Yardım Minecraft Monitör Frekansı 60Hz Düzeyine Düşüyor

LeeChen

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Monitörüm 165 Hz frekansında fakat Minecraft'ı tam ekrana geçirdiğimde 60 Hz düzeyi bir frekansa düşüyor. Gerçekten çok can sıkıcı lütfen yardım edin.

AdexTR

Muvaffakiyetsizleştiriveremeyebileceklerimizdenmiş
Emekli
En iyi cevaplar
112
Zannediyorum ki bu sıkıntıyı ben de yaşamıştım. Bu sıkıntının onlarca hatta yüzlerce farklı sebebi olabilir, detaylarınızı bilemediğimiz için maalesef deneme yanılma yoluyla çözmemiz gerekiyor.

1. Minecraft'ta FPS limiti 60'a ayarlanmış olabilir. FPS limitini Grafikler -> Genel menüsünden değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Biraz kurcalayınca bulunur diye düşünüyorum.
  2. V-Sync, ekran kartınızın monitörünüzün "yenileme hızı"na eşit bir "kare hızı" üretmesini sağlayarak ekran yırtılmasını önler fakat V-Sync açıkken FPS'niz monitörünüzün donanımsal yenileme hızını tabii ki de aşamaz. Keşke aşsa. :D V-Sync'yi Grafikler -> Genel menüsünden kapatabilirsiniz.
  3. Minecraft, tam ekranda çalışırken, 60 Hz'lik frekanstan daha az bir yenileme hızı kullanıyor olabilir. Bunu değiştirmek için ise Grafikler > Genel menüsünü kullanarak Pencereli moda geçmeniz gerekir. Mesela ben hep pencereli modda oynuyorum, diğer şeylere de hakim olmayı sağlıyor. :D
  4. Bir de ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olmanız gerekiyor. Aslında bu, çalışmayan her oyun için geçerli olan bir şart bana sorarsanız.
  5. RivaTuner veya MSI Afterburner gibi programlar, FPS ve V-Sync ile alakalı ayarları değiştirebilir, dolayısı ile Minecraft'ın yenileme hızı da etkilenir. Bu programların ayarlarını kurcalamak gerekiyor veya direkt kaldırmak da olası bir fikir bence.
  6. Windows'ta Ayarlar -> Görüntü -> Gelişmiş Görüntü Ayarları -> Görüntü Adaptörü Özellikleri -> Monitör yolunu izleyerek yenileme hızını kontrol etmeyi unutmayın. Ama belki de sandığınız gibi bir durum yoktur, bakmadan bilemiyoruz.
  7. HDMI kablonuz, fiziksel olarak hasar almış (ezilmiş, kopmuş, eskimiş, yanlış) ise FPS sorunu yaşayabilirsiniz. Evde veya komşuda varsa farklı bir HDMI kablosunu kullanmayı deneyebilirsiniz. Yalnız bu kablo ile ilgili sorunlar genelde en düşük ihtimallerden biri oluyor. :(

Sorun çözülürse, cevabımı en iyi cevap olarak işaretlemeyi unutmayın. İyi forumlar!