Alfa ile Sorgulama 3 (+15)

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Allahın varlığına dair kanıt olarak mucizelerin gösterilmesi ne kadar mantıklı bir olaydır ki? Hangi dinin kendince mucizeleri yok?
Mucizeler sadece insanları bir dinde tutmak adına söylenmiş yalanlardır.Mesela düşünün geçmiş dinleri; insanların ilgisini çekmek için sayısız mucize anlatıyorlardı.Bunda periler devler ejderhalar anlatılırdı.Şimdi biliyoruz ki ne dev var ne peri.Bugün insanların hayretle baktığı mucizelerde gelecekte mitolojiye dönecek bilesiniz.

Sayın müslüman ! Nuh mucizesine inanıp allahın varlığını kanıtlamaya çalışıyorsun ya. Purana ve Vedaların Mucizelerine inanıp neden hindu olmuyorsun? Haedong Kosung-Jon mucizelerine inanıp neden budist olmuyorsun ? İsa nın ölüleri dirilttiğine inanıp neden hristiyan olmuyorsun ? Ergenekon mucizesine (artık efsane) inanıp neden şamanist olmuyorsun? Defne ve Apollo mucizesine (artık efsane) inanıp neden Zeusa tapmıyorsun?
Onlarca din arasında neden sadece islamın mucizelerine inanıyorsun?
Geçmiş dinlerin de mucizelerine bakıp neden saçma buluyorsun?
Bu liste uzatılabilir...
Ama mantık mucizelerde uzatılamaz...

-Alfa

Karikateist adlı sayfadan alıntıdır.

H

hsndmrts_

Ziyaretçi
sen mantığınla allahı bulabilir misin? evet bulabilirsin ama bunu mücizelere mantık vermekle ne alakası var mucizelerde mantık aranmaz çünkü mantık dediğimiz şey insan aklına uyan bişidir ve mucizeleri allah yaratır ve sonlandırı allahıda anlıyamıycamıza göre yani aklımız sınırlı olduğuna göre mantık aranmaz, islamı seçme konusunda islam en mantıklı dindir diğer dinlere bakarsan kesinlikle en az 1 kusur bulursun bunları yazman güzel ama bence gereksiz mucizede mantık aranmaz haşa allahın mantığını anlayamazsın, sadece şunu söylüyorum insan aklı acizdir sınırlıdır dediklerinin çoğunu anlayamazsın aklımız ermez

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
sen mantığınla allahı bulabilir misin? evet bulabilirsin ama bunu mücizelere mantık vermekle ne alakası var mucizelerde mantık aranmaz çünkü mantık dediğimiz şey insan aklına uyan bişidir ve mucizeleri allah yaratır ve sonlandırı allahıda anlıyamıycamıza göre yani aklımız sınırlı olduğuna göre mantık aranmaz, islamı seçme konusunda islam en mantıklı dindir diğer dinlere bakarsan kesinlikle en az 1 kusur bulursun bunları yazman güzel ama bence gereksiz mucizede mantık aranmaz haşa allahın mantığını anlayamazsın, sadece şunu söylüyorum insan aklı acizdir sınırlıdır dediklerinin çoğunu anlayamazsın aklımız ermez
Ben mantığımla şu an arıyorum ve çelişki içindeyim. Aklımız sınırlı diyebilirsin fakat genişletilebilir. En mantıklı din İslam sözünde ise dünyadaki birçok insana göre islam o kadar saçma ki... Herkesin kendi yorumu seninkine de saygı duyuyorum. Fakat insan aklı ermez demen beni üzdü. Belki şu an ermeyebilir ama ileride ereceğine inanıyorum. Şu an bunlar hep varsayım daha ileri gidemiyoruz.

ForumDoktoru

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Müslüman değilim. Ateist değilim. Başka birşeist de değilim.

Evet, ama bu dinler biribiriyle karşılaştırılamaz. Söylediklerinden yola çıkarak sadece şunu öğreniyoruz: Görmediğimiz veya kanıtlayamadığımız şeylerin varlığından emin olamayız. Şu anda Allah'ın varlığından emin değiliz. Ama neden olmasın ? Diğer bazı dinlerin efsane olması Allah'ın da efsane olucağını göstermez. Bence olaya tarafsız bakmak en iyisi. Bi bakıma sana katılıyorum. Dediğin gibi birçok şey efsane oldu, Allah'da efsane olabilir /ama olmayadabilirde..

H

hsndmrts_

Ziyaretçi
bak şu an ermez ama ilerde erebilir demen evrime giriyor farkında mısın? allah insana bi sınır çizmiştir ve o sınırı geçemeyinz

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Müslüman değilim. Ateist değilim. Başka birşeist de değilim.

Evet, ama bu dinler biribiriyle karşılaştırılamaz. Söylediklerinden yola çıkarak sadece şunu öğreniyoruz: Görmediğimiz veya kanıtlayamadığımız şeylerin varlığından emin olamayız. Şu anda Allah'ın varlığından emin değiliz. Ama neden olmasın ? Diğer bazı dinlerin efsane olması Allah'ın da efsane olucağını göstermez. Bence olaya tarafsız bakmak en iyisi. Bi bakıma sana katılıyorum. Dediğin gibi birçok şey efsane oldu, Allah'da efsane olabilir /ama olmayadabilirde..
Dediğim gibi her şey bir varsayım. Beynimizi, aklımızı kullanarak yorum yapıyoruz. :) Bu arada sen Agnostik olabilirsin. :)[DOUBLEPOST=1408968295,1408968248][/DOUBLEPOST]
bak şu an ermez ama ilerde erebilir demen evrime giriyor farkında mısın? allah insana bi sınır çizmiştir ve o sınırı geçemeyinz
Everim, adaptasyon hepsi olabilir. Bence gelişmenin sınırı yok. Araştırma isteğin kadar bilgilisindir.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Alıntıdır diyor ona sataşmayın xD

bLuShark

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bence din kesinlikle gerekli bir şey. Olay şu: Demişsin ki neden İsa'nın ölüleri dirilttiğine inanıp Hristiyan olmuyorsun ? İyide ona bunu yaptıran da yine Allah idi. Hayatta her şeyin bir amacı vardır değil mi ? O zaman insanlığın da bir amacı olmalı. Hani ateistler dini her zaman sorgular ya. Bende ateizmi sorguluyorum. Hayatta her şeyin bir amacı varsa, dünyanın böylesine hassas ama mükemmel bir düzeni varsa, bütün canlılar içgüdüyle hareket ederken sadece biz düşünebiliyorsak neden sadece ''yok olmak'' için var olalım ? Düşünsene sence de biraz acımasız değil mi ? Tanrı'ya acımasız derler inanmayanlar ancak asıl inanmayanların düşünce yapısı acımasız değil mi sence de ? Bütün canlılardan farklı bir ırk ol. Düşünebil. Karar verebil. Ama ölünce dünya üzerindeki her şeyin yok olsun ?
Aynı zamanda yine ateistlerin İslam'ı sevmeme nedenlerinden biri de kendine Müslüman diyip onu bunu katledenlerdir. Her şey en başından harikadır. Basit bir örnekle açıklayayım:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
oyununu biliyorsundur. Oyun Türkiye'ye ilk gelişinde harikaydı. Çünkü moba severlerin hepsi toplanmıştı ama sonradan bir sürü çocuk, moba nedir bilmeyen vs. doluştu oyuna ve oyun hiçte zevk vermeyen bir noktaya geldi. İslam dini ilk ortaya çıkışında her şey mükemmel idi. Sonradan ortaya çıkan liderler dinin gereğini ve akışını bozarak günümüzdeki şiddet yanlısı hale getirdiler. İslam özünde barış, sevgi, kardeşlik ve hoşgörü dinidir. Zorlama yoktur.
Yine aynı zamanda bir daha dikkatimi çekti. Mucizeleri dinlere inandırmak için var olduğunu belirtmişsin. Yanlış anlamışsın. Mucizeler Allah'ın varlığını kanıtlamak için vardır. Her şeyin yalnızca kimyasal denklemlerden ibaret olmadığını göstermek için vardır. Zaten ancak gerçek bir Müslüman bütün mucizelerin Allah'ın eseri olduğuna inanır. Sadece İslam'a bakıp da diğerlerine inanmayan Müslüman at gözlüğü takmış Müslümandır.

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Bence din kesinlikle gerekli bir şey. Olay şu: Demişsin ki neden İsa'nın ölüleri dirilttiğine inanıp Hristiyan olmuyorsun ? İyide ona bunu yaptıran da yine Allah idi. Hayatta her şeyin bir amacı vardır değil mi ? O zaman insanlığın da bir amacı olmalı. Hani ateistler dini her zaman sorgular ya. Bende ateizmi sorguluyorum. Hayatta her şeyin bir amacı varsa, dünyanın böylesine hassas ama mükemmel bir düzeni varsa, bütün canlılar içgüdüyle hareket ederken sadece biz düşünebiliyorsak neden sadece ''yok olmak'' için var olalım ? Düşünsene sence de biraz acımasız değil mi ? Tanrı'ya acımasız derler inanmayanlar ancak asıl inanmayanların düşünce yapısı acımasız değil mi sence de ? Bütün canlılardan farklı bir ırk ol. Düşünebil. Karar verebil. Ama ölünce dünya üzerindeki her şeyin yok olsun ?
Aynı zamanda yine ateistlerin İslam'ı sevmeme nedenlerinden biri de kendine Müslüman diyip onu bunu katledenlerdir. Her şey en başından harikadır. Basit bir örnekle açıklayayım: League of Legends oyununu biliyorsundur. Oyun Türkiye'ye ilk gelişinde harikaydı. Çünkü moba severlerin hepsi toplanmıştı ama sonradan bir sürü çocuk, moba nedir bilmeyen vs. doluştu oyuna ve oyun hiçte zevk vermeyen bir noktaya geldi. İslam dini ilk ortaya çıkışında her şey mükemmel idi. Sonradan ortaya çıkan liderler dinin gereğini ve akışını bozarak günümüzdeki şiddet yanlısı hale getirdiler. İslam özünde barış, sevgi, kardeşlik ve hoşgörü dinidir. Zorlama yoktur.
Yine aynı zamanda bir daha dikkatimi çekti. Mucizeleri dinlere inandırmak için var olduğunu belirtmişsin. Yanlış anlamışsın. Mucizeler Allah'ın varlığını kanıtlamak için vardır. Her şeyin yalnızca kimyasal denklemlerden ibaret olmadığını göstermek için vardır. Zaten ancak gerçek bir Müslüman bütün mucizelerin Allah'ın eseri olduğuna inanır. Sadece İslam'a bakıp da diğerlerine inanmayan Müslüman at gözlüğü takmış Müslümandır.
İlk önce konunun sonunu okumadın sanırım, alıntıdır yazdım. :) Ateistler dini değil her şeyi sorguluyor evren nasıl oluştu, ilk madde neyse onu ne yarattı vb. ateistleri de sorgulayabilirsin tabii en doğal hakkın. Ben öldükten sonra hiçbir yere gitmeyeceğimi düşünüyorum hayattaki amacım dünyaya güzel bir şeyler bırakabilmek daha yaşanır bir dünya bırakabilmek. Eğer bir tanrı varsa acımasız olduğuna inanıyorum evet. Lol örneğin için ayrıca teşekkür ederim güzel anlatmışsın. Belki de beni sorgulamaya iten şu an "Müslüman" adı altında katliamlar yapıp, yanlış davrananlardır. Ben her şeyin bilim ile açıklanabileceğini düşünüyorum açıklanamayanlar için ise yeterli veri yoktur kanısına varıyorum. Bu yüzden mucizelere inanamıyorum. Tabii bunlar benim kişisel görüşüm. :)

bLuShark

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
İlk önce konunun sonunu okumadın sanırım, alıntıdır yazdım. :) Ateistler dini değil her şeyi sorguluyor evren nasıl oluştu, ilk madde neyse onu ne yarattı vb. ateistleri de sorgulayabilirsin tabii en doğal hakkın. Ben öldükten sonra hiçbir yere gitmeyeceğimi düşünüyorum hayattaki amacım dünyaya güzel bir şeyler bırakabilmek daha yaşanır bir dünya bırakabilmek. Eğer bir tanrı varsa acımasız olduğuna inanıyorum evet. Lol örneğin için ayrıca teşekkür ederim güzel anlatmışsın. Belki de beni sorgulamaya iten şu an "Müslüman" adı altında katliamlar yapıp, yanlış davrananlardır. Ben her şeyin bilim ile açıklanabileceğini düşünüyorum açıklanamayanlar için ise yeterli veri yoktur kanısına varıyorum. Bu yüzden mucizelere inanamıyorum. Tabii bunlar benim kişisel görüşüm. :)
Kafana silah dayayıp Müslüman olacaksın demiyeceğim. Herkesin kişisel görüşü kendinedir. Zaten insanı özgün yapan da budur. Ben şahsen herkesin her şeyin dünyaya bir amaç doğrultusunda geldiğine inanıyorum. İyiler ödüllendirilmeyip kötülerin yaptıkları yanlarına kar kalırsa dünyanın amaçsızca var olmuş olacağına inanıyorum. Ki şu da bir gerçek ki güneşin hidrojeni bitince dünyanın başına neler gelicek hepimiz biliyoruz :). Yani istesek de dünyaya herhangi bir şey bıramayız. Çünkü eninde sonunda onlar da silinecek. İşte bu yüzden bu görüşün bir amacı olmadığına inanıyorum ya. Konunun sonunu okumamışım özür. Ancak kim yazdıysa cidden çelişkili bir biçimde yazmış. Tanrı'nın acımasız olduğuna inanmanın sebebi nedir ? Yani dünyada bu kadar güzel şey var iken neden sadece kötüye odaklanıyorsunuz ki ? Doğa, yaşamak, hissedebilmek, aşk, mutluluk bunca güzel şeyi Tanrı yaratmadı da sadece kötülükleri mi yarattı :)...

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Kafana silah dayayıp Müslüman olacaksın demiyeceğim. Herkesin kişisel görüşü kendinedir. Zaten insanı özgün yapan da budur. Ben şahsen herkesin her şeyin dünyaya bir amaç doğrultusunda geldiğine inanıyorum. İyiler ödüllendirilmeyip kötülerin yaptıkları yanlarına kar kalırsa dünyanın amaçsızca var olmuş olacağına inanıyorum. Ki şu da bir gerçek ki güneşin hidrojeni bitince dünyanın başına neler gelicek hepimiz biliyoruz :). Yani istesek de dünyaya herhangi bir şey bıramayız. Çünkü eninde sonunda onlar da silinecek. İşte bu yüzden bu görüşün bir amacı olmadığına inanıyorum ya. Konunun sonunu okumamışım özür. Ancak kim yazdıysa cidden çelişkili bir biçimde yazmış. Tanrı'nın acımasız olduğuna inanmanın sebebi nedir ? Yani dünyada bu kadar güzel şey var iken neden sadece kötüye odaklanıyorsunuz ki ? Doğa, yaşamak, hissedebilmek, aşk, mutluluk bunca güzel şeyi Tanrı yaratmadı da sadece kötülükleri mi yarattı :)...
O mantıkla düşünürsek çöpleri geri dönüştürmek gereksiz, yeni ağaçlar ekmek gereksiz, suları arıtmak gereksiz nasıl olsa dünya önünde sonunda yok olacak. :) Tanrı varsa acımasız çünkü 2-3 yaşındaki bebeklerin ölmesine izin veriyor, bir annenin 4-5 tane çocuğunun ölmesine izin veriyor ve bunların hepsine sınav diyor bu yüzden acımasız. Ben güzel şeylerden yararlanıyorum kötüyü düşünüyorum bu kötü nasıl iyi olur diye düşünüyorum odaklanıyorum. :) Bir yaratıcı olduğunu düşünüyorum tabii fakat yaratıcı varsa onu kim yarattı konusu beni rahatsız ediyor. :)