Komut Bloğu kullanımı [Yardım Edin]

MappeRDoruK

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar. Ben adımdanda anlaşılacağı üzere haritalarla uğraşıyorum. Ama yeni çıkan komutlardan yararlanmayı bilmiyorum. Aslında @e komutunu ve execute komutunu [ ve ] un neden kullanıldığını açıklamanızı istiyorum.
YENİ SORU: Ben bir sesi birine sürekli oynatmasını istiyorum. Denedim ama biraz ilerledikten sonra ses yok oluyor. Bir düzenek verebilir misiniz? teşekkürler.
:koyun:
@furkan3000

Son düzenleme:

furkan3000

Obsidyen Madencisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
62
Arkadaşım bende komut bloğu uzmaniyim. Cevap veriyim. @e komutu entity algolamayo saglar bununla @a ile playerlere uyguladigin her komutu entitylere ( zombi iskelet tavuk düşen kum minecart köylü) uygulaya bilirsin @e yazarsan player da dahil her canliya uygular ama @e [type=Zombie] dersen sadece zombiye uygular [ ] isaretleri tanimlamada kullanılır mesela @a [Name=furkan3000] yazarsan komutu bana uygular sadece .execute ise baskasina komut uygulattirir mesela /execute @a - - - summon Zombie - -5 - yazarsan herkes 5 blok ustunde zombi spawn eder daha sorub olursa de

MappeRDoruK

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Arkadaşım bende komut bloğu uzmaniyim. Cevap veriyim. @e komutu entity algolamayo saglar bununla @a ile playerlere uyguladigin her komutu entitylere ( zombi iskelet tavuk düşen kum minecart köylü) uygulaya bilirsin @e yazarsan player da dahil her canliya uygular ama @e [type=Zombie] dersen sadece zombiye uygular [ ] isaretleri tanimlamada kullanılır mesela @a [Name=furkan3000] yazarsan komutu bana uygular sadece .execute ise baskasina komut uygulattirir mesela /execute @a - - - summon Zombie - -5 - yazarsan herkes 5 blok ustunde zombi spawn eder daha sorub olursa de
Sağol sorum olursa yazarım.. :D[DOUBLEPOST=1405758794,1405758464][/DOUBLEPOST]@furkan3000
Arkadaşım peki şu komut geçerli mi:
tp @e [x y z]

furkan3000

Obsidyen Madencisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
62
Execute,bir mob veya kişinin eger o koordinatta varsa herhangi bir komut uygulacağını sorar. Mesela /execute @e[type=Villager] x y z effect @e[type=Villager] 11 9999 255 komut bloğuna bunu yazarsan yazdığın koordinatta bir villager varsa [bütün] villagerlere 255 level ve sınırsız direnç vercek. Peki bütün villagerlere vermemesini nasıl sağlıyacağız? 2 yöntem var ama sadece 1 yöntemini biliyorum. Villagere isim vermek. Eger /execute @e[type=Villager,name=Koylu] x y z effect @e[type=Villager,name=Koylu] 11 9999 255 yazarsan eğer o koordinatta [Koylu] adında biri varsa sadece Koylu isimli villagere sınırsız ve 255 level direnç verecektir. Ayrıca ben heryerde o komutu yazmasını istiyorum dersen x , y ve z ye - - - yazabilirsin. Bu - yazısını ALT GR + Ü ile yapabilirsin. Yardımcı olabiliydiysem sevindim.
@e[type=Vİllager,c=1] yazarsan sadece en yakındaki bir villager c=2 yazarsan en yakın ikiye diye biliyorum