07Gencliq
Sudan Çıkmış
- En iyi cevaplar
- 0
Öncelikle Merhaba;
birçok Arkadaş Linux'a Minecraft Kurmak İstiyor Fakat Wine (Namı diğer Windows Emülatör) Exeli Minecraftlarda Linux Javalarını Görmüyor. İşte Burada Wine Kullanmadan Minecraft Kurulumunu Anlatacağız.
Ben Ubuntu Sürümüne Göre Anlattım Fakat CentOS, Pardus veya Suse Kullanan Arkadaşlar Google'da Kendi Sürümlerine Nasıl Java Yükendiğini Aratarak Öğrenebilir.
Adım 1
Adım 2
Adım 3
Adım 4
Adım 5
Adım 6
birçok Arkadaş Linux'a Minecraft Kurmak İstiyor Fakat Wine (Namı diğer Windows Emülatör) Exeli Minecraftlarda Linux Javalarını Görmüyor. İşte Burada Wine Kullanmadan Minecraft Kurulumunu Anlatacağız.
Ben Ubuntu Sürümüne Göre Anlattım Fakat CentOS, Pardus veya Suse Kullanan Arkadaşlar Google'da Kendi Sürümlerine Nasıl Java Yükendiğini Aratarak Öğrenebilir.
Adım 1
PHP:
Terminal Penceremizi Açarak Root Yetkimizi Alıyoruz
Adım 2
PHP:
"java -version" Komutuyla Javamızın Yüklü Olup Olmadığını Kontrol Ediyoruz. Javanın Nasıl Yükleneceğini Google'dan Aratarak Öğrenebilirsiniz.
Adım 3
PHP:
Sonra Minecraftımız İçin Gerekli Olan OpenJDK Runtime'ını Ubuntu Software Center Kullanarak İndiriyoruz. [Farklı Sürümler İnternete Yazarak Öğrenebilirler]
Adım 4
PHP:
Minecraft.jar Dosyamızı Koyduğumuz Yere Terminalden "cd" Komutuyla Geçiş Yapıyoruz (Örn: cd /home/07gencliq/Masaüstü) Sonra chmod +x Minecraft.jar İle Jar Dosyamıza Yetki Veriyoruz. Vermezsek Terminalde Başlatırken Hata Oluşabilir.
[Not: "cd" ve "chmod" Komutlarında Dosyaların Büyük Küçük Harfine Dikkat Ediniz]
Adım 5
PHP:
Ve Son Olarak Terminalde Minecraft.jar ın bulunduğu konuma "cd" ile gelerek "java -jar Minecraft.jar" Yazarak Oyunumuzu Başlatıyoruz. Önce Update Atar Sonra Oyununuz Çalışır.
Adım 6
PHP:
Ve Linux'da Minecraftın Keyfini Çıkartın.
Sitede Korsan Link Yasak Olduğu İçin Launcher'i jar Şeklinde İnternette Aratarak Bulabilirsiniz...
Son düzenleme: