Dizüstü Bilgisayarımın Aşırı Isınma Sorunu

Canyo

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar. Bu bölümde pek aktif biri değilimdir fakat işim düştü diyebilirim. Aslında o kadarda ciddi bir durum değil fakat çözüme ulaşabilirsem ne mutlu :)

Dizüstü bilgisayarım yaklaşık 3 yıldır hiç temizlenmedi diyebilirim. Yani bu aldığım zamandan beri. Bazı arkadaşlarım bu ısınma sorunu temizlenmediği için olabilir dediler. Bende bazı yerlere sordum. Sorduğum yerlerde temizletmeye 25-80 tl arası fiyat söylediler. Acaba temizletsem kesin bir çözüme ulaşabilir miyim ? En azından oyunlara girmeden normal internette gezirken laptop'un aşırı ısınmasını istemem. Oyunlarda zaten 10-15 dakikada ısındığını hissedebiliyorum. 1 saate gelmeden ısınma kokusunu rahatça alabiliyorum :/ Laptop elimde kalacak diye korkuyorum. Temizletme kesin çözüm değilse acaba sağlam bir soğutucu alsam yani bu 25-80 tlyi temizletmeye vermek yerine soğutucuya versem nasıl olur ? Bu konuda bilginiz, tecrübeleriniz varsa lütfen paylaşın. Bilgisayarımın teknik özellikleri sanırım işinize yaramayacak diye düşünüyorum o yüzden paylaşmadım.

NOT: Antalya gibi bir yerde yaşıyorum. Burada sıcaklık, nem nasıldır bilirsiniz :)

Son düzenleme:
H

hsndmrts_

Ziyaretçi
hocam temizleme kesin çözüm sana söyliyim ve temizletme paralı mı :D oha diyorum getir bedavaya temizliyim çok saçma bişi para için insanlar ne yapıyorlar :D

Canyo

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
hocam temizleme kesin çözüm sana söyliyim ve temizletme paralı mı :D oha diyorum getir bedavaya temizliyim çok saçma bişi para için insanlar ne yapıyorlar :D
İşçiliğine alıyorlardır. Belkide ufak tefek şeyler değişiyordur :) Biri 25 tl diyor diğeri 45 tl diyor bir yerde de 80 tl diyor. Kararsız kaldım yani.

H

hsndmrts_

Ziyaretçi
getir beleşe yapıyım bırak ya :D ve ayrıca hava pompası almanı öneririm hava üfleyen makina varya ismi aklıma gelmiyor :) ama onla iyi temizleniyor en azından 1 yıllığına temiz kalıyor al derim 50 lirayı geçtiğini düşünmüyorum :S

ParaVer

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Bak mod abe, bende de ısınma sorunu var. Genelde çoğu dizüstü bilgisayarlarda olur bu. İçini böyle güzelce temizle saç kurutma makinesi ile. Bütün tozlar gitsin.

Canyo

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Eğer ısınma derken CPU çok fazla kullanılıyorsa görev yöneticisinden CPU'yu en çok ne kullandığına bak. Kapat. Bi' değişiklik olur belki.
Yok yok o şekilde değil. Dediğim gibi 3 yıldır bakımı falan yapılmadı. İlk 1-2 yıla göre ciddi ısınma artışı oldu diyebilirim. CPU yiyecek en fazla ya skype oluyor yada chrome oluyor o kadar. Arada bir oyuna giriyorum ama oda haliyle ısınma yapıyor. Videolarda da gittikçe ısındığını farkettim.

powershark

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yok yok o şekilde değil. Dediğim gibi 3 yıldır bakımı falan yapılmadı. İlk 1-2 yıla göre ciddi ısınma artışı oldu diyebilirim. CPU yiyecek en fazla ya skype oluyor yada chrome oluyor o kadar. Arada bir oyuna giriyorum ama oda haliyle ısınma yapıyor. Videolarda da gittikçe ısındığını farkettim.
Dediğimi yaparsan Mutluluğa erişiceksindir .Kolay ve Kullanışlı yöntem :)

powershark

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bi çılgınlık yap diyorsun yani :D Bende saçma buldum zaten o kadar para verilmesine. Deneyeceğim :)
Zaten yapmazsan kendin pişman olursun.Oraya gidince utanma. Kimse
Energy manager gibi bi program var. Sadece bendr mi var bilmiyorum ama fanı çalıştırıyor çift yönlü. Tozları felan atıyor. 24 saat açık kalsa bile ısınma en fazla %3 dur benimkinde
Fanı zorlamak biraz sıkıntıl değilmi ? En iyisi temizlemek. Riskte yok zaten ? Sizin dediğiniz yöntem kullanışlı fakat tehlikeli. Bilgisayar parçalarına zarar verebilir.

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Temizleme kesin çözüm olacaktır. Temizledikten sonra alt kapağını açar soğutucu çekersin bir tane 15 dakika dayanmak yerine 15 saat dayanır :)