Ekran Kartı İncelemesi - GF 210

Mucosoft

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
1
İlk ekran kartı incelememizde benim ekran kartım olan GF 210'u inceleyeceğiz. Biraz eğlenceli birazda ciddi olacak bu serimize başlayalım.

Öncelikle Nvidia'nın bu kartla ilgili dedikleri üzerinden gideceğim:
1 - Muhteşem Video

Yani internet hızı kaynaklı değil ama videolarda bazen donuk donuk gitmeler var. Hatta yeni formatladım hala aynı yani Youtube sitesinde hiçbir sorun yaşanmaz ama Facebook sitesinde belki yaşarsınız.

2 - Muhteşem Grafikler

Tabi tabi çok haklılar. Hiçte öyle değil. Yani kasmalar olur çalıştırsa da.

3 - Birinci Sınıf Windows 7 Deneyimi

Eğer Team Viewer veya Skype üzerinden ekran paylaşımı yapıyorsanız bu ekran kartında hız akıcı ama çok hafif donmalar veya kasmalar olabilir o da nadiren olur.

---TEKNİK ÖZELLİKLER---
Bellek Arayüzü:

Normalde DDR2 64 bit ama bende 32 bit gözüktü. Anakarta bağlı galiba ama yinede iyi çalışıyor oyunlar.

Max Çözünürlük:

2560x1600 ama ben 1440x900 yapabiliyorum galiba monitör ile ilgili önerilen bu.

DirectX Sürümü:

Alırken 10.1 yazıyordu internet sitesinde 9 yazıyor.

RAM:

Ramı 1 GB ama bende ilk başta 2 GB oldu. Bir dahaki formattan sonra 2258 MB oldu yani Ramı yükseldi. Ekran kartı belleğinde bir artış söz konusu. GPU Tweak ayarlarıda varsayılandır.

---OYUN PERFORMANSI---

Eğer böyle bir ekran kartı alacaksanız sizin için denediklerimiz:

Grand Theft Auto 4:

Oyunda en düşük ayarda fps 15-20'lerde olur. 30'u dar alanlarda, evde ve parti salonları gibi küçük yerlerde gördüm. Birde oyun yüklenirken 5000 fps gösterebilir. Boş ekran sadece yükleme işareti olan yerde.

Minecraft:

Minecraft oyunu, gayet rahat oynayabileceğiniz, ayarları düşük yapmadan biraz yüksek yaparak ta akıcı şekilde 50-100 fpsde, isterseniz ayarlayarak 100 fpsnin üzerinde de oynayabilirsiniz. Kısacası oyun kasma yapmaz zorlamadıkça.

Grand Theft Auto San Andreas:

Bu oyunda çok nadiren kasmalar olabilir. En yüksek ayarda oynamanız tercih edilmez. Ekran kartı, bu oyun içinde çok iyi değildir. Ama çok zorlamadıkça düşük ayarlarda rahatlıkla oynanabilir.

Simcity 4 Deluxe Edition:

Bu oyun, başlangıçta kasmaz ama çok büyük şehriniz var ise kasma yapabilen bir oyundur. Efektlerden ve objelerin hareketlerinden dolayı kasma yapar.

Simcity 3000:

Önerilen bir oyundur :D. Hızlı ve akıcıdır.

Age Of Empires 2 ve 3:

Oyunda eğer online oynuyorsanız lag olur ise kasma şeklinde gözükür. Ama oyun akıcı ve hızlıdır.

The Sims 1:

Oyunda kasma filan görmedim gayet hızlı ve akıcı.

Minecraft Technic Pack:

Minecraft'tan biraz düşük fps ile oynayabiliyorsunuz genellikle.

Bu incelememizden bu kadar emeğe saygı %100 kendim yazdım uğraştım.

Glyphl

play.aleriaclub.com | Team.Aleria
En iyi cevaplar
0
Laptobumun garantide olması sebebiyle şu an kullandığım ve aldığım için pişman olduğum ekran kartı

Glyphl

play.aleriaclub.com | Team.Aleria
En iyi cevaplar
0
Nvida GTX 675M İncelersen yardımcı olabilirim garantiden gelince.Pahalı ve harika bir ekran kartı :D