-Konularım Hakkında (Dikkat: Din Konusunda Sıkıntı Yaşayanlar Girmemelidirler)-

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Son birkaç zamandır yaptığım bilimsel konular hakkındaki görüşlerinizi değiştirmenizi istemekteyim. Bu görüşler genelde yazılarımın sizi dinden uzaklaştırması ile alakadar olarak sizi rahatsız etmekte olduğunuzu söylüyor. Bu olmamalıydı.
Benim yaptığım herhangi bir araştırma ve ya yazı yüzünden sizin dininizden kopmanız, kopanla ben arasında bir günaha giriyor.
Fen, Allah'tan üstün bir şey ASLA değildir. Onu anlamamız için beyni bize Allah vermiştir zaten.
Etrafınızdaki her şey DİN de değildir. Etrafınızdaki her şey tesadüfen oluşmasa da, her şeyi din sayamayız.
Atomlar, protonlar, pozitronlar, kuarklara kadar her şey Allah tarafından yaratıldı.

Şöyle bir açıklama yapayım insanın düşünmesi hakkında:

Moleküller, herhangi bir kuvvet tarafından zorlanmadıkça hareket etmeyen varlıklardır. Siz her nefes alışınızda, moleküller bütün bedeninizi dolaşır ve tekrar geri çıkar, havaya yayılır. Durum böyle olunca ve 8 milyar insanı hesaba katınca atmosferimiz bu moleküller ile "sıkışıktır". Siz ne zaman bir nefes çekseniz, Einstein'in beyninden geçen düşünceleri, benim düşüncelerimi, amcanızın (varsa) düşüncelerini çekmekte, onları almaktasınız. Nefesinizi hızlı hızlı vermezseniz, düşünmeye yardımcı olabilirsiniz. Bunu düşünen yine Allah'tır. Düşüncelerin, örgütlenmiş gizli bir yolda gitmesini sağlayan yine Allah'tır. Bundan sapmayın.

Kur'an'da her ne kadar uzay hakkında bahsetmese de sonuçta bizim öğrenmemizi istemiş. Eğer istemeseydi, Kur'an'ı neden indirtti? Direkt bedenlerimize aktarabilirdi, olmazsa bizi tekrar yaratabilirdi, değil mi? Kur'an'da her şey geçmez. Klavye mesela. Kur'an'da geçmez, fakat biz bulduk. Bulmamızı sağlayan sistemi kuran yine odur.
Allah geleceği görür arkadaşlar. Bunun fenini yapamayız.Fakat görür.
İkiz Kuleler mesela.
Hakkında ayet vardır. Araştırın Google'dan, hemen bulursunuz.

Fen yaparak biz, Allah'ın öngördüğü geleceğin izlerini takip etmekteyiz. Allah bize bir tünel kazmış, biz arkadaki ipuçlarını toplayarak ona yetişmeye çalışıyoruz. Allah bir galaksi yaratmış, biz gelen ışığı takip ederek onu anlamaya çalışıyoruz.
Lütfen ama lütfen, benim yüzünden dinden soğumayın. Oktilyar googolplex kadar evreni oluşturmaya yetecek bir ihtimal olamaz. Evren(ler) Allah'ın işidir.

-Yeselectro

H

hsndmrts_

Ziyaretçi
güzel yazmışsın, katılıyorum.
bi insan tesadüf eseri oluştuğuna inanıyorsa ya kendisini ve çevresindekileri semiyor yada delidir.

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
Aha buda ateistlere gelsin =
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Ey ateistler gözünüzü kapatmış yazdıklarımızı okuyorsunuz peki bunu hiç kendinize sordunuzmu?
''Eğer Tanrı var ise, ben onu bilmeyi istiyor muyum?''

Zorinkun

Blaze Yokedici
En iyi cevaplar
4
Hazır fırsat varken sorayom şu kineziler günah değil lan değil mi? xP

Edit: Çok haklısın brobrotato. Güzel yazı.

_Spiderus_

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Hazır fırsat varken sorayom şu kineziler günah değil lan değil mi? xP

Edit: Çok haklısın brobrotato. Güzel yazı.
zorintr günahmı değilmi söylese gardaş işi bırakıp devam etmek için cevap lazım :D[DOUBLEPOST=1404981109,1404981074][/DOUBLEPOST]Yelectronun bu konuyu açmasında herhalde ben neden oldum .Özür dilerim yeselectro.Sadece ben yanlış anlamışım okadar :(