Yardım 1.8x-1.16x bir sunucu hangi sürüm üzerine kurulur?

OrmanMuhafızı

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
1.8x ve 1.16x e kadar her sürümden girilebilen bir sunucu hangi sürüm üzerine kurulmalıdır, 1.16 üzerine kurarsak 1.8 ile girenler için 1.8 pvpsi mi geçerli olur? En sağlıklısı hangisidir?

LifeMCServer

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
98
Eğer farklı bir şey sağlayacak ekstra eklenti yüklemezsen sunucu sürümünün mekanikleri (PvP vb.) geçerli olur. Bu nedenle örneğin 1.8 sunucuya 1.13 den girildiğinde suda normalden hızlı gitmeye çalışabilir oyunun istemcisi ve anti hileniz bunu yanlış algılayabilir.

ViaVersion, ProtocolSupport gibi eklentilerde bunun için kontroller var fakat ne kadar efektif bilemiyorum. Survival gibi sunucu tiplerinde bu büyük bir sorun o nedenle sadece son sürüm üzerine kurup sadece oradan girişe izin vermeniz tavsiyem. Hatta Fabric bazlı snapshot sürümleri yürüten bir sunucu fikri bile gelmedi değil aklıma şimdi. :D TR'de herkes Bukkit kullanıp stabil sürümlere yapıştığından snapshot mantığı ne kadar işler bilemiyorum ve sorunlu olacağı da açık fakat heyecan/hype olarak yeni sürümleri erkenden sağlamak bir avantaj olur.

İlk soruna geri dönecek olursak isteğe bağlı. İster 1.8 üzerine kurup 1.16'ya kadar girişi açarsın ister tam tersini yaparsın. (1.16 açıp 1.8'e kadar girişi açmak). Bunları yapmak için eklentiler mevcut:
  • ViaVersion: Sunucu sürümünden yeni sürümlerden girişi açar.

• ViaBackwards: Sunucu sürümünden eski sürümlerin (bazılarının) girişini açar (1.9'a kadar). 1.8 sunucuda herhangi bir efekti yoktur fakat uyumluluk ve ekstra ayarlar için yine de yüklenebilir.

• ViaRewind: Sunucu sürümünden daha eski sürümlerin (bazılarının) girişini açar. ViaBackwards ile aynı mantıkdır fakat tek farkı daha fazla destek sunar. Örneğin 1.8 sunucuda 1.7'den girişi açar. 1.16 sunucuda 1.8 & 1.7'den girişi açar. ViaBackwards sadece 1.9'a kadar girişleri açar iken ViaRewind 1.8 ve 1.7'de açabilir.

• ProtocolSupport: Son sunucu sürümünde 1.4.7'ye kadar eski sürümlerin girişlerini açar. ProtocolSupportStuff gibi yeni sürümdeki itemlerin eski sürümlerde hangi item olarak gözükeceğini ayarlayabileceğiniz güzel eklentileri vardır fakat Via eklentilerine göre daha az popülerdir ve 1.4.7 kadar eski sürümleri açmak isteyeceğinizi sanmıyorum.. Sadece son sunucu sürümünü desteklemesinin de neden daha az popüler olduğunda katkısı var tabii ki.
Son soruna tekrar dönecek olursak eğer ikinci yolu seçip 1.16 sunucuda 1.8'e kadar girişi açar isen PvP mekaniklerini döndürmek için OldCombatMechanics gibi eklentiler kullanman gerek.

En popüler ve Hypixel gibi büyük sunucularında kullandığı yöntem 1.8 sunucuda yeni sürümlerden girişi açmaktır, bende bunu öneririm. 1.8'i övmüyorum veya yeni sürümleri kötülemiyorum. Sadece forward compatibility backwards compatibility 'e göre daha kolay bir olay ve daha efektif bir yöntem. Daha future-proof.