Türk Oyuncu Forumu - Gamer.Com.TR

K
KimkiO
Aaa, Guenacım hala bıkmadın mı o Steam'dan? Yeter bu oyun merakı. Biraz farklı ortamları tekrar tatmayı dene. Örn: Varia gibi ortamları. :)
Guena
Guena
Gözlük kullandığını bilmiyordum. Şu an oyun geliştiriciliğiyle uğraşıyorum, steamdan habersiz cahiller gibi itch.io da yayınlayacak kadar kötü durumda olmamamı da steama borçluyum.
  • Beğen
Reactions: KimkiO
K
KimkiO
Gözlük kullanmıyorum dostum, oyun geliştiriciliğine merakın yıllardır var onu biliyorum fakat ne zaman göreceğiz bir oyununu bakalım?
Guena
Guena
Önümüzde ki ay bitmeden yayınlamış olacağım, Ecchi Labyrinth olarak, fakat merak etmek başka bir şeyler yapmak başkadır. Ne zaman başladım ki ne zaman görmeyi umuyordun ? Henüz 1 hafta oldu, son 1 yıldır ilgim dahilinde daha öncesinde sadece fikirdi. Henüz uygulamaya 1 haftadır başlayan birinden fazla acele bir "Ne zaman göreceğiz ?" tavrı olmuyor mu ?
  • Beğen
Reactions: KimkiO
K
KimkiO
Bir şeye fikrinin olması ona merakının olduğunun anlamına da gelebilir sonuçta. Ayrıca 1 yıldan uzun süredir vardı sanıyorum ki bu fikir senin aklında.
Guena
Guena
Aklımda varia network oynadıktan sonra minecraft sunucusu kurmakta vardı, gel gör ki fikri kafana yapıştırman istediğin gibi ilerlemesine yardımcı olmuyor.
K
KimkiO
Global bir sunucu açma fikri nasıl ama? Old but gold kankan yakında böyle bir sunucu açacak. Biraz geç olsa da Minecraft topluluğu için buna değer.
Guena
Guena
Benim aklımda eula'ya uyan bir sunucu var, beraberinde 1 yıllık olarak kiralanmış bir sunucu. Anlık sorun masrafını karşılayıp karşılayamayacağı...
K
KimkiO
O fikir daha güzelmiş, ben onu sunucu biraz kendine geldikten sonra hub içerisine alternatif olarak eklemeyi düşünüyorum. Hani birkaç sunucu diğer sunucuların geliriyle giderini karşılayacak. Veya o sunucuyu açtıktan sonra bir ufak yanına benzer bir şey açılabilir.
Guena
Guena
Duyurusunu, reklamını yaparken EULA diye bağırmak için açılışta eulaya uydurman gerekiyor. Haricen mini +18 oyunları, yada 2 blokluk satranç oyunları gibi ilgi çekici şeyler eklemeyi de düşünüyorum. Sunucunun kendi giderlerini karşılayabilecek kadar oyuncu bulabileceğini nerden biliyorsun ? Analiz falan yaptın mı ? Sorduğum herkes mc için açılmaz diyor.
  • Beğen
Reactions: KimkiO
K
KimkiO
Söyledim ya sunucunun global açılacağını, Türkiye gibi değil her yer... :)
Guena
Guena
Chat için mmorpglerde olduğu gibi bölme ayarlamayı düşünüyordum bende. Sen nasıl global bir chat'i düzenli tutmayı düşünüyorsun ?
K
KimkiO
İlk etapta yalnızca İngilizce olacak, Javada biraz daha ilerledikten sonra sunucuya girerken dil seçmesini isteyeceğim oyuncudan. Oyuncu seçtikten sonra attığı mesajdan duyurulara kadar farklı bir chat görecek. Yani farklı dilden bir kişi bir şey yazsa bile onu görmeyecek, isterlerse global sohbet de kullanabilecekler ancak globalde İngilizce dışı sohbet yasak olacak. Çeşitli düşünceler var aklımda, bakacağım duruma.
Guena
Guena
Umduğun gibi olmaz, sunucu tozlanırsa elindekileri değerlendirmek için buradayım vefasız kardeşim.
K
KimkiO
Bana durup durup vefasız deme lütfen, sanki Steam çok güzel bir platformdu da 2 dakikada giriş yapıp mesajlaşabiliyorduk. Zaten özel hayatın gizliliği prensibin gereği çeşitli bilgilerini benimle paylaşmıyorsun, bu durumda görüşememizin sebebi ben olmuyorum maalesef.
Guena
Guena
İnternete yazmayı denersen en azından face linkini görebilirdin, maile yazmayı da biliyorsun, henüz bahanesini göremediğim tek karakteristik kusur vefasızlıktır.
K
KimkiO
Facebook kullanmıyorum artık, mail adresine yazsam bile bir günde bir mesajlaşabiliriz ancak. Yeni çağa uygun anlık mesajlaşma uygulamaları varken neden bunlar?
Guena
Guena
Bunlara sabit kal demiyorum, bunlar üzerinden yönlendirme yapılır, o şekilde bir çözüm bulunabilir.
Başka bir demode cevabın var mı ?
K
KimkiO
Hadi geçmişin bazı bölümlerini geride bırakalım ve yönlendirme ile başka bir platforma yönlenelim.
Guena
Guena
Şükür etmek lazım koçla uyumluyum, platformu seçmek şimdi aklına gelmiş gibi görünüyor aceleci biri için. Buyur seçimi de sana bırakayım, şu vakte kadar düşünüyor olduğunu var sayarak.

Üst