Ekran Kartı İncelemesi - Ge Force GTX TITAN Z

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Titan Z'nin şüphesiz en kötü olduğu bölümlerden biri'de o devasa kartın PCB'sinin tek fanla soğutulmasıdır.
İki adet GK110'u sen gidip bir tane fanla soğutmaya çalışırsan FX 5500'ün Mhz'lerin de gezinirsin. :D
Fakat AMD Asetek ile anlaşarak en doğrusunu yaptı bir adet 120MM soğutucu ile ekran kartı overclock bile olabiliyor.
Titan Z modlanırsa yani Custom bir sıvı soğutmaya bağlanır 2 GPU'da güzel bir şekilde soğursa o zaman işin rengi değişebilir.
Nvida bu yaptığından vaz geçmeli karto uzman ellere bırakmalı yoksa Evga - ASUS ona güzel bir soğutma ayarlar. :D
Fakat performans olarak yine Hawaii XT ile başa baş gidecek fiyattan dolayı yine ellerinde patlayacak yinede güzel olur çünkü iş istasyonlarında CUDA çekirdeğinin esprisi büyük Nvidia bu yönden şüphesiz çok iyi.
Kartın gücü soğutmadan dolayı düşüyor bunu unutmayalım tek gereken 2 blok ve biraz LN2. :)
GK 110'da çok güçlü bir GPU ve kesinlikle unutulamaz.

mciltrot34

International Rias Fanclup President
En iyi cevaplar
1
Directx 12 gtx880 de geliyor. Ayrica bunu alacagim parayla 2 tane r9 295x2 alip crossfire yapip 4 kat daha iyisini oynarim ayrica 8k oyun zevkide cikar. Bu sistemde islemci iyiyse beni 10 yil goturur.

U8816 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Directx 12 gtx880 de geliyor. Ayrica bunu alacagim parayla 2 tane r9 295x2 alip crossfire yapip 4 kat daha iyisini oynarim ayrica 8k oyun zevkide cikar. Bu sistemde islemci iyiyse beni 10 yil goturur.

Uçmaya gerek yok bir adet 4820K ve GTX 760 SLI ile FHD'de her şeyi yaparsınız.

mciltrot34

En iyi cevaplar
1
Ekran kartindan bahsediyoruz. Ama islemci olarak Amd 9570 veya i7 4770k dan assagisini almazdim.

Brooker

OphionTR
En iyi cevaplar
0

İki tane ekran kartını alıp crossfire yapınca performansı iki katına çıkmıyor, 4K kalite de birden iki katına fırlamıyor :). Ayrıca bu ürünü oyuncular alsın diye yapmadılar, R9 295X2 ile render al, bir de Titan Z ile render al o zaman görürsün iki ekran kartının farkını.[DOUBLEPOST=1407346967,1407346924][/DOUBLEPOST]
Ekran kartindan bahsediyoruz. Ama islemci olarak Amd 9570 veya i7 4770k dan assagisini almazdim.

AMD 9570 tek başına 220W güç tüketiyor, onun yerine i7 4790K alsan daha kârlı olacaktır.

mciltrot34

En iyi cevaplar
1
Crossfire yapinca performansi halihazirda bayagi artiyor sadece bir tanesi zaten 2 katı. O bellekle zaten rahat 8k oyun acabilirsin sorun olmaz. İslemciyide o anki duruma birakirim zaten hemen sazan gibi atliyorsunuz. Ne diyorum z yerine 295x2 alinca render performansida sabitlenir. Ayrica render buyuk oranda okuma yazma hizina baglidir.

Brooker

OphionTR
En iyi cevaplar
0
Crossfire yapinca performansi halihazirda bayagi artiyor sadece bir tanesi zaten 2 katı. O bellekle zaten rahat 8k oyun acabilirsin sorun olmaz. İslemciyide o anki duruma birakirim zaten hemen sazan gibi atliyorsunuz. Ne diyorum z yerine 295x2 alinca render performansida sabitlenir. Ayrica render buyuk oranda okuma yazma hizina baglidir.

Render konusunda daima Nvidia birincidir, bunu unutma. Ayrıca Crossfire veya SLI yaparsan ikinci ekran kartı yarıya yakın performansta çalışır. Bu arada render okuma yazma hızına bağlı değildir demiyorum, eğer işinden para kazanan varsa zaten bilgisayarında SSD de vardır.

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
İki tane ekran kartını alıp crossfire yapınca performansı iki katına çıkmıyor, 4K kalite de birden iki katına fırlamıyor :). Ayrıca bu ürünü oyuncular alsın diye yapmadılar, R9 295X2 ile render al, bir de Titan Z ile render al o zaman görürsün iki ekran kartının farkını.[DOUBLEPOST=1407346967,1407346924][/DOUBLEPOST]
AMD 9570 tek başına 220W güç tüketiyor, onun yerine i7 4790K alsan daha kârlı olacaktır.
Hayır hocam 9370'in 220W güç çekmesi tamamen hikaye TDP denilen şey ısıl tasarımdır.
Genel olarak 9370 stok halde 160-170 W çeker bu tabii ki yüksek bir rakam fakat 230'ları görmesi teorik olarak imkansız.
Elbet bunlar çarpan kilidi açık işlemciler fakat zaten yüksek frekans'da çalışıyorlar emin olun 4790K'yı bu çarpanda hava soğutmayla çalıştırmazsınız.
İntell Haswell-E ile yapacağını yaptı CPU'ların çoğu özürlü.
Bu nedenden dolayı F/P katagorisinde AMD her zaman öndedir.
LN2 yardımı ile 9370'de 220W harcar fakat emin olun 5 Ghz'de değil. :)
Minimum 7 Ghz'de.
Overclock'a eli yatkın olmayan bir adamda o işlemciye o kadar voltajı imkanı yok veremez.

Düzenleme ;

Hocam ne yaptınız SLI / CrossFire'da scaling ne zaman düşmüş %50'lere :D
En azından %80'lerin üstünde oluyor.
Verilen FPS ilse Scaling'in bir alakası yok.

Brooker

OphionTR
En iyi cevaplar
0
Yarıya yakın dedim zaten, %50 demedim. %60, %65 gibi bir performansla çalışacaktır.

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Yarıya yakın dedim zaten, %50 demedim. %60, %65 gibi bir performansla çalışacaktır.
Biz onu orta karar %85 yapalım hocam. :D
Çünkü AMD'de Nvidia'da scaling olayına çare buldu 2. kartta 90'ları görüyor 3. kartta fena değil fakat Nvidia için 4. kartı ha takmışsın ha takmamışsın. :D
O yüzden en doğrusu GPU'su sağlam bir tek kart alıp sonra 2. kartı çekip sonrada Custom ile overclock yapmak olacaktır bence. :D

mciltrot34

En iyi cevaplar
1
Zaten 9xxx serisinin oyun icin oldugunu zannetmiyorum zaten. Ayrica render konusunu kapatin bence benim dedigim su: 1 tane titan z yerine 2 adet r9 295x2 alirim daha iyisini oynarim zaten 1 tanesi bile oyun performansi olarak ustun r9 295x2 den 2 tane takarsan daha ustun performans alirsin. Render konusunda bir lafim yok fakat bilinki mantle su an nvidiayi fena sıkıstirmis halde. Gtx880 titan z2 kadar pahali olacak onun parasiylada yeni.cikan 295x2 den bile ustun 290x2 den 3 tane alirim al sana canavar. Mantle destegi olan oyunlarda nvidia yere.gomulecek elinizde kalirsa sasirmam direct x in onunu mantle kapatiyor artik anlayin.

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Zaten 9xxx serisinin oyun icin oldugunu zannetmiyorum zaten. Ayrica render konusunu kapatin bence benim dedigim su: 1 tane titan z yerine 2 adet r9 295x2 alirim daha iyisini oynarim zaten 1 tanesi bile oyun performansi olarak ustun r9 295x2 den 2 tane takarsan daha ustun performans alirsin. Render konusunda bir lafim yok fakat bilinki mantle su an nvidiayi fena sıkıstirmis halde. Gtx880 titan z2 kadar pahali olacak onun parasiylada yeni.cikan 295x2 den bile ustun 290x2 den 3 tane alirim al sana canavar. Mantle destegi olan oyunlarda nvidia yere.gomulecek elinizde kalirsa sasirmam direct x in onunu mantle kapatiyor artik anlayin.

Merhaba 6 yönlü CrossFire desteği diye bir şey henüz icat edilmedi. :)

İyi forumlar. :)

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Anam anam daha yeni hatırladım gece gece güldüm :D asdasdasdasd neyse ıhım.

Olabilir arada böylede DH'de filan yazsanız ben baya bir dalga geçerdim her halde. :)
Burası MC forumu sizin donanım bilginizin olmaması doğal olabilir.