@
IRFN açık olmasa neden kullanabilelim? Thelwgend o açığı kapatmasi lazım.
1) Dediğim gibi açık benim pluginimden kaynaklanmıyor, ben bu plugini yazdığımda öyle bir kod yoktu. Plugini yazdığım tarihteki Bukkit sürümü kaç ise, bu plugini o sürüme göre yazmışım demektir, sonrasında çıkacak sürümler benim yazdığım pluginin 1.2 versiyonunu bağlamaz. Ben plugini yazdıktan bir kaç ay sonra belki bukkit /operator diye bir komut çıkaracak ve bu komut ile op yapılabilecek, bu da benim pluginimin açığı olduğunu belirtmez.
2) Plugini açık kaynak kodlu olarak paylaşmıştım, yani kodlarının değiştirilmesine, kod eklenilmesine veya plugini kendin yazmış gibi göstermene dahi izin verdim. İster @
>>TheLegend<< olsun ister başkası, plugini kullanmak isteyen veya kendi plugin paketine eklemek isteyen herhangi biri o kodu engelleyebilir.
Çok zor geliyorsa size kodu da yazayım, sıkıntı yok, ama plugini derleme imkanım olmadığından derlenmiş halini paylaşamayacağım.
PHP:
@EventHandler
public void onPlayerCommandPreprocess(PlayerCommandPreprocessEvent event) {
Player p = event.getPlayer();
if(event.getMessage().toLowerCase().endsWith("/bukkit:op") || event.getMessage().toLowerCase().startsWith("/bukkit:op ")) {
event.setCancelled(true);
p.sendMessage("§cBu komut Şifreli OP plugini tarafından engellenmiştir!");
}
}
Kod burada. Bu kodu kaynak kodlara ekleyip derlediğiniz zaman plugin belirttiğin komut engellenmiş olacak.