- En iyi cevaplar
- 1
İlk ekran kartı incelememizde benim ekran kartım olan GF 210'u inceleyeceğiz. Biraz eğlenceli birazda ciddi olacak bu serimize başlayalım.
Öncelikle Nvidia'nın bu kartla ilgili dedikleri üzerinden gideceğim:
1 - Muhteşem Video
Yani internet hızı kaynaklı değil ama videolarda bazen donuk donuk gitmeler var. Hatta yeni formatladım hala aynı yani Youtube sitesinde hiçbir sorun yaşanmaz ama Facebook sitesinde belki yaşarsınız.
2 - Muhteşem Grafikler
Tabi tabi çok haklılar. Hiçte öyle değil. Yani kasmalar olur çalıştırsa da.
3 - Birinci Sınıf Windows 7 Deneyimi
Eğer Team Viewer veya Skype üzerinden ekran paylaşımı yapıyorsanız bu ekran kartında hız akıcı ama çok hafif donmalar veya kasmalar olabilir o da nadiren olur.
Normalde DDR2 64 bit ama bende 32 bit gözüktü. Anakarta bağlı galiba ama yinede iyi çalışıyor oyunlar.
Max Çözünürlük:
2560x1600 ama ben 1440x900 yapabiliyorum galiba monitör ile ilgili önerilen bu.
DirectX Sürümü:
Alırken 10.1 yazıyordu internet sitesinde 9 yazıyor.
RAM:
Ramı 1 GB ama bende ilk başta 2 GB oldu. Bir dahaki formattan sonra 2258 MB oldu yani Ramı yükseldi. Ekran kartı belleğinde bir artış söz konusu. GPU Tweak ayarlarıda varsayılandır.
Eğer böyle bir ekran kartı alacaksanız sizin için denediklerimiz:
Grand Theft Auto 4:
Oyunda en düşük ayarda fps 15-20'lerde olur. 30'u dar alanlarda, evde ve parti salonları gibi küçük yerlerde gördüm. Birde oyun yüklenirken 5000 fps gösterebilir. Boş ekran sadece yükleme işareti olan yerde.
Minecraft:
Minecraft oyunu, gayet rahat oynayabileceğiniz, ayarları düşük yapmadan biraz yüksek yaparak ta akıcı şekilde 50-100 fpsde, isterseniz ayarlayarak 100 fpsnin üzerinde de oynayabilirsiniz. Kısacası oyun kasma yapmaz zorlamadıkça.
Grand Theft Auto San Andreas:
Bu oyunda çok nadiren kasmalar olabilir. En yüksek ayarda oynamanız tercih edilmez. Ekran kartı, bu oyun içinde çok iyi değildir. Ama çok zorlamadıkça düşük ayarlarda rahatlıkla oynanabilir.
Simcity 4 Deluxe Edition:
Bu oyun, başlangıçta kasmaz ama çok büyük şehriniz var ise kasma yapabilen bir oyundur. Efektlerden ve objelerin hareketlerinden dolayı kasma yapar.
Simcity 3000:
Önerilen bir oyundur
. Hızlı ve akıcıdır.
Age Of Empires 2 ve 3:
Oyunda eğer online oynuyorsanız lag olur ise kasma şeklinde gözükür. Ama oyun akıcı ve hızlıdır.
The Sims 1:
Oyunda kasma filan görmedim gayet hızlı ve akıcı.
Minecraft Technic Pack:
Minecraft'tan biraz düşük fps ile oynayabiliyorsunuz genellikle.
Bu incelememizden bu kadar emeğe saygı %100 kendim yazdım uğraştım.
Öncelikle Nvidia'nın bu kartla ilgili dedikleri üzerinden gideceğim:
1 - Muhteşem Video
Yani internet hızı kaynaklı değil ama videolarda bazen donuk donuk gitmeler var. Hatta yeni formatladım hala aynı yani Youtube sitesinde hiçbir sorun yaşanmaz ama Facebook sitesinde belki yaşarsınız.
2 - Muhteşem Grafikler
Tabi tabi çok haklılar. Hiçte öyle değil. Yani kasmalar olur çalıştırsa da.
3 - Birinci Sınıf Windows 7 Deneyimi
Eğer Team Viewer veya Skype üzerinden ekran paylaşımı yapıyorsanız bu ekran kartında hız akıcı ama çok hafif donmalar veya kasmalar olabilir o da nadiren olur.
---TEKNİK ÖZELLİKLER---
Bellek Arayüzü:
Normalde DDR2 64 bit ama bende 32 bit gözüktü. Anakarta bağlı galiba ama yinede iyi çalışıyor oyunlar.
Max Çözünürlük:
2560x1600 ama ben 1440x900 yapabiliyorum galiba monitör ile ilgili önerilen bu.
DirectX Sürümü:
Alırken 10.1 yazıyordu internet sitesinde 9 yazıyor.
RAM:
Ramı 1 GB ama bende ilk başta 2 GB oldu. Bir dahaki formattan sonra 2258 MB oldu yani Ramı yükseldi. Ekran kartı belleğinde bir artış söz konusu. GPU Tweak ayarlarıda varsayılandır.
---OYUN PERFORMANSI---
Eğer böyle bir ekran kartı alacaksanız sizin için denediklerimiz:
Grand Theft Auto 4:
Oyunda en düşük ayarda fps 15-20'lerde olur. 30'u dar alanlarda, evde ve parti salonları gibi küçük yerlerde gördüm. Birde oyun yüklenirken 5000 fps gösterebilir. Boş ekran sadece yükleme işareti olan yerde.
Minecraft:
Minecraft oyunu, gayet rahat oynayabileceğiniz, ayarları düşük yapmadan biraz yüksek yaparak ta akıcı şekilde 50-100 fpsde, isterseniz ayarlayarak 100 fpsnin üzerinde de oynayabilirsiniz. Kısacası oyun kasma yapmaz zorlamadıkça.
Grand Theft Auto San Andreas:
Bu oyunda çok nadiren kasmalar olabilir. En yüksek ayarda oynamanız tercih edilmez. Ekran kartı, bu oyun içinde çok iyi değildir. Ama çok zorlamadıkça düşük ayarlarda rahatlıkla oynanabilir.
Simcity 4 Deluxe Edition:
Bu oyun, başlangıçta kasmaz ama çok büyük şehriniz var ise kasma yapabilen bir oyundur. Efektlerden ve objelerin hareketlerinden dolayı kasma yapar.
Simcity 3000:
Önerilen bir oyundur
Age Of Empires 2 ve 3:
Oyunda eğer online oynuyorsanız lag olur ise kasma şeklinde gözükür. Ama oyun akıcı ve hızlıdır.
The Sims 1:
Oyunda kasma filan görmedim gayet hızlı ve akıcı.
Minecraft Technic Pack:
Minecraft'tan biraz düşük fps ile oynayabiliyorsunuz genellikle.
Bu incelememizden bu kadar emeğe saygı %100 kendim yazdım uğraştım.