diyorsa koşarak uzaklaşın, eğer Skript'e alışırsanız, JavaPlugin öğrenmekte zorlanırsınız. Skript'e bağlı kalırsanız, Java'nın sonsuz özgürlüğünden faydalanamazsınız.
Nedir bu Java'nın özgürlüğü derseniz, dışarıdan herhangi bir kod kütüphanesini plugininizde kullanabilirsiniz.
En basitinden konuya dönüp arkadaşın sorduğu soruya bakalım;
Skript ile veritabanı kullanabiliyor muyuz demiş. Skript ile MysQL'i özgürce kullanamıyorsun, her şeyi tek bir veritabanına kaydediyor.
Kendi değişken tutucu dosyası var. Özgürce yönetemiyorsun, ufak bir hasarda tüm datalar silinir gider.
Ama Java ile bir anket plugini yazmak istedin diyelim, kullanabileceğin veritabanı sayısı;
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.sitesine baktığında belki de 100'den fazladır.
Çünkü Java dili dünyada en çok kullanılan programlama dilidir. Bir program kütüphanesi kodluyorsan, o mutlaka Java ile uyumlu olmalıdır.
Java gibi bir programlama diline başlıyorsanız temelleri öğrenene kadar muhakkak yardıma ihtiyacınız olacaktır. Biz doğuştan bilmiyorduk Java'yı, ben, DonduranAtes, Speaw birlikte başladık ve sürekli öğrendiklerimizi birbirimize öğrettik. Siz video izleyerek de öğrenebilirsiniz, ama bol bol pratik yapmalısınız.Java dilini kendi kendimize mi öğrenmeliyiz, yoksa profesyonellerden yardım alarak mı ?
Hayır gitmez. {_degisken} geçici değişkendir. Yani kullandığın yerdeki durun sona erdiğinde silinir. {degisken} ise kalıcı değişkendir. Server kapanıp açılsa dahi gitmez.Degiskenlere veri kaydedilebiliyorsa sunucu yeniden baslayinca veriler gitmezmi? Verilerin toplandigi yere veritabani denir diye biliyorum
Nerelerden başlamalıyım ? Komut oluşturmayı biliyorum.Java gibi bir programlama diline başlıyorsanız temelleri öğrenene kadar muhakkak yardıma ihtiyacınız olacaktır. Biz doğuştan bilmiyorduk Java'yı, ben, DonduranAtes, Speaw birlikte başladık ve sürekli öğrendiklerimizi birbirimize öğrettik. Siz video izleyerek de öğrenebilirsiniz, ama bol bol pratik yapmalısınız.
Öncelikle yeni adresin burası olmalı:Nerelerden başlamalıyım ? Komut oluşturmayı biliyorum.
Arkadaşlar mesajda geçen yanlış anlaşılmayı düzeltmem gerekiyor.Ne farkeder, birçok plugini a dan z ye skriptle yazabilirsiniz. Göz boyayan insanlardan korkmayın bukadar