Doku Paketleri: Bloklarda Akma Efekti

Rainbow Factory haritası yapayım mı :D

• Hayır, uğraşma, çok gereksiz.

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    5

BrolyTheLSSJ

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0

Arkadaşlar Rainbow Factory diye bir Texture Pack varmış, bu texture packta yünü öyle bir şekilde yapmışlar ki, yün su gibi akışkan gözüküyor. (Başka bir videoda görmüştüm, o yündü) Ve ben de bu efekt nasıl yapılır diye sorayım dedim. Ben de belki bir Rainbow Factory haritası yaparım kim bilir :D

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Blok boyutları 16x16 ya hani. sen onu 112x16 şeklinde yapıp yukarıdan aşağıya doğru her 16x16 lık yeri farklı şekillerde doldurursan bu şekilde gözükecektir...

BrolyTheLSSJ

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
O zaman o haritaya beni de etiketlersin belki kim bilir... ?

olur :) :) Zaten bu harita yetimhane haritası gibi korkunç olur. Tonla işkence aleti varmış Rainbow Factory'de.

(bu arada farkettiniz mi bilmem ama; 0:45'te This is Sparta yazıyor :D-Rainbow Dash'in bir başka işkence yöntemiymiş :) )

Son düzenleme:

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
olur :) :) Zaten bu harita yetimhane haritası gibi korkunç olur. Tonla işkence aleti varmış Rainbow Factory'de.

(bu arada farkettiniz mi bilmem ama; 0:45'te This is Sparta yazıyor :D-Rainbow Dash'in bir başka işkence yöntemiymiş :) )
Rainbow Dash = My Little Ponny :D

BrolyTheLSSJ

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Rainbow Dash = My Little Ponny :D

evet ve bu da bir mlp pastası :)

Rainbow Factory'den resimler:

Kontrol Merkezi:

Henüz hiç yapılmamış bir şeyi yapmak da zor iş doğrusu :) Dış şeklini diğer çalışmalardan bakıp yapacağım. İçiniyse buna benzeteceğim. Superflat'ta yapılınca daha iyi olacak bence, çok büyük bir fabrika sonuçta.

Yapmak istememin sebebiyse, ilk çalışmaların gerçek hikayeden çok çok uzak olması ve sadece 1.5 için yapılmış olması. Bende 1.7.9 olduğundan farketmeden tüm sürümler için yapacağım. Mc edit falan kullanmıyacağım bu yüzden.

Texture pack ile elimden geleni yapacağım ama bir yerden sonra da işim zor. Ama zor benim işim :)

omerci

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
bu efekti yapması çok kolay hatta nasıl yapılacağını bi kaç adımda anlatabilirim. başka bloklara kendinizde yapabilrisiniz.
1. "paint.net" indirin (gerekli), "minecraft default resourcepack" indirin (çeşitli sitelerde mevcut ama şu anki minecraft sürümüyle uyumlu indirin 1.7.9 gibi
2. water_flow.png dosyasını textures klasöründe bulun ve paint.net le açın
3. değiştirmek istediğiniz bloğuda paint.net le açın (örneğin kırmızı yün)
4. waterflow resminin tamamını kopyalayın ve kırmızı yün dosyasına yapıştırın (soru sorucak > expand canvas size deyin yani boyutu değiştir)
5. (artık elinizde 2 tane water_flow olması lazım) kırmızı yün dosyasının "hue" ayarıyla oynayarak suyu kırmızıya dönüştürün. (yukardaki ayarlardan bulabilirsiniz)
6. herşeyi kaydedin ve water_flow.png.txt dosyasından bir tane daha oluşturun ve adını değiştirdiğiniz bloğun adını verin mesela: red_wool.png.txt

oyunda texturepacki seçin ve deneyein. yukardaki ayrıntılı listeyi takip ederseniz her şey çalışır ve akan yününüz olur.
eğer mor siyah bi şekil görünüyorsa blokta, biyerde yanlışlık yapmışsınızdır.

BrolyTheLSSJ

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
bu efekti yapması çok kolay hatta nasıl yapılacağını bi kaç adımda anlatabilirim. başka bloklara kendinizde yapabilrisiniz.
1. "paint.net" indirin (gerekli), "minecraft default resourcepack" indirin (çeşitli sitelerde mevcut ama şu anki minecraft sürümüyle uyumlu indirin 1.7.9 gibi
2. water_flow.png dosyasını textures klasöründe bulun ve paint.net le açın
3. değiştirmek istediğiniz bloğuda paint.net le açın (örneğin kırmızı yün)
4. waterflow resminin tamamını kopyalayın ve kırmızı yün dosyasına yapıştırın (soru sorucak > expand canvas size deyin yani boyutu değiştir)
5. (artık elinizde 2 tane water_flow olması lazım) kırmızı yün dosyasının "hue" ayarıyla oynayarak suyu kırmızıya dönüştürün. (yukardaki ayarlardan bulabilirsiniz)
6. herşeyi kaydedin ve water_flow.png.txt dosyasından bir tane daha oluşturun ve adını değiştirdiğiniz bloğun adını verin mesela: red_wool.png.txt

oyunda texturepacki seçin ve deneyein. yukardaki ayrıntılı listeyi takip ederseniz her şey çalışır ve akan yününüz olur.
eğer mor siyah bi şekil görünüyorsa blokta, biyerde yanlışlık yapmışsınızdır.

aslında mor da işime yarar da siyah olmaz. sağol kardeş, öbür fikir olmazsa bu fikri de denerim. sizi de etiketlerim :D