Yürüdüğünüz yer aydınlansın (Skript)

SnKaan

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Gece ormanda vs. dolaşırken etraf çok karanlık olmakta bu sebeple böyle bir skript hazırladım.Çok basit kodlarla yapılmıstır
Özellikleri:
Açma/Kapama
Elinizdeki Torch sayısı siz yürüdükçe azalır.Torch biterse eklenti çalışmaz.
Siz yürüdükçe altınıza glowstone yerleşir ve belli süre sonra kaybolur

Komutlar:
/isikac
/isikkapa

Not: Eklenti sadece çim üzerinde çalışmakta siz oynama yaparak tüm bloklar üstünde yapabilirsiniz.
Kod:
command /isikac:
    trigger:
        send "isik acildi.Yurudugun yer isik olacak." to player
        set {isik} to "acik"

command /isikkapa:
    trigger:
        send "isik kapandi.Yurudugun yer isik olmayacak" to player
        set {isik} to "kapali"

on walking on grass:
    if {isik} is "acik":
        if player has torch:
            set block 0 below to glowstone
            wait 1 second
            set block 0 north to grass
            set block 0 south to grass
            set block 0 west to grass
            set block 0 east to grass
            remove 1 torch from the player

@Schaffer79 Yardım aldım.Aslında başka bir konu ile ilgili aldım ama onu yapamayınca böyle bir şey deneyim dedim burdan teşekkür ederim :)

SnKaan

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
tabii ki detaylıca anlatırım hatta orda :) Bende bildiklerimi o gruptan öğrendim nede olsa :)

__NiqhtRide__

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Bence böyle değilde mesela eline meşale yi alınca gece görüşü verilse yani mesaleyi eline alınca etraf aydınlansa

Ama genede eline sağlık

Telefondan yazıyorum hatalı yazarsam özür dilerim

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Bence böyle değilde mesela eline meşale yi alınca gece görüşü verilse yani mesaleyi eline alınca etraf aydınlansa

Ama genede eline sağlık

Telefondan yazıyorum hatalı yazarsam özür dilerim
Tabi görünüş açısından daha kullanışlı olabilir ama mantık açısından? Bir meşale tüm madeni aydınlatamaz :D[DOUBLEPOST=1402733917,1402733740][/DOUBLEPOST]Ha bu arada şimdi farkettimde kodlarında hata var. on walking grass demişsin direk on walking yazsan daha iyi olur. Kimsenin çimenin üstünde aydınlatma isteyeceğini sanmam daha çok madende kullanılır herhalde.

SnKaan

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Tabi görünüş açısından daha kullanışlı olabilir ama mantık açısından? Bir meşale tüm madeni aydınlatamaz :D[DOUBLEPOST=1402733917,1402733740][/DOUBLEPOST]Ha bu arada şimdi farkettimde kodlarında hata var. on walking grass demişsin direk on walking yazsan daha iyi olur. Kimsenin çimenin üstünde aydınlatma isteyeceğini sanmam daha çok madende kullanılır herhalde.

Yeni başladığımdan o kodu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu :)

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Onun zaten plugini var gerek yok bence.

Bu arada @SnKaan Bug buldum yürürken glowstoneyi kırıyorum ışıktaşı tozu düşüyor =) Bence bunuda eklemelisin.
on break of glowstone:
cancel event
set block to grass
Dediğin şey yapılırsa hata oluşabilir fakat yine de bir çözüm. Bir oyuncu Netherde glowstone kazamaz eğer dediğin olursa daha iyi bir şekilde önlenebilir diye düşünüyorum.

quadopchini

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sadece 6-7 satır flan ekleyeceksin taş üzerinde de olması için çok mu zor?
Sadece taşdamı karanlık oluyor. Tüm bloklarda çalışması lazım.[DOUBLEPOST=1404244094,1404244037][/DOUBLEPOST]
.-. adamlar script yazıyo biz anca scriptleri editleyelim .-. ha bu arada kod bilgim çok az olsada /isikac için perm lazim perm belirle :D .-.
trigger: yazan satırın üstüne permission: permadı yaparsan olur. :3