Laptop'um Hakkında Tatlı Sorular (Vol. 2)

BlackRains

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
1
Yeniden selamlar. Emektar dizüstü bilgisayarımın ömrünü uzatma çabasıyla yeni sorulara girişiyorum.

▓ I. ▓ Movie Maker'da film işlemek gibi CPU kullanan işlemlerde hiç ısınma yaşamıyorum. Ancak oyun oynamak gibi ekran kartının da kullanıldığı durumlarda maksimum 10 dk. kullandıktan sonra resmen klavyeye dokunamıyorum. İşlemciye macunu yakın zamanda sürdürdüm ve işlemci fanı da stabil (adam akıllı) bir durumda. Bu durumda ısınmayı yapan hangi parçadır? nVidia ekran kartı menümde işlemciden yararlanan bazı ayarları açmış olsam da ben sorunun GPU'da olduğuna inanıyorum.

▓ II. ▓ Bu aşırı ısınma sorununu halletmek, en azından bir nebze azaltmak için soğutucuya başvurmayı düşünüyorum. Kablosu bozuk eski soğutucum laptop'u az bir şey soğutuyordu, ancak o da olmadığından kaliteli grafiklere sahip oyunlarıma pek giremiyorum. Uzun lafın kısası, ikinci bir laptop soğutucu alacağımdan daha dikkatli tercihler yapmak istiyorum. Soğutucunun hangi özelliklerine dikkat etmeliyim? Yaklaşık 30-40 TL'ye kadar harcama yapabilirim. Mümkünse Vatan Bilgisayar'ın NB (Notebook) mağazalarında bulabileceğim bir tür olsun.

Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler. İyi forumlar dilerim. :sgül:

▓ Ekleme: Bilgisayar Özelliklerim ▓
İşlemci: Intel Core i5-2430M (Çekirdek hızı: 2.4 GHz / Turbo Boost: 3.0 GHz)
Ortalama Isı (Boşta / Oyunda): -gelecek-
Ekran Kartı: nVidia GeForce GT 630M (2 GB Paylaşımsız Video Belleği)
Ekran Genişliği: 15.6 inç

( @sergun26 geçen konumda bir şeyler önermiştin, şu an da fikrin vardır sanıyorum. ^_^)

Son düzenleme:
S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
Uzun ömürlü iyi bir şey isterseniz 100 TL yada 80 TL'lik bir şey bakın.
Vatan çok kazık. Bunları başka yerde daha ucuza ve daha iyisini bulabilirsin.
Çok fazla anlamam ama araştırmama göre:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Biraz geçiyor ama olsun. Ne de olsa Thermaltake :)

BlackRains

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
1
Uzun ömürlü iyi bir şey isterseniz 100 TL yada 80 TL'lik bir şey bakın.
Vatan çok kazık. Bunları başka yerde daha ucuza ve daha iyisini bulabilirsin.
Çok fazla anlamam ama araştırmama göre:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Biraz geçiyor ama olsun. Ne de olsa Thermaltake :)

Öneriniz için teşekkürler. Zaten rahmetli Piranha soğutucu 30-40 TL'ye yakındı. Garantiyi filan takmayınca da sonuç ortada.
Mümkün olduğunca fiyat aralığımı arttırmaya çalışırım. Şimdi ise bana saniyedeki devir (RPM), ne kadar hava üflediği ve soğutma alanı gibi özelliklerden hangilerine dikkat etmeliyim birisi bana söylerse sevinirim. :sgül:

(Not: Bilgisayarımın parça ve fiziksel özelliklerini ekledim.)

S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
Öneriniz için teşekkürler. Zaten rahmetli Piranha soğutucu 30-40 TL'ye yakındı. Garantiyi filan takmayınca da sonuç ortada.
Mümkün olduğunca fiyat aralığımı arttırmaya çalışırım. Şimdi ise bana saniyedeki devir (RPM), ne kadar hava üflediği ve soğutma alanı gibi özelliklerden hangilerine dikkat etmeliyim birisi bana söylerse sevinirim. :sgül:

(Not: Bilgisayarımın parça ve fiziksel özelliklerini ekledim.)
Ekran kartın benimle hemen hemen aynı. Bende 635M var.

Ne kadar hava üflediği ve RPM'i önemlidir. RPM arttıkça ses çıkarmaya başlar. Ama üflediği hava da artar. Bana kalırsa ses çıkarsın ama soğutsun. Bir de tek fanlı olanlar daha iyidir. 3 fanlı gibi dandik soğutucular iyi değil.[DOUBLEPOST=1404682330,1404681918][/DOUBLEPOST]Laptopum hakkında tatlı sorular çok hoşuma gidiyor yav :D Çok güzel başlık

BlackRains

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
1
Ekran kartın benimle hemen hemen aynı. Bende 635M var.

Ne kadar hava üflediği ve RPM'i önemlidir. RPM arttıkça ses çıkarmaya başlar. Ama üflediği hava da artar. Bana kalırsa ses çıkarsın ama soğutsun. Bir de tek fanlı olanlar daha iyidir. 3 fanlı gibi dandik soğutucular iyi değil.[DOUBLEPOST=1404682330,1404681918][/DOUBLEPOST]Laptopum hakkında tatlı sorular çok hoşuma gidiyor yav :D Çok güzel başlık

"1000 RPM'de sessiz" gibi reklam taktikleri uygulanan modeller filan varmış. O zaman ben onları araştırıyorum ikinci bir yoruma kadar.
(Başlık doğaçlama. :p) :sgül: