Ekran Kartı mı Değişşsem Yoksaa Ram mı ?

Camon32

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar Minecraft Oynayan bir insanım bende. ve Ekran kartım minecrafta göre sanırım düşük. 785 mb ve onboard intel hd graphics.
işlemcim idare ediyor. ama ram'im 2 gb. Minecraft'ta optifine yükleyip Tiny'e alıp en düşüğe alınca bi 55-60 fps alıyorum zar zor.
Arkadaşımın ekran kartı 1656 mb intel hd graphics. ve 4 gb ramı var. Sizce ramımı 2 GB yükseltsem biraz daha yüksek ayarlarda oynar mıyım ?

Edit: Arkadaşım Optifine olmadan 1.7.5 versiyonunda 3-4-5 chunks'ta 45 fps alıyor. forest biyomunda.
ben ise o biyomda optifineli 2 chunksta eh işte 55-60 fps.

SpanklyTR

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Minecraft ekran kartına bağlı diye biliyorum ben sana söliyim ram bir işe yaradıgını sanmıyorum :p

Camon32

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
internete yazdıgımda minecraftın daha çok RAM Yedigini söylüyorlar. Nedeni ise JAVA programı oldugu için.
Ramı 4 GB yapsam Optifine'de tiny'de bi 50 fps alır mıyım ?

SpanklyTR

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
internete yazdıgımda minecraftın daha çok RAM Yedigini söylüyorlar. Nedeni ise JAVA programı oldugu için.
Ram çok istiyosan Minecraft'a gidip ram verebilirsin ama ben ekran kartına bağlı oldugunu düsünüyorum effectler falan ama sen bilirsin

Minecraft ram verme Videosu

S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
İşlemci ve RAM. Tüm bileşenlerini yazarsan uyumlu birşeyler öneririz.

Helter

Pattes
En iyi cevaplar
0
Yahu Zaten Ram Alsan Bile Oyuna 2 GB Ram Vereceksin. Ekran Kartı Alırsan Daha Verimli Olur.

Zorinkun

Blaze Yokedici
En iyi cevaplar
4
Minecraft Java ile yazıldığı için RAM da ister ekran kartı da. Fakat ilk olarak ekran kartını yükseltmeni öneririm. RAM'dan çok ekran kartına bakar oyun.
Oyuna 100GB verseniz bile gram FPS artışı olmayacaktır. Sadece chunklar daha hızlı yüklenecektir. Buna da ihtiyacınız olmaz gibi. Minecraft'ın hızlanmasını mı istiyorsunuz? Düzgün bir ekran kartı, en az 4GB RAm, ve de i5 işlemci gerekir.

Dedim, ilk olarak ekran kartını yükselt. Şu anda piyasadaki en ucuz bilgisayar bileşeni RAM.
Şuna bakar mısın;
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Bayağı ucuz, değil mi?

sir_Galahad

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Kardeş İlk Olarak 4 GB Ram Al MC ye Ram Ver Ekran Kartı Driverlerini Güncelle Ekran Kartı Olarak ATI Raedon 4800 series al ben en uzak chunkları bile kasmadan görüyorum

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Minecraft Java ile yazıldığı için RAM da ister ekran kartı da. Fakat ilk olarak ekran kartını yükseltmeni öneririm. RAM'dan çok ekran kartına bakar oyun.
Oyuna 100GB verseniz bile gram FPS artışı olmayacaktır. Sadece chunklar daha hızlı yüklenecektir. Buna da ihtiyacınız olmaz gibi. Minecraft'ın hızlanmasını mı istiyorsunuz? Düzgün bir ekran kartı, en az 4GB RAm, ve de i5 işlemci gerekir.

Dedim, ilk olarak ekran kartını yükselt. Şu anda piyasadaki en ucuz bilgisayar bileşeni RAM.
Şuna bakar mısın;

Bayağı ucuz, değil mi?
80 TL'ye ekran Kartı var..

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
ekran kartın onboard yani ekran kartın yok denicek seviyede ekran kartını yenilemen lazım

BlackRains

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
1
80 TL'ye ekran Kartı var..
O kart bir patates olabilir. :D

Ekran kartı al bence de. Özellikle on-board bir kartın olduğu için kasma yaşıyorsun.
Acaba ekran kartı adında kasaya ayriyeten takılı bir parça var mı?
Varsa model ve firmasına göre sürücüsünü yüklersen bayağı bi' FPS artışı yaşarsın.
Ekran kartını öğrenmek için
programını kullanabilirsin.
Yeni ekran kartı alacaksan da bu adreslerden bilgi edinebilirsin:
:sgül: