Aslında hata mesajı kendini ifade ediyor. Fakat bilgisayarınızın şu haliyle OpenGL'yi desteklediği sanılmasın çünkü eskiden destekliyordu, neticede donanım aynı ancak formattan ötürü yazılım farklı. Maalesef bu problem için deneme yanılma yoluyla bir yerlere varmaya çalışacağız. Olası çözümleri yazıyorum ancak Minecraft ile alakalı yedeklerinizi almadan bu işlemleri yapmayın.
1. Forumda biraz gezince gördüm ki, bazıları bu hatayı çözmek için Minecraft'a RAM vermek gerektiğini yazmış. Fakat bunu yapmak işe yarar mı bilemiyorum. Yine de aşağıdaki çözümlerden daha kolay olduğunu düşünüyorum, hatta daha kolay olduğu kesin.
2. Asıl sorun yazılımsal olduğu için, grafik sürücü yazılımının eski olmasının, OpenGL ile uyumluluk sorunu doğurabileceğini göz önüne almak gerekiyor diye düşünüyorum. Sürücü güncellerken;
- NVIDIA için: NVIDIA kontrol panelinden "Sürücüler" sekmesine bakın. "Sürücüleri kontrol et" tuşuna tıkladığınızda, eğer ki yeni sürücüler mevcutsa, bu yeni sürücüler indirilip yüklenebilir.
- AMD için: AMD Radeon Yazılımı'nı açın. Orada bulunan "Sürücüler ve Yazılım" bölümüne gelin. "Sürücüleri Otomatik Olarak Kontrol Et" deyin ve yeni sürücü sürümleri varsa yükletin.
- Intel için: Intel'in internet sitesini bulun. Bilgisayar modeline uygun en güncel grafik sürücüsünüz indirin ve yükleyin.
3. Yukarıdaki yöntem işe yaramazsa OpenGL'yi elle yüklemeniz gerekebilir maalesef.
-
adresinden bilgisayarınız için uygun olan OpenGL DLL dosyalarını (opengl32.dll ve opengl64.dll) indirin.
- DLL dosyalarını şu klasöre atın: 32 bit ise C:\Program Files (x86)\Java\jre1.8.0_291\bin ; 64 bit ise C:\Program Files\Java\jre1.8.0_291\bin
- Bilgisayarı yeniden başlatın ve Minecraft'ı açıp kontrol edin.
4. Bahsettiğim bu üç yaklaşım da yaramazsa mecburen deneme yanılma ile bir şeyler yapmak gerekecek. Tecrübeli Minecraft'çılar bilir, işin içinden çıkamazsanız Java'yı silip yenisini yüklersiniz.
- Denetim Masası'ndan veya CCleaner gibi bir program üzerinden Java'nızı kaldırın.
-
linkinden uygun Java'yı yükleyin.
5. Yukarıdaki tüm diğer yaklaşımlar iş görmezse, en son çare olarak Minecraft'ı yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz.
Sorun çözülürse, cevabımı en iyi cevap olarak işaretlemeyi unutmayın. İyi forumlar!